Cara mengepam kaviar di rumah

Mana-mana gadis mengimpikan kaki langsing yang cantik, tetapi sifat sering menghilangkan seks yang adil. Tetapi ada jalan keluar dari keadaan ini, dengan bantuan yang mana anda dapat memberikan bentuk yang indah kepada kaki. Benar, ia akan memerlukan sedikit masa dan sedikit usaha, tetapi hasilnya sangat berbaloi. Apa yang mesti dilakukan untuk mengepam kaviar tanpa meninggalkan rumah?

Cara mengepam gadis kaviar

Anatomi

Kaviar terdiri daripada dua otot besar - soleus dan betis. Otot betis dilihat sepenuhnya, kerana ia terletak tinggi, di bawah lutut. Mereka bertanggungjawab mengangkat tumit dari posisi berdiri. Otot soleus terletak jauh di bahagian bawah kaki di bawah otot betis. Perlu mengangkat badan dari posisi duduk. Kedua-dua otot inilah yang perlu dilatih untuk mendapatkan bentuk betis yang cantik.

Cara mengepam kaviar

Agar anak lembu dapat memperoleh bentuk yang cantik, perlu menguatkan pertumbuhan otot. Dan ini hanya dapat dilakukan dengan bantuan latihan yang panjang. Dengan kata lain, kumpulan otot ini perlu dilatih dengan cara yang sama seperti otot yang lain. Latihan memberikan tekanan yang diperlukan di mana otot mula tumbuh. Secara semula jadi, latihan harus sistematik, dan beban harus meningkat.

Untuk menaikkan kaviar, tidak perlu menghabiskan seharian di gim atau melakukan banyak latihan di rumah. Mereka hanya boleh menjadi makanan tambahan untuk beban utama. Sebagai contoh, anda boleh mengepam anak lembu dengan sempurna menggunakan joging. Sama berkesan untuk ini adalah lompat tali, berbasikal, meluncur atau bermain luncur ais.

Latihan untuk otot betis

Agar latihan berkesan, anda perlu membuat jadual yang tepat. Sekiranya hasilnya diperlukan dengan cepat, anda harus menumpukan sekurang-kurangnya setengah jam setiap hari untuk kumpulan otot ini. Tetapi lebih baik mulai berolahraga dalam sehari, sehingga kaki terbiasa dengan beban.

Jangan takut bahawa telur akan menjadi terlalu banyak. Pertama, anda boleh berhenti sebaik sahaja borang yang diperlukan muncul. Kedua, telur yang dipam timbul kerana aktiviti fizikal yang teruk bersamaan dengan penggunaan ubat khas. Tidak akan ada kesan seperti itu dari latihan biasa.

Latihan untuk otot betis

Latihan nombor 1
Latihan yang paling berkesan untuk cepat mengembalikan betis anda adalah jongkok. Perkara utama adalah bahawa kaki tidak boleh turun dari lantai, pinggul harus selari dengan lantai, dan belakang harus lurus. Kemudian, semasa melakukan senaman, otot betis akan menerima beban yang mereka perlukan. Pertama, cukup untuk melakukan 20-30 squat dalam satu latihan. Kemudian secara beransur-ansur anda perlu meningkatkan jumlah ini menjadi 100-120 squat. Dumbbell squats memberikan hasil yang baik.

Latihan nombor 2
Latihan ini boleh dilakukan semasa duduk. Di lutut anda perlu meletakkan beban seberat 1-2 kg. Anda boleh mengambil beberapa buku atau melakukan senaman dengan anak kecil di pelukannya. Dalam keadaan duduk, perlu untuk mengangkat kaki ke jari kaki.

Sekiranya setelah 10 pengulangan ada perasaan bahawa betis “terbakar”, maka latihan memberi kesan. Penting untuk melakukan semuanya dengan perlahan dan tidak keterlaluan. Lebih baik mulakan dengan 15 pengulangan dan tingkatkannya, bergantung pada kesejahteraan anda sendiri. Lebih baik tidak memberikan beban besar pada kaki dengan segera. Latihan ini membantu menggerakkan otot soleus.

Latihan nombor 3
Latihan sebelumnya boleh dilakukan dari posisi berdiri. Di gimnasium dilakukan dengan bantuan alat khas. Tetapi di rumah sudah cukup untuk mempunyai dumbbell. Punggung hendaklah lurus semasa mengangkat ke jari kaki. Anda perlu memulakan latihan dengan sebilangan kecil pengulangan, dan kemudian meningkatkan beban.

Latihan nombor 4
Untuk menyelesaikan latihan ini, anda mesti berbaring telentang dan mengangkat kaki ke atas. Tangan hendaklah selari dengan badan. Stoking mesti bebas. Seterusnya, anda perlu melakukan yang terbaik untuk meregangkan kaus kaki anda. Anda boleh kekal dalam kedudukan ini selama beberapa saat. Kemudian melemahkan otot, tetapi jangan turunkan kaki. Untuk memulakan, lakukan latihan 10-15 kali.

Latihan nombor 5
Beban yang baik pada otot betis diberikan dengan melompat dari jongkok dengan beban. Untuk melakukan ini, anda perlu mengambil dumbbell dan cuba melonjak ke hadapan setinggi mungkin. Untuk memulakan, 15-20 pengulangan sudah cukup.

Latihan nombor 6
Untuk latihan ini, anda memerlukan platform langkah. Sekiranya tidak, anda boleh menggunakan buku tebal. Langkah juga sesuai. Latihan dilakukan seperti berikut - dengan kaus kaki, anda perlu berdiri di atas dais dan secara beransur-ansur naik berjinjit. Kemudian perlahan-lahan juga harus mulai turun ke bawah, meregangkan pergelangan kaki dengan baik. Sebaiknya tumit di hujung menyentuh lantai.

Sekiranya semasa latihan menjaga kaki selari antara satu sama lain, maka bahagian tengah otot akan dipam. Sekiranya anda meletakkan tumit dan kaus kaki anda terpisah, maka beban utama akan dihalakan ke bahagian dalam otot. Dengan kedudukan "kaus kaki bersama, kaus kaki terpisah", bahagian luar otot betis berayun.

Cadangan umum

Untuk mengepam kaviar dan tidak membahayakan kesihatan anda, penting untuk mengetahui peraturan berikut:

  1. Sebelum melakukan senaman, betis dan kaki mesti diuli dengan baik.
  2. Sekiranya latihan dilakukan setiap hari, maka dari semasa ke semasa perlu berehat selama 1-2 hari. Kemudian otot akan mempunyai masa untuk pulih.
  3. Penting untuk mematuhi amplitud maksimum.
  4. Semasa mengangkat, berat mesti dibawa oleh ibu jari. Dalam kes ini, anda dapat mencapai beban yang lebih baik pada otot betis.
  5. Lebih baik memulakan senaman dengan senamrobik, tetapi latihan kekuatan untuk anak lembu harus menyelesaikannya. Kemudian telur akan mula tumbuh dengan lebih cepat.
  6. Oleh kerana hasilnya, tidak perlu memberi tekanan terlalu banyak pada anak lembu, kerana kejang boleh bermula.

Adalah dipercayai bahawa otot betis adalah yang paling sukar untuk mengepam. Ini benar, kerana seseorang selalu menggunakannya. Dan alam menjaga stamina mereka. Tetapi latihan berterusan dapat melakukan ini. Perkara utama adalah melibatkan diri secara sistematik dan tidak melepaskan latihan.

Video: cara mengepam anak lembu - kecergasan di rumah

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan