Bagaimana untuk bertahan berpisah dengan orang yang dikasihi

Berpisah dengan orang yang dikasihi adalah ujian emosi terkuat untuk semua orang. Terutama jika hubungan itu panjang dan harapan terpaut pada mereka. Mungkin anda merancang masa depan bersama dengan orang ini, anda sangat psikologi. Dan pada satu ketika semuanya runtuh. Bagaimana untuk bertahan dalam tempoh hidup yang sukar ini? Bagaimana untuk bangun setelah pukulan begitu dan menginginkan hidup lagi? Berapa lama masa yang diperlukan untuk belajar mempercayai lawan jenis, dan dapat membina hubungan sihat baru? Kami akan berusaha menyelesaikan semuanya dengan teratur.

Bagaimana untuk bertahan berpisah dengan orang yang dikasihi

Langkah 1. Penerimaan dan pengiktirafan terhadap apa yang berlaku

Selalunya, orang berpisah kerana salah satu pasangan membuat keputusan sedemikian. Dalam kes lain, pemisahan tidak dibenarkan. Tidak ada keadaan hidup, perpisahan sementara dan alasan lain tidak dapat memisahkan dua orang penyayang, jika mereka benar-benar mencintai.

Sekiranya satu pasangan berpasangan memutuskan untuk pergi, kedua-duanya bimbang. Tetapi orang yang ditinggalkan mengalami kejutan emosi. Seorang lelaki yang memutuskan untuk pergi, perlahan-lahan berjalan ke arah ini, hari demi hari menyedari kebenaran keputusannya. Dan lelaki yang berhadapan dengan kenyataan itu kebingungan seperti bak air sejuk. Dia merasakan kesakitan, salah faham, kemarahan, rasa bersalah, kebencian, cinta.

Sekiranya anda ditinggalkan, cubalah memahami dan menerimanya. Sekiranya anda sedikit mencintai pasangan anda, tinggalkan dia hak untuk membuat keputusan sedemikian. Jangan berpegang pada harapan yang tidak berkesudahan untuk mengembalikannya. Sudah tentu, mungkin pada waktunya, anda akan berubah dan bertemu lagi. Mungkin anda, setelah berubah, dapat membina hubungan penuh baru. Tetapi sekarang, tidak ada jalan balik. Jangan merendahkan diri dengan permintaan dan permintaan untuk kembali. Jaga harga diri anda. Sekiranya orang ini tidak mahu bersamamu, jika dia tidak memahami dan tidak membuat jiwamu, mengapa kamu memerlukannya? Lepaskan dia. Sekiranya ini berlaku, maka kekuatan yang lebih tinggi melindungi anda untuk orang yang lebih layak.

Terimalah apa yang berlaku dan dapatkan kekuatan dalam diri untuk terus maju. Biarkan keputusan pasangan anda menjadi kesalahan terbesarnya. Dan adalah kuasa anda untuk mengumpulkan kekuatan dan melangkah ke hadapan sepanjang jalan hidup anda. Dengan kepalanya dipegang tinggi.

Langkah 2. Bagaimana tidak melibatkan diri dengan makan sendiri

Setelah berpisah dengan orang yang dikasihi, kebanyakan orang mulai menyiksa diri dengan pemikiran: "Saya harus disalahkan untuk semuanya, jika saya tidak melakukan itu, dia tidak akan meninggalkan saya", "Tidak ada yang akan mencintaiku lagi", "Saya tidak akan merasakan cinta seperti itu lagi", " "Saya tidak akan berkahwin dan melahirkan anak, saya tidak akan mempunyai keluarga dan orang yang disayangi, tidak ada yang memerlukan saya." Semua pemikiran ini sangat dibesar-besarkan dan bahkan tidak mempunyai seperseratus kebenaran.

Biasanya pemikiran obsesif seperti ini lahir pada kepala muda yang berumur 14-17 tahun. Orang muda tunduk pada maksimalisme remaja, dan nampaknya hubungan ini adalah peristiwa utama dalam hidup mereka. Percayalah, akan ada lebih daripada satu kisah yang belum selesai dalam hidup anda. Dan setelah mengalami pelbagai kegagalan, apabila anda belajar menghargai perkara utama, anda akan bertemu dengan orang yang menjadi hidup anda.

Tidak percaya? Lihat diri anda di cermin. Anda tentu saja mempunyai sosok yang cantik, wajah yang cantik, kulit yang bersih, rambut yang cantik, jiwa yang baik. Atau mungkin anda memasak dengan sedap atau bermain biola? Baiklah, adakah anda benar-benar tidak mempunyai kelebihan yang boleh anda hargai? Perhatikan diri sendiri. Anda mempunyai sesuatu yang disukai. Dan biarkan wakil dari lawan jenis berbaris untuk mendapat perhatian anda. Pastikan, anda akan menemui kebahagiaan anda, dan saat ini anda hanya perlu bertahan.

Langkah 3. Lepaskan keadaan dan maafkan orang itu

Kemarahan, pencerobohan dan kebencian memusnahkan seseorang. Sekiranya anda terlibat dalam disiplin diri, itu tidak akan membawa kepada kebaikan. Emosi buruk membuat orang sakit dan tua, adakah anda memerlukannya?

Maafkan bekas pasangan anda. Biarkan semua perbuatannya yang lalu menjadi buruk, biarkan dia menipu, menipu dan minum di pihaknya - biarkan dia pergi. Sekiranya semuanya teruk, terima kasih kerana membawamu menjauhkan diri dari orang ini dan membiarkanmu menjalani kehidupan yang penuh. Terima kasih secara mental untuk semua kebaikan yang ada di antara anda, maafkan dan biarkan dia pergi dengan tenang.

Kebetulan banyak wanita, yang menyelidiki sebab apa yang berlaku, menganggap diri mereka sendiri yang harus dipersalahkan. Curang, kerana saya tidak cukup baik dan seksi dengannya, curang, kerana dia tidak mahu mengganggu saya, minum, kerana dia perlu berehat setelah seharian bekerja keras. Perhatikan perkara-perkara. Mengapa anda membenarkannya ?! Ingat bagaimana perasaan anda ketika dia mabuk jatuh ke rumah anda. Ingatlah bagaimana perasaan anda ketika mengetahui bahawa dia bersama wanita lain. Adakah anda ingin mengulangi perasaan ini ?! Tidak boleh! Jangan salahkan diri sendiri. Seorang lelaki yang baik akan menyukai kekasihnya, walaupun dia tidak kemas dengan pakaian rumah. Penyatuan jiwa yang sebenarnya berlaku pada tahap emosi. Sekiranya anda tidak mempunyai hubungan seperti itu, anda tidak perlu memarahi diri sendiri. Terima kasih kuasa yang lebih tinggi kerana memberi anda peluang kebahagiaan lain.

Langkah 4. berehat sebentar

Ini adalah langkah paling sukar untuk dilakukan, sekurang-kurangnya melalui paksaan. Beri diri anda beberapa hari untuk "gobble". Sekiranya ini tidak dilakukan, suatu hari emosi akan mengalir. Beri diri anda beberapa hari untuk pulih, menangis, menjerit. Lakukan apa sahaja yang anda mahukan hari ini. Namun, ketika hari-hari "kesedihan" sudah berakhir, cubalah menarik diri dan menenangkan fikiran anda dari situasi semasa.

  1. Kerja, belajar. Bergantung pada bidang aktiviti utama, cubalah melibatkan diri dalam belajar atau bekerja. Tetapkan matlamat - untuk menyokong sepenuhnya diri anda, jika ada anak - meletakkan mereka di atas kaki mereka, beli kereta atau apartmen. Terangi impian ini dan letakkan segalanya untuk menunaikannya. Kerja atau belajar yang intensif akan mengalihkan perhatian anda dari pemikiran yang tidak menyenangkan dan membantu anda melupakan.
  2. Kawan Dengan wujudnya hubungan, banyak orang kehilangan hubungan dengan rakan, ahli keluarga, dan orang tersayang. Mungkin sudah tiba masanya untuk mengembalikan hubungan yang mesra? Berjumpa dengan rakan lagi, pergi membeli-belah dan menonton filem dengan keluarga anda, dan luangkan masa untuk adik-adik anda. Ketahuilah bahawa terdapat banyak orang di dunia yang masih mencintai dan menghargai anda.
  3. Sukan Semua orang tahu bahawa aktiviti fizikal dapat menyelamatkan anda dari pemikiran yang tidak perlu. Ikuti sukan - ini bukan sahaja akan mengalihkan perhatian anda dari penderitaan, tetapi juga memperketat penampilan anda. Aktiviti sukan yang intensif membolehkan tubuh menghasilkan hormon kegembiraan dan kepuasan. Sekiranya tidak ada cara untuk pergi ke kelab sukan atau kecergasan, berlari, berjalan. Hanya pada masa yang sama anda tidak perlu membiarkan pemikiran obsesif mengatasi anda. Bawa fon kepala dengan muzik yang menyegarkan untuk berjalan-jalan atau berlari - ini akan menggembirakan anda. Dan melakukan senaman kekuatan di gim akan benar-benar membuang semua kebencian dan kepahitan anda dengan kekuatan fizikal.
  4. Hobi. Ingat bahawa anda tidak mempunyai cukup masa semasa hubungan. Mungkin anda sudah lama ingin membaca buku, mula melukis atau berenang, belajar memandu kereta. Sekiranya bekas pasangan anda tidak menyokong anda dalam usaha anda, bantulah diri anda sendiri apabila tidak ada lagi sekatan dalam bentuk penampilan yang tidak senang atau larangan.
  5. Cari mata yang baik. "Tidak ada lapisan perak," kata pepatah terkenal. Sekiranya anda ditinggalkan tanpa pasangan, ini tidak bermakna anda ditinggalkan sendirian. Mungkin ini hanya kebebasan? Cari kebaikan dalam semua peristiwa dalam hidup anda.Ingat apa yang tidak dapat anda lakukan semasa anda mempunyai orang tersayang? Mungkin dia tidak menyetujui pertemuan anda yang lewat dengan rakan-rakan atau melarang anda berada di syarikat lelaki? Hidup dengan bebas, lawati striptis lelaki dengan rakan, main mata dengan lelaki. Rasa lagi bahawa anda diinginkan, menawan dan cantik.
  6. Wedge by baji. Sudah tentu, anda tidak boleh terjerumus dalam hubungan baru pada hari pertama setelah putus. Tetapi menggoda dan sedikit hobi pasti akan memberi manfaat kepada anda. Belajar untuk melihat lelaki lagi, menggoda, bermain, live!

Petua mudah ini akan membantu anda sedikit terganggu. Dan cubalah mengisi ruang sementara anda sebisa mungkin agar anda tidak mempunyai masa untuk berfikir, menjerit, menangis dan menangis. Belajar bahasa, tingkatkan badan, perjalanan. Tidak satu minit kedamaian!

Langkah 5. Jangan pergi dalam kitaran

Ini adalah langkah yang sangat penting yang tidak membenarkan banyak orang mengatasi kesedihan ini dan membuat orang tidak bergerak. Buang atau berikan semua barang dan hadiah yang mengingatkan anda tentang bekas pasangan anda. Sekiranya anda merasa kesal kerana melemparkan, misalnya, perhiasan emas, menjualnya, dan untuk hasilnya, beli sesuatu yang anda perlukan, misalnya, beg meninju! Tidak syak lagi anda akan mengupasnya dengan senang hati!

Tidak kira betapa sukarnya, hapus semua lagu yang mengingatkan anda tentang "tentang dia." Sekurang-kurangnya untuk beberapa waktu, berhenti menonton melodramas belas kasihan mengenai cinta - anda pasti akan menyerupai. Anda tidak boleh menyimpan foto umum, anda tidak perlu mengunjungi tempat-tempat yang dianggap "milik anda". Hidupkan halaman kehidupan anda dan mulakan hidup lagi!

Hidup adalah zebra. Satu siri momen kehidupan yang baik dan buruk yang tidak berkesudahan. Sekiranya anda berpisah, itu bermakna ia perlu. Oleh itu, hidup bersedia untuk memberikan anda hadiah yang lebih berharga dan lebih mahal. Mereka mengatakan bahawa jika kebahagiaan itu besar, maka itu datang dalam langkah-langkah kecil. Tunggu sebentar, tidak lama lagi ia akan berlalu kepada anda. Perkara utama adalah jangan sedih dan terus hidup!

Video: bagaimana bertahan dari perpisahan

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan