Cara menyukai penampilan anda: 6 langkah

Dalam dunia sekarang ini mustahil untuk memberikan definisi kecantikan yang tepat. Dari tahun ke tahun, stereotaip dan selera berubah secara mendadak. Demi fesyen, banyak orang mengubah penampilan mereka yang tidak dikenali. Pada mulanya, nampaknya keindahan semula jadi mereka sangat mengerikan dan tidak terkini. Masalahnya terletak pada memaksakan pendapat bersama kepada orang lain. Seseorang hanya melupakan pilihan peribadi.

Bagaimana suka penampilan anda

Langkah nombor 1. Lebih kerap melihat di cermin

 1. Teknik ini diciptakan oleh ahli psikologi terkenal yang mendesak pesakit mereka untuk melihat di cermin lebih kerap. Anda boleh melakukan manipulasi, hanya melihat wajah atau seluruh badan.
 2. Jadi, berdiri di hadapan cermin. Mula mengintip "I" anda sendiri. Cari hanya kawasan yang menyebabkan negatif. Minta pengampunan dari badan atau wajah kerana anda tidak dapat menerima penampilan anda dengan "kekurangan" ini.
 3. Sekarang kongsi bahagian lain duit syiling. Katakan bahawa anda mencintai diri sendiri dan akan berbangga dengan badan anda pada masa akan datang. Sentuh gambar cermin anda sendiri, seolah-olah membelai badan.
 4. Anda juga boleh mencium yang kedua jika ia membantu menyesuaikan gelombang positif. Jangan menganggap tingkah laku seperti itu tidak bermoral. Tidak normal jika anda menolak tubuh anda, yang telah dibina oleh alam semula jadi dengan tekun.
 5. Belajar bercakap dengan diri kedua. Senyum di cermin, bercerita, memberi pujian. Lakukan manipulasi sederhana selama 3-4 minggu dengan kekerapan dua kali sehari.

Langkah nombor 2. Pesan pesanan gambar

 1. Pada orang moden, kompleks kerana penampilannya muncul kerana banyak sebab. Salah satunya adalah perbandingan diri anda dengan orang dari Instagram atau VKontakte. Keperibadian media menetapkan nada dalam gambar, dari punggung dan bibir yang melambung, diakhiri dengan alis dan rambut yang bertatu.
 2. Akibatnya, wanita cantik tertekan, kerana mereka tidak kelihatan seperti "boneka" jenis yang sama. Untuk menilai diri anda dari sisi, pesan pemotretan profesional. Dengan bantuan teknik dan kemahirannya, jurugambar akan dapat menekankan “kekurangan” anda.
 3. Anda melihat diri anda dari seberang, dengan gembira menyatakan: "Saya cantik!". Pilih pakaian secara bebas untuk menyesuaikan dengan cuaca, jelajahi tempat-tempat indah di bandar untuk acara ini. Buat gaya rambut dan solekan, pilihlah atribut.
 4. Beri perhatian khusus kepada jurugambar, dia mestilah mahir dalam bidang kerjanya dan orang yang terbuka. Adalah penting bahawa di hadapan profesional anda merasa santai: anda boleh dengan bebas berpose, tertawa di puncak suara anda.
 5. Setelah mengambil gambar, cetak dan gantungkannya di bingkai di dinding. Kagumi diri anda setiap hari, secara berkala memesan lebih banyak dan lebih banyak pemotretan. Jangan berfikir bahawa dinding yang digantung dengan gambar anda akan kelihatan mementingkan diri sendiri.

Langkah nombor 3. Rawat diri anda

 1. Ramai orang yang menganggap diri mereka jelek, berhenti mengambil berat tentang penampilan mereka. Mengapa melabur begitu banyak usaha, kerana tidak ada yang akan dikembalikan, menurut anda. Ini menghasilkan lingkaran setan: seseorang tidak menjaga dirinya sendiri, mengembangkan kompleks yang lebih besar lagi ketika melihat pantulan di cermin.
 2. Penting untuk memahami bahawa semakin anda menjaga diri anda, semakin anda jatuh cinta dengan penampilan anda. Peruntukkan 1-2 hari seminggu untuk mengerjakan pendandan rambut, manicure, almari pakaian dan pakaian lain.
 3. Mandi air panas dengan minyak pati dan busa, rapi kuku dan rambut anda. Pergi membeli-belah bersama rakan anda, beli seluar dalam yang cantik dan kasut bertumit tinggi.
 4. Semak almari pakaian anda di akar. Masukkan sampah yang tidak sesuai.Sekiranya anda mempunyai masalah dengan berat badan berlebihan atau selulit, daftarlah ke bahagian sukan atau di gimnasium.
 5. Peruntukkan wang yang diperoleh dengan susah payah untuk mengunjungi kompleks spa, kolam, sumber haba. Buat topeng muka, gosokkan badan dan penyingkiran rambut.
 6. Biasakan mengurut 1 kali dalam 7-10 hari. Pendedahan bahagian badan secara berkala akan membolehkan anda merasa lebih yakin dan santai. Selepas beberapa ketika, anda akan berubah fikiran mengenai diri anda.

Langkah nombor 4. Rasa seperti bintang

 1. Orang tidak selalu bertindak berani dalam situasi tertentu. Ada yang memerlukan dorongan, insentif untuk menakluki ketinggian. Cari diri anda contoh untuk diikuti, misalnya, keperibadian media atau atlet.
 2. Penting bahawa orang itu mempunyai persamaan luaran dengan anda. Lakukan analisis menggunakan program dan aplikasi khas yang boleh didapati di Internet (skema pengiktirafan kesamaan).
 3. Pilih 3 orang, semuanya mesti terkenal. Fikirkan bagaimana rupa badan dan wajah anda. Cari gambar bintang tanpa solek dan dengannya.
 4. Terapi bertujuan untuk membuat anda memahami bahawa daya tarikan personaliti media tidak lebih daripada kemahiran artis solek, penata rambut dan pendandan rambut. Dalam kehidupan biasa, mereka adalah orang yang sama.
 5. Kemudian cuba buat sendiri solek dan gaya rambut, pilih pakaian yang paling serupa. Dalam bentuk ini, ambil gambar secara semula jadi dan bandingkan fotonya. Anda akan melihat bahawa semua orang boleh menjadi bintang!

Langkah nombor 5. Terima keperibadian anda

 1. Anda perlu memahami bahawa tidak ada satu pun ideal kecantikan. Setiap orang unik dengan caranya sendiri. Stereotaip selebihnya dikenakan oleh dunia model dan orang yang bekerja di kawasan ini.
 2. Keperibadian adalah sifat individu seseorang yang membuatnya menarik. Kesalahan besar ialah industri kecantikan berusaha memasukkan orang ke dalam standard yang sama, apriori mustahil.
 3. Bukan rahsia lagi bahawa setiap orang mempunyai genetik, struktur badan dan proses metabolik yang unik. Sekiranya anda cuba mematuhi peraturan, anda hanya akan kehilangan banyak kegembiraan dalam hidup anda.
 4. Keberadaan seperti itu dapat disamakan jika anda memakai pakaian dengan warna tertentu setiap hari, makan hidangan yang sama. Tidak lama lagi, gaya hidup yang serupa dapat menanggung semua orang.
 5. Tugas utama tetap menyedari bahawa konsep kecantikan sangat kabur. Cita-cita berubah setiap tahun dalam era yang berbeza, hampir semuanya bergantung pada pelbagai faktor. Terjun sedikit ke masa lalu, dan anda akan segera menyedari bahawa wanita dan lelaki selalu memandang secara individu.
 6. Seseorang boleh berdebat tanpa henti mengenai topik ini, memetik banyak contoh. Jangan mengejar ilusi, jika tidak, anda akan melumpuhkan kecantikan semula jadi. Cari yang ideal dalam diri anda dan nikmati. Anda unik dengan cara anda sendiri.

Langkah nombor 6. Nota pujian

 1. Tidak menyukai penampilan mereka adalah rasa malu, rendah diri dan kehadiran banyak kompleks. Untuk membetulkan keadaan akan membantu terapi, yang berlangsung selama 1 bulan.
 2. Sediakan peti mati atau kotak cantik dengan penutup yang dipangkas dengan kain terlebih dahulu. Ambil beberapa helai kertas lanskap, potong masing-masing menjadi jalur selebar 4-5 cm. Pada akhirnya, anda harus memperoleh bilangan segmen yang sama dengan jumlah hari dalam sebulan.
 3. Sekarang pertimbangkan pujian yang paling sering anda anugerahkan oleh orang di sekeliling anda dan rakan rapat. Tuliskan masing-masing di atas sehelai kertas, putar ke dalam tiub dan perbaiki dengan tiku. Hantar ke kotak.
 4. Perkara utama adalah memilih pujian yang akan menyenangkan anda. Elakkan ungkapan yang dihafal: "Kamu cantik!" dan seterusnya. Anda lebih mengenali watak anda, oleh itu, lebih mudah untuk memikirkan taktik.
 5. Selepas persiapan, perkara itu tetap kecil. Setiap pagi setelah bangun, buka satu nota. Baca isi kandungannya dengan teliti dan cuba menumpukan perhatian sepanjang hari.
 6. Sekiranya ia mengatakan bahawa anda mempunyai senyuman yang indah, senyum lebih kerap! Memberi positif dan memberi kegembiraan kepada orang lain. Penting untuk mempercayai apa yang tertulis di helaian.
 7. Untuk mencapai hasil yang terbaik, nota harus ditulis oleh orang yang tidak peduli dengan anda. Ia boleh menjadi pasangan hidup yang didedikasikan untuk ketidaksukaan anda terhadap diri sendiri, atau rakan karib. Oleh itu, anda tidak akan mengetahui apa yang dinyatakan secara khusus di atas kertas. Oleh itu kejutan.

Sangat senang untuk menyukai penampilan anda sendiri jika anda menerima bahawa setiap orang adalah individu. Sekiranya anda melihat diri anda di cermin, anda akan memahami bahawa ciri-ciri wajah selaras antara satu sama lain. Orang yang bimbang berat badan berlebihan harus mendaftar di gimnasium dan mengambil almari pakaian yang menyembunyikan kekurangan. Amalkan taktik di atas dan anda pasti berpuas hati!

Video: bagaimana menerima diri anda dan menyukai penampilan anda

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan