Cara mencuci sarung tangan kulit di rumah

Adakah anda tahu bahawa sarung tangan kulit cenderung kotor? Pada bahan gelap, ini tidak begitu ketara, tetapi ada masalah. Dan kulit yang sudah sekata menjadi kotor secara harfiah di depan mata kita. Apa yang perlu dibuat? Bagaimanapun, semua sumber menyatakan bahawa mustahil untuk membasahi kulit. Bagaimana cara mencuci sarung tangan kulit? Ternyata sangat sederhana. Mari pergi.

Cara mencuci sarung tangan kulit

Bolehkah sarung tangan kulit basah?

Anda boleh. Hanya perlu diingat bahawa membasahi bukan untuk memanaskan sarung tangan selama beberapa jam. Ia mesti dicuci dengan cepat. Bagaimana membelanjakannya tanpa merosakkan kulit?

Anda memerlukan:

  • air jernih (2 bekas)
  • sabun cair (gliserin atau bayi disyorkan)
  • acuan pengeringan (dalam bentuk berus, plastik atau wayar)
  • tuala kering (idealnya - kain microfiber), 2 helai

Prosedurnya sangat mudah, sesiapa sahaja boleh melakukannya. Dalam satu bekas anda perlu membawa penyelesaian sabun suam. Tidak panas! Lebih kurang 35-37 ° C. Sekarang kita memakai sarung tangan di tangan, dan kita mula mencucinya. Hanya di luar! Pergerakannya seakan-akan anda mencuci tangan. Beberapa usaha boleh dilakukan pada sendi. Tetapi tidak kuat. Sarung tangan kulit tidak boleh digosok dan dicubit. Anda tidak mencuci terpal.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mencuci? Tidak ada cadangan yang tepat. Semuanya bergantung pada tahap pencemaran. Ngomong-ngomong, jika sarung tangan tidak pernah dicuci, disyorkan untuk menukar larutan sabun beberapa kali dengan yang baru. Sebaik sahaja air berhenti menggelap, itu berarti sarung tangan kulit anda menjadi bersih, dan anda dapat melanjutkan ke tahap berikutnya.

Petua. Beberapa jenis kulit boleh berkecai. Oleh itu, larutan sabun boleh menggelapkan untuk waktu yang sangat lama. Oleh itu, jangan mengelirukan air kotor dan berwarna.

Setelah proses mencuci selesai, anda perlu membilas sarung tangan. Anda boleh melakukannya dalam bekas yang berasingan dengan air bersih. Dan anda boleh membilas kulit tepat di bawah paip. Jangan berbelanja secara lama. Semasa mencuci dengan cepat, kulit tidak akan mempunyai masa untuk merendam larutan sabun. Oleh itu, beberapa minit pembilasan akan cukup.

Penting! Keseluruhan proses mencuci dan membilas sarung tangan kulit tidak dikeluarkan dari berus. Jika tidak, bahan tersebut boleh cacat.

Sekarang anda perlu meletakkan tuala (microfiber) di permukaan rata. Contohnya, di atas meja. Sarung tangan kulit basah diletakkan di atas kain. Tutup dengan sehelai kain kedua. Dan ditekan ringan, seperti akhbar. Kata kunci sedikit.

Jangan bersandar dengan semua berat atau meletakkan berat di atasnya. Lebih baik mengalihkan sarung tangan ke kawasan kering kain dan ulangi push-up ringan. Jangan cuba mengeringkan sarung tangan kulit anda sepenuhnya. Dengan tuala, ini tidak mungkin. Dan jangan cuba memutar atau menolaknya dengan kuat. Jika tidak, setelah pengeringan, anda mungkin mendapat aksesori yang benar-benar rosak dan tidak sesuai untuk penggunaan selanjutnya.

Penting! Hanya tidak memerlukannya sekarang tentang fakta bahawa kulit tidak boleh basah, mengenai ubah bentuk, tentang skukogovanie. Siapa kata anda perlu mencurahkan sarung tangan DI DALAM? Atau adakah anda dilarang memakainya pada musim gugur kerana hujan? Jangan dengar omong kosong seperti burung nuri mengulangi semua sumber. Ikuti sahaja cadangannya dan basuh kulit anda dengan tenang.

Bagaimana cara mengeringkan sarung tangan kulit?

Sebaiknya jangan mengeringkan sarung tangan kulit semasa berbaring. Kami menasihati anda untuk meluruskannya dengan teliti dan mengenakan seragam khas. Ngomong-ngomong, tidak perlu membeli acuan plastik yang mahal. Cukup untuk membuat sejenis sikat dari dawai tebal, dan membetulkannya secara menegak.

Sekarang tinggal meluruskan sarung tangan dengan lembut dan meletakkannya di tempat yang kering dan hangat.Tidak perlu meletakkan aksesori berhampiran radiator atau peralatan pemanasan yang lain. Pengeringan yang melampau seperti itu tidak mempengaruhi keadaan kulit dengan cara yang terbaik. Dan dalam kebanyakan kes, retakan atau lipatan mungkin muncul.

Petua. Sarung tangan kulit mesti sentiasa kering secara semula jadi.

Bagaimana cara merawat sarung tangan kulit selepas mencuci?

Selepas pengeringan, sarung tangan kulit harus dirawat dengan betul. Anda tidak boleh memakainya dan memakainya Semasa mencuci, kulit agak kehilangan kilauan dan keanjalannya. Oleh itu, ia boleh pecah. Untuk mengelakkan gangguan seperti itu, anda memerlukan minyak jarak (boleh diganti dengan gliserin) dan alas kapas (sehelai kain lembut).

Cara merawat sarung tangan kulit selepas mencuci

Sebilangan kecil minyak jarak digunakan pada bulu. Kemudian dengan gerakan lancar yang cepat mereka menggosok seluruh permukaan sarung tangan. Lebih senang melakukan ini dengan meletakkan aksesori pada berus. Selepas pelinciran, anda boleh menggosok sedikit tangan untuk mengembalikan keanjalan pada kulit.

Kemudian keluarkan sarung tangan dan biarkan pada bentuk selama 20-25 minit untuk menyerap minyak atau gliserin. Semuanya, selepas itu anda boleh memamerkan lagi penampilan yang bergaya.

Petua. Jangan tuangkan pelincir terus ke kulit, hanya pada bulu kapas atau kain buruk. Jika tidak, noda degil mungkin kekal di sarung tangan. Dan jangan terlalu banyak minyak. Kulit tidak menyerap dan akan mengotorkan minyak dengan minyak.

Beberapa cadangan berguna

Sarung tangan kulit paten boleh dicuci. Tetapi hanya dengan cepat dan teliti. Daripada melincirkan selepas pengeringan, gosokkan kulit anda dengan kain lembut. Sekiranya anda takut merosakkannya dengan air, kemudian lap dengan jus bawang seminggu sekali. Cukup potong bawang dan gosokkan kulit paten. Kemudian lap hingga kering.

Sarung tangan kulit tidak digalakkan dicuci di dalamnya. Lebih baik melonggarkan lapisan (jika boleh) dan basuh secara berasingan.

Sekiranya sarung tangan tidak bergaris pada mulanya, maka kebijaksanaan rakyat akan menolong anda. Tuangkan sedikit serbuk talkum atau pati kering di dalamnya. Jem dan sarungkan sarung tangan dengan ringan. Selepas kita mengubahnya ke dalam. Dengan menggunakan berus sederhana sederhana, keluarkan serbuk. Ulangi prosedur sehingga serbuk talkum atau pati tidak lagi gelap. Biasanya beberapa pengulangan sudah cukup.

Cuba elakkan sarung tangan kulit dibasuh. Lagipun, beberapa minit sehari sudah cukup untuk mengelapnya dengan kain lembap dari habuk, setelah menggoncangkannya dengan baik.

Sekarang anda tahu cara mencuci sarung tangan kulit. Dan anda tidak boleh lagi risau akan kebersihan aksesori bergaya ini.

Video: cara membersihkan sarung tangan kulit

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan