Cara membersihkan sarung tangan kulit di rumah

Sarung tangan kulit adalah aksesori serba boleh dan bergaya yang pastinya terdapat di almari pakaian wanita dan lelaki. Pelbagai gaya, warna dan bahan memungkinkan seseorang untuk mendapatkan sarung tangan untuk pelbagai majlis dan keadaan cuaca.

Cara membersihkan sarung tangan kulit

Tetapi tidak kira seberapa berkualiti produknya, anda perlu menjaganya agar tahan lama, dan tidak membuangnya ke tong sampah setelah satu musim beroperasi. Penting untuk diingat bahawa kotoran dan debu memberi kesan buruk pada kulit, oleh itu, perlu membersihkan sarung tangan tersebut tepat pada waktunya dan betul.

Perkara yang perlu diingat

Oleh kerana kerana kebodohan anda sendiri, anda tidak perlu membuang barang berkualiti tinggi, baca petua di bawah ini sebelum anda memulakan pembersihan.

 1. Pembersihan tepat pada waktunya lebih mudah daripada membuangnya. Barangan kulit berkualiti tinggi, tetapi mahal, jadi lebih menjimatkan untuk membersihkan kotoran yang hampir tidak muncul daripada memulakan produk sehingga hanya boleh membuangnya dan membeli yang baru. Semua perlu dilakukan tepat pada waktunya!
 2. Sekiranya anda tidak pasti bahawa anda boleh mengatasi pencemaran itu sendiri, berikan cucian kering kepada barang tersebut. Namun, ingat bahawa tidak di mana-mana ada profesional yang dapat mengatasi kotoran pada kulit, dan rawatan seperti itu (walaupun hanya dengan sarung tangan) akan menelan belanja yang tinggi.
 3. Sekiranya anda membersihkan sarung tangan anda sendiri, jangan biarkan kelembapan meresap ke lapisan kulit yang lebih dalam: ia akan merosakkan perkara yang tidak dikenali. Hanya permukaan produk yang dibersihkan!
 4. Jangan sekali-kali benda kulit besi! Walaupun dari pihak yang salah! Suhu tinggi membawa kepada "berkokok" dan ubah bentuk.

Kaedah Pembersihan

Untuk memberi kesan pembersihan yang baik, baca petua di bawah dengan teliti dan ikuti arahan dengan tepat. Kemudian sarung tangan anda akan menjadi bersih dan tidak akan kehilangan bentuk, warna, atau keutuhan penutupnya.

Kaedah membersihkan sarung tangan kulit

Penyelesaian amonia berair

 1. Cairkan air dan alkohol dalam nisbah 4: 1.
 2. Dengan menggunakan alas kapas, ratakan larutan yang dihasilkan ke permukaan sarung tangan. Pada masa yang sama, mereka menjadi lembap, tetapi cecair tidak boleh mengalir dari mereka.
 3. Ulangi prosedur sehingga pembalut kapas berhenti menjadi gelap akibat manipulasi anda.
 4. Setelah selesai membersihkan, lap produk dengan kain yang dibasahi dengan air sejuk.
 5. Letakkan sarung tangan di tangan anda sehingga kering sepenuhnya: ini akan membantu produk mengekalkan bentuknya.

Larutan serbuk dalam hidrogen peroksida

 1. Campurkan serbuk dan peroksida dalam nisbah 1: 1. Sekiranya campuran yang dihasilkan terlalu tebal, tambahkan air suam atau ammonia ke dalamnya.
 2. Dengan menggunakan alas kapas, sapukan jisim yang dihasilkan pada sarung tangan dan biarkan selama lima minit - selama ini semua kemungkinan kotoran dari permukaan akan larut.
 3. Tanggalkan agen pembersih dengan kain bersih atau lembap atau pelapik kapas.

Kaedah ini tidak digalakkan untuk sarung tangan ringan atau putih sepenuhnya. Bahan dari mana ia dibuat jauh lebih sensitif daripada kulit gelap. Dari eksperimen tersebut, bahan putih boleh menjadi agak kuning.

Penyelesaian sabun

 1. Parut sabun pada parutan dan tambahkan serbuk yang dihasilkan ke sejumlah kecil air.
 2. Kemudian celupkan sarung tangan ke dalam larutan dan gosokkannya dengan cepat. Sekiranya sangat kotor, anda boleh meninggalkan produk di dalam air selama beberapa minit, tetapi jangan lupa bahawa kelembapan tidak boleh menyerap sepenuhnya kulit.
 3. Bilas sarung tangan di bawah air sejuk dan bersih dan lap seberapa banyak yang mungkin.
 4. Letakkan sarung tangan di tangan anda sehingga kering sepenuhnya sehingga mereka mengekalkan bentuknya.

Kaedah pembersihan ini juga sesuai untuk sarung tangan putih, tetapi sabun untuk mencuci mesti dipilih secara eksklusif dengan warna putih: mana-mana yang lain dengan mudah boleh masuk ke dalam bahan ringan dan mekar dengan noda ceroboh.

Pembersih rakyat

Sangat mustahil untuk tidak mengingat kaedah rakyat. Bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga produk pembersih yang selalu anda dapati di dalam peti sejuk anda.

Produk pembersih sarung tangan kulit

 1. Susu. Cukuplah mengelap sarung tangan dengan sapu kapas yang dicelupkan ke dalam susu sehingga berhenti menjadi gelap. Ini bermaksud bahawa susu telah menghilangkan semua habuk, kotoran dan minyak yang terkumpul di kulit. Setelah membersihkan, lap produk sehingga kering dan letakkan di tangan anda sehingga benar-benar kering.
 2. Telur. Cara yang sangat baik untuk sarung tangan kulit yang cantik. Pisahkan kuning telur dari protein. Pukul terakhir dengan pengadun ke keadaan busa stabil dan sapukan ke permukaan. Selepas beberapa minit, keluarkan protein dari sarung tangan dan lap sehingga kering.
 3. Serbuk roti. Kaedah yang bagus untuk membersihkan barang berwarna - mereka bukan sahaja akan menjadi bersih, tetapi juga akan mendapatkan semula kecerahan bekas. Serbuk roti mesti direndam dalam air suam atau susu, kemudian menguli, dan tutup jisim yang dihasilkan dengan sarung tangan dengan serbet. Selepas beberapa minit, komposisi dikeluarkan dari permukaan dengan span lembap.
 4. Jus lemon Lap produk dengan kapas yang dicelupkan dalam jus lemon: ini akan menghilangkan kotoran, habuk dan minyak dari permukaan. Jus lemon mempunyai kesan pemutihan, jadi jangan takut membersihkan sarung tangan ringan dengan cara ini.
 5. Bawang. Potong bawang dan gosokkan kawasan yang dihasilkan dengan potongan. Semasa daging menjadi gelap, perbaharui kepingan. Selepas rawatan ini, lap produk dengan span lembap, membersihkan sisa kotoran.

Lupakan gas! Tidak kira seberapa berkesan kaedah pembersihan seperti itu bagi anda, anda tidak perlu: kerana ini, barang anda akan berbau menjijikkan untuk waktu yang sangat lama, kerana bau petrol sangat berterusan dan tidak cuaca baik.

Cara membersihkan lapisan

 • Hati-hati membalikkan produk ke dalam.
 • Bilas dengan sedikit air.
 • Picit sedikit perkara (jangan berpusing dengan paksa!).
 • Lap kering dengan kain lembut.

Biarkan hingga kering dalam keadaan berpusing (bukan pada alat pemanasan!).

Apa sahaja cara yang anda ambil untuk membersihkan sarung tangan anda, jangan lupa bahawa kulit asli tidak bertolak ansur dengan sejumlah besar air. Berhati-hatilah dan berhati-hati jika anda tidak mahu produk dibiarkan dibuang setelah dibersihkan. Ingatlah bahawa perlu untuk segera membuang semua kekotoran dan debu yang melekat, dan tidak mengetatkannya sehingga tidak mungkin lagi untuk membuangnya.

Berhati-hati melembapkan sarung tangan kulit anda: krim tangan pelembap atau minyak jarak sangat sesuai untuk ini. Dengan cara mudah ini, anda akan melindungi barang anda daripada kering dan retak di permukaan. Barang kulit sentiasa cantik! Jangan merosakkan mereka, melucutkan penjagaan yang sewajarnya.

Video: cara membersihkan sarung tangan

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan