Cara bertahan berpisah dengan lelaki: 11 langkah

Hubungan mempunyai ciri yang tidak menyenangkan untuk berakhir, dari sini sering terdapat rasa sakit dan ketidakseimbangan emosi. Sebenarnya, tidak begitu penting siapa yang memutuskan hubungan. Lebih mustahak untuk mempelajari kemampuan untuk bertahan dari kerugian agar dapat kembali ke perincian setiap hari secara beransur-ansur. Hari ini kita akan mempertimbangkan cadangan utama yang diberikan oleh ahli psikologi kepada pelanggan mereka. Oleh itu, mari kita mulakan.

Bagaimana untuk bertahan berpisah dengan lelaki

Langkah nombor 1. Jangan berbual dengan lelaki

 1. Apabila hubungan itu berakhir, tidak masuk akal untuk meneruskan komunikasi dalam bentuk "sebagai kawan." Kecualikan lelaki itu dari kehidupan anda sepenuhnya, beritahu dia mengenainya. Jangan bersetuju dengan tawaran untuk terus berkawan, tidak ada yang baik yang akan datang.
 2. Sekiranya anda memutuskan untuk menghentikan sambungan sepenuhnya, elakkan ungkapan dan ungkapan kabur yang tidak jelas seperti "nampaknya saya tidak semuanya berfungsi dengan baik." Bertindak dengan tegas dan jelas.
 3. Singkirkan semua yang mengingatkan anda tentang seorang lelaki. Bakar surat dan poskad, berikan beruang teddy atau bawa barang-barang ini ke loteng. Padamkan SMS dan e-mel supaya anda tidak membaca semula pada waktu malam.
 4. Sekiranya seorang lelaki telah memberikan anda perhiasan yang mempunyai nilai material tertentu, kembalikan perhiasan tersebut kepada pemilik sebelumnya. Sekiranya dia menolak, serahkan hadiah sebagai pertukaran atau cair semula.

Langkah nombor 2. Jangan menyeberanginya

 1. Selalunya pasangan yang mengalami rehat mempunyai rakan biasa. Anda boleh mengenali rakan sekelas, rakan sekerja, teman lelaki. Dalam kes ini, anda harus mengecualikan semua kenalan dengan mereka untuk pertama kalinya.
 2. Minta orang yang anda kenali tidak lagi membincangkan topik yang disebut "Saya dan Dia." Katakan bahawa soalan ini ditutup sepenuhnya. Ubah rutin harian anda agar tidak bertindih dengan kekasih anda.
 3. Rawat akaun anda dengan teliti di rangkaian sosial. Padam semua gambar bersama, ubah gambar profil, hapus lelaki dari kategori "Kawan".
 4. Keluarkan semua hashtag dari foto yang ditandai oleh rakan anda. Tukar undang-undang menjadi pernyataan yang ceria, letakkan foto baru di halaman utama.
 5. Sekiranya selepas rehat rakan ada di pihak anda, tanyakan kepada mereka mengenai perkhidmatan tersebut. Sekiranya boleh, biarkan mereka berhenti memuat naik gambar dengan bekas kekasihnya ke rangkaian sosial atau bahkan mengeluarkan pemuda itu dari rakannya.
 6. Sekiranya rakan anda tidak memihak kepada anda, hentikan lawatan ke halaman mereka. Kosongkan senarai kenalan anda, tinggalkan hanya orang tersayang di dalamnya.
 7. Berhenti melawat lelaki atau rakannya di halaman. Oleh itu, anda akan selalu mendapat gambar dengannya, ini tidak perlu buat masa ini.

Langkah nombor 3. Ubah jadual anda sendiri

 1. Guru di sekolah dan majikan tidak akan menerima alasan seperti "Saya berpisah dengan lelaki, jadi saya tidak boleh datang." Dapatkan kekuatan untuk mengunjungi tempat yang anda mahukan, walaupun anda berisiko mengalami bekas teman lelaki.
 2. Ubah jadual untuk meredakan keadaan. Walau apa pun, anda perlu masuk ke khalayak untuk kelas atau ruang kerja. Cari jalan keluar dari situasi.
 3. Contohnya, jika anda belajar bersama di universiti, pergi ke khalayak yang terakhir beberapa minit sebelum permulaan pelajaran. Oleh itu, anda mengelakkan perbualan yang tidak perlu dan pandangan serong.
 4. Sekiranya, kerana pekerjaan anda, anda selalu dihadapkan ke ruang makan, mulailah makan tengah hari dengan anda. Makan di tempat kerja anda untuk mengelakkan makan pada saraf anda.
 5. Sekiranya perlu membuat salinan atau turun ke pejabat di mana dia berada, tunda semua manipulasi pada penghujung hari.Oleh itu, anda tidak akan berjumpa dan menyelamatkan jiwa anda.
 6. Mengenai aktiviti selepas sekolah, tinjau tempat-tempat untuk melepak. Jangan mengunjungi bar dan kelab di mana bekas lelaki itu sering "hang". Pergi dengan rakan anda ke tempat yang selesa yang baru dibuka.

Langkah nombor 4. Cari aktiviti baru

 1. Dengan mengelakkan perbualan dan perjumpaan, anda tidak akan melindungi diri anda dari pengalaman emosi. Kadang-kadang saat-saat putus asa akan ditutup dengan kepala, memecah keharmonian di dalamnya.
 2. Untuk mengelakkan ini, anda perlu melibatkan diri dalam pelajaran baru. Cari hobi yang boleh anda luangkan masa yang mencukupi. Oleh itu, anda terganggu dari pemikiran yang luar biasa dan bertemu dengan orang baru.
 3. Adakah anda sudah lama bermimpi menari? Ke sekolah! Bermimpi mendapatkan lesen memandu? Selesai sekolah memandu! Pindah ke kemenangan baru dan sedar diri anda dalam perkara kegemaran anda.
 4. Bertahan dengan lelaki akan membantu sukarela. Cari organisasi yang melakukan ini, sertai. Tolonglah binatang, rumah jagaan, anak yatim. Bernafaslah hidup mereka dan diri anda!

Langkah nombor 5. Terimalah kesedihan

Terimalah kesedihan

 1. Penting untuk menyedari bahawa kesedihan adalah perasaan semula jadi yang ada pada setiap orang. Percutian dengan lelaki tidak bermaksud bahawa anda harus menghentikan diri anda. Anda boleh sedih, sedih, atau menangis, tetapi jika perlu.
 2. Ahli psikologi yang berpengalaman mengatakan bahawa seseorang melalui 5 tahap utama dari kekhawatiran. Ini termasuk penolakan terhadap apa yang sedang terjadi, kemarahan pada diri sendiri dan objek tertentu, percubaan untuk membuat perjanjian dengan "I" batin, kemurungan yang berpanjangan dan penerimaan terhadap keadaan.
 3. Tidak perlu mengikuti semua langkah ini. Anda mesti memahami apa sebenarnya yang menanti anda di masa depan, untuk menyelesaikannya. Proses ini cukup semula jadi, jadi anda secara beransur-ansur akan kembali ke kehidupan yang penuh.
 4. Penderitaan boleh menjadi rasa bersalah, kesepian, rasa tidak tenteram, gelisah dan banyak tanda lain.
 5. Semua ini akan tercermin dalam persekitaran psiko-emosi dan kesihatan keseluruhan. Selalunya, dalam tempoh kesedihan, seseorang mengalami rasa tidak senang dan sedih, sakit kepala, kehilangan selera makan, insomnia, dan mual.

Langkah nombor 6. Buang emosi

 1. Semakin lama anda menahan emosi anda, mereka akan mengatasi anda pada saat yang paling tidak sesuai. Buang semua penderitaan yang terkumpul, bagikan dengan rakan atau saudara terdekat.
 2. Orang yang tidak suka bercakap dan mendengar arahan harus mempunyai buku harian atau blog peribadi. Berkongsi emosi dengan sehelai kertas, menangis.
 3. Sekiranya perlu, berjumpa dengan ahli psikologi, tidak ada salahnya. Pakar dapat memberitahu segalanya, dia akan membimbing anda ke jalan yang betul dan membantu mengatasi trauma mental.
 4. Bercakap dengan bekas kekasih anda dalam fikiran anda. Beritahu dia segala yang terkumpul. Anda boleh menulis surat kepada lelaki ini, kemudian membakarnya dan melupakan semuanya.

Langkah nombor 7. Urutkan diri anda

 1. Hasil dari banyak kajian menunjukkan bahawa orang yang mempercayai sesuatu lebih cenderung mengalami perkara negatif daripada mereka yang menjalani kehidupan yang menyedihkan tanpa tujuan.
 2. Dalam kes ini, tidak ada yang memaksa anda untuk melibatkan diri dalam agama dan menjadi fanatik. Kita hidup di dunia moden, perlu difahami bahawa setiap orang mempunyai pendapatnya sendiri. Oleh itu, anda boleh menggunakan kajian meditasi terlebih dahulu.
 3. Setiap agama dunia mempunyai teknik yang serupa. Terokai dan pilih yang paling anda sukai. Cubalah diri anda dalam yoga klasik, pertimbangkan Buddhisme, teknik ki-kong dan tai chi. Perkara-perkara seperti itu membantu memahami dunia dalaman.
 4. Sekiranya untuk beberapa sebab teknik seperti itu tidak sesuai dengan anda, anda boleh berjumpa dengan ahli psikologi. Sekiranya anda tidak dapat mengatasi emosi anda sepanjang tahun, perjalanan ke pakar tidak dapat dielakkan.
 5. Jika tidak, anda menghadapi risiko menghadapi sejumlah masalah serius.Dalam jangka masa yang panjang, aktiviti otak mula berfungsi dengan berbeza. Kemurungan yang berpanjangan memberi kesan buruk kepada anda, menimbulkan ketidakupayaan untuk berkumpul dan berkonsentrasi.

Langkah nombor 8. Cari keharmonian

 1. Jangan lupa tentang rakan, mereka akan sentiasa ada, tidak kira apa pun. Oleh itu, sekarang adalah masa untuk mula menghabiskan lebih banyak masa dengan mereka. Kunjungi tempat hiburan atau berkumpul di sebuah syarikat yang mesra di tempat anda. Lebih terganggu.
 2. Sekiranya anda suka mendengar muzik, buat senarai main baru. Seharusnya tidak ada lagu-lagu sedih mengenai cinta yang tidak berbalas dan seumpamanya. Sebaliknya, dengarkan muzik positif tanpa memusatkan perhatian pada pemikiran. Lagu-lagu lucu adalah keselamatan anda.
 3. Mula menjalani kehidupan yang penuh, menyanyi dan bersenang-senang. Bernyanyilah dengan lagu-lagu kegemaran anda dengan kuat tanpa merasa malu oleh orang-orang di sekitar anda. Biarkan sekurang-kurangnya seseorang tersenyum di sekeliling anda. Menjadi pusat perhatian, jangan malu-malu. Orang harus sama dengan anda, bukan menghukum.

Langkah nombor 9. Dapatkan haiwan kesayangan

Haiwan peliharaan

 1. Sekiranya anda masih belum mempunyai haiwan kesayangan, segera dapatkannya. Ramai orang tahu betapa haiwan itu membantu dalam situasi seperti itu. Lebih-lebih lagi, tidak kira siapa, anjing atau kucing, ular atau kadal.
 2. Berjalan di jalan dengan haiwan kesayangan, anda boleh mengalih perhatian dan bertemu dengan orang yang menarik. Oleh itu, keperibadian baru akan membantu mengembangkan cakerawala anda. Mungkin anda akan menemui banyak perkara baru dan menarik. Cari orang yang berfikiran sama.
 3. Jangan lupa bahawa haiwan dapat memberi kasih sayang, dan mereka tidak mungkin menyinggung perasaan anda. Oleh itu, ambil sebagai asas, anda tidak boleh mendapatkan cinta bersama dari setiap lelaki. Tidak seperti haiwan kesayangan yang akan selalu dikhaskan untuk anda.

Langkah nombor 10. Adakah sukan

 1. Sekiranya anda memulakan diri sedikit dan sebelum ini tidak dapat meluangkan masa untuk mengunjungi gim, sekarang adalah masa yang paling sesuai. Latihan akan membantu anda terganggu seperti muzik. Sangat senang menggabungkan hobi ini. Berhentilah merengek dan jaga diri.
 2. Tidak lama lagi anda akan melupakan masalah mendesak. Juga, harga diri anda akan meningkat, jangan sombong. Ia juga perlu difahami, tetap dalam kenyataan. Di samping itu, anda dapat menetapkan diet yang normal dan tidur yang sihat.
 3. Selepas kerosakan, seseorang merosakkan sistem saraf, tetapi anda boleh menghentikan semuanya pada awalnya. Lebih senang dikaitkan dengan keadaan. Beralasan seolah-olah mengikut urutan perkara. Ketahuilah bahawa anda bukan satu-satunya, situasi seperti ini sering berlaku. Jangan memandu.

Langkah nombor 11. Jaga penampilan

 1. Jangan mengambil nasihat secara harfiah, anda tidak perlu menukar imej dan almari pakaian sepenuhnya. Namun, langkah seperti itu tidak akan berlebihan. Sekiranya anda menjaga penampilan anda dengan betul, usaha akan membawa hasil yang dapat dilihat.
 2. Anda akan menjadi lebih menarik dan menarik kepada lawan jenis. Jangan mengelirukan kecantikan yang canggih dengan kesat. Bersikap seksi, pilih pakaian dan alat solek yang sesuai. Gaya rambut juga memainkan peranan penting.
 3. Perhatikan perubahan penampilan kebanyakan selebriti selepas rehat. Banyak bintang pada dasarnya berubah menjadi lebih baik, menjadi lebih menawan. Mula mengubah penampilan anda dengan lebih sedikit, ikuti hasilnya.

Semasa berpisah dengan lelaki, jangan putus asa secara asasnya. Himpunkan diri dan fikirkan dengan teliti. Letakkan pemikiran anda di rak. Timbang secara serius keadaannya dan mula-mula mulai melepaskannya. Ikuti langkah baru yang betul dalam hidup.

Video: bagaimana bertahan dari perpisahan

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan