Cara menggunakan pengeriting rambut termal

Dunia aksesori gaya rambut tidak pernah berhenti memukau. Terdapat lebih banyak alat pendandan rambut yang membolehkan wanita cantik melakukan gaya rambut yang sempurna. Khususnya, hari ini kita akan bercakap mengenai pengeriting terma, yang telah lama dikenali secara universal. Sebagai alternatif, kain buruk yang digunakan sebelumnya, tetapi sekarang ini tidak diperlukan. Pengeriting termal boleh menjadi elektrik atau standard, dipanaskan di dalam air. Tetapi jangan sampai mendahului diri kita sendiri, mari kita bincangkan semua perkara dengan lebih terperinci.

Cara menggunakan pengeriting terma

Ciri positif pengeriting

Sekiranya anda membandingkan alat pendandan rambut jenis ini dengan yang lain yang serupa, terdapat banyak kelebihan untuk pengeriting rambut termal.

Dalam masa yang singkat anda dapat mencapai gaya yang diinginkan. Tidak perlu belajar pelajaran video untuk waktu yang lama. Keburukan relatif berbanding dengan "Velcro" yang terkenal. Helai melengkung dengan cepat, sehingga mereka tidak tidur dengan pengeriting termal.

Jenis keriting ini sesuai untuk semua orang, tanpa pengecualian, tidak masalah, rambut pendek atau panjang. Di samping itu, peranti bernilai satu sen, sehingga setiap wanita dapat membelinya. Sekiranya peraturan pemakaian tidak dipatuhi, risiko mencederakan rambut akan dihapuskan.

Varieti pengeriting terma

Terdapat 3 jenis alat pendandan rambut jenis ini.

 1. Kategori pertama adalah alat yang mesti disimpan dalam air mendidih selama kira-kira 8 minit sebelum digunakan. Parafin tertumpu di rongga pengeriting; sebahagiannya mencair semasa pemanasan dan memutar keriting dalam masa yang singkat. Cukup mudah untuk menggulung rambut di gelendong, sementara yang utama adalah tidak membakar diri. Pakar disarankan untuk bekerja dengan sarung tangan kapas nipis. Untuk melakukan manipulasi dalam waktu yang singkat, setiap curler mempunyai penahannya sendiri. Ia dipakai atau berfungsi sebagai tali elastik yang menyokong keriting semasa menunggu.
 2. Terdapat juga pengeriting berasaskan logam. Mereka mempunyai kunci yang mencegah rambut gugur semasa memutar. Teknik ini agresif berkaitan dengan rambut, jadi ia ditinggalkan dari masa ke masa. Sudah tentu, ada penganut curler seperti itu, tetapi jumlahnya sedikit. Sama seperti kaedah sebelumnya, pertama sekali perlu merebus produk, kemudian membungkusnya. Tetapi kaedahnya trauma, anda tidak boleh melakukannya tanpa sarung tangan.
 3. Jenis curler yang lebih moden adalah elektrik. Penggelek rambut seperti itu paling diminati, senang digunakan, selamat. Peranti pendandan rambut yang diletakkan di dalam bekas yang dipanaskan disediakan di rak. Kotak dengan komponen mencapai suhu yang diinginkan, kemudian membungkus dan memperbaiki pertusis dilakukan. Biasanya, kit ini terdapat dalam beberapa diameter, jadi gaya rambut agak luar biasa. Waktu pendedahan pengeriting pada rambut tidak melebihi setengah jam.

Pengeriting rambut elektrik dan ciri-cirinya

Pelbagai jenis pengeriting tradisional tidak menghadapi kesulitan dalam operasi, kerana setelah memanaskan parafin sebahagiannya memanas dan menjalankan fungsinya. Tetapi peranti canggih memerlukan pengetahuan dan beberapa kemahiran, walaupun kit itu mengandungi arahan. Setiap pengeluar berusaha menghasilkan model yang paling selesa untuk digunakan.

 1. Sebagai peraturan, parafin juga merupakan asas perkakas elektrik. Batang dibuat daripadanya, yang berfungsi sebagai kawalan terma.Terima kasih kepada parafin, pengeriting tidak menyejuk untuk waktu yang lama, jadi pembungkus dilakukan dengan cepat dan sama rata.
 2. Dijual anda boleh menemui pengeriting termal, yang mempunyai lapisan velour, velvet atau termal. Alat pendandan rambut seramik dan Teflon juga dijumpai. Semua ini membolehkan anda mengurangkan kesan negatif pada rambut.
 3. Penyelesaian yang paling moden adalah pilihan peranti yang melepaskan ion semasa operasi. Mereka mencegah kesan negatif suhu tinggi pada rambut, melindunginya dari kering. Ion juga menyembuhkan rambut dan menyumbang kepada memerangi penampang.
 4. Model moden dilengkapi dengan sensor yang akan memberi isyarat bahawa pengeriting dipanaskan dan boleh dilukai. Juga, beberapa jenis pengeriting sendiri mati apabila masa penuaan telah berlalu. Ini memberi keselamatan tambahan semasa bekerja dengan peranti.
 5. Sebilangan gadis percaya bahawa pengeriting jenis ini mempengaruhi rambut lebih teruk daripada menyeterika atau keriting. Tetapi sebenarnya, pendapat ini salah. Keriting lembut sesuai untuk pemilik keriting nipis dan rosak.

Petua melambai praktikal

Petua praktikal harus diikuti agar tidak memburukkan lagi keadaan rambut.

 1. Anda tidak boleh menipu kunci basah jika anda baru sahaja meninggalkan bilik mandi. Juga, jangan keringkan kejutan terlalu banyak, jika tidak, keriting tidak akan bertahan lama. Pilihan yang ideal adalah mencuci rambut, mengeringkannya sebanyak 90%.
 2. Dalam keadaan tidak, jangan keringkan keriting di sekitar alat pengeriting rambut dengan pengering rambut, terutamanya jika anda menggunakan alat elektrik. Tunggu masa yang diperuntukkan, barulah buang batuk rejan.
 3. Untuk meningkatkan kelenturan rambut ke gaya, styler digunakan. Ini mengenai busa atau semburan khas. Juga, tidak berlebihan untuk menggunakan ubat dengan kesan perlindungan haba, agar tidak mengeringkan keriting.
 4. Adalah sangat penting untuk mematuhi peraturan dan kekerapan penggunaan. Yaitu, tidak digalakkan menggunakan pengeriting panas lebih dari dua kali seminggu.

Memilih pengeriting rambut

Untuk membina gaya rambut dengan cepat, anda harus mendekati masalah memilih peranti dengan teliti.

Memilih pengeriting rambut

 1. Elektrik atau air. Sekiranya anda penyokong penyelesaian moden, perlu memberi keutamaan kepada pengeriting elektrik. Sekiranya terdapat masa untuk menunggu, pilih alat yang perlu direbus di dalam air. Tetapi perlu dijelaskan bahawa lebih mudah menggunakan yang elektrik.
 2. Bahannya. Pengilang moden menghantar ke rak produk yang dilapisi dengan Teflon, velor atau seramik. Yang terbaik adalah pengeriting secara teflon dan seramik. Semasa menggunakan produk dengan velour, gaya rambut tidak akan bertahan lama.
 3. Ciri tambahan. Semasa memilih pengeriting rambut, cubalah memberi keutamaan kepada atribut dengan peralatan tambahan. Dalam keadaan yang baik, aksesori harus dilindungi daripada terlalu panas dan penebat haba yang baik. Dengan cara ini anda tidak akan bimbang sesuatu yang buruk mungkin berlaku sekiranya anda meninggalkan pengeriting di dinding. Kekuatan atribut secara automatik berhenti pada saat mereka mencapai suhu tertentu. Juga, pengion tidak akan menjadi fungsi berlebihan dalam pengeriting. Nilai tambah seperti ini akan membantu menghilangkan voltan elektrostatik. Kesannya, keriting akan lebih lancar dan lebih patuh.
 4. Pilihan Tanyakan kepada perunding anda jika sarung tangan khas disediakan dengan pengeriting. Mereka akan membantu anda untuk tidak membakar diri secara tidak sengaja. Juga banyak faktor penting tetap bilangan pengeriting dalam kit. Anda perlu mengetahui lebih kurang berapa keping yang anda perlukan. Oleh itu, semasa membeli atribut, anda pasti akan mengetahui apa yang anda mahukan.
 5. Pemegang. Penting untuk menentukan ciri ini. Selaknya agak mudah dikendalikan. Tetapi perlu diingat bahawa keriting hasilnya lebih santai. Sekiranya anda menggunakan pemasangan dengan jepit rambut, maka keritingnya, pada akhirnya, agak elastik.Satu-satunya tolak adalah hakikat bahawa anda perlu membiasakan diri dan membiasakan diri dengan kaedah terakhir.

Pengilang Pengeriting Termal

Yang paling popular di antara seks yang adil adalah syarikat yang dipercayai, antaranya BaByliss, Remington dan Philips harus diketengahkan.

 1. Philips. Pengilang yang dibentangkan tidak mempunyai ciri tambahan. Tetapi ini tidak bermaksud bahawa pengeriting seperti itu tidak membuat keriting yang cantik untuk anda. Set ini sangat sesuai untuk kegunaan rumah yang sistematik.
 2. "BaByliss". Pengeriting seperti itu lebih sesuai untuk tugas dan tujuan profesional. Atribut ini cukup senang digunakan. Ia mempunyai banyak ciri tambahan dan pelbagai ukuran. Pengeriting memanas dalam jangka masa minimum. Yang menjimatkan masa dengan ketara. Satu-satunya kelemahan pengeriting adalah bahawa keseluruhan kit cukup berat dan beratnya sekitar 2 kg. Oleh itu, mengambil aksesori di jalan raya tidak begitu selesa.
 3. "Remington." Sebilangan besar seks yang lebih adil memilih pengeluar ini. Gadis gembira dengan aksesori ini selepas digunakan. Pengeriting rambut mempunyai sarung yang mudah dan senang. Atribut ini dibekalkan dengan pelbagai diameter. Di samping itu, terdapat fungsi pengionan.

Teknik menggunakan pengeriting

 1. Sebenarnya, mudah membuat keriting dengan rupa klasik. Sediakan pembentuk haba terlebih dahulu. Bergantung pada jenisnya, panaskan di dalam air panas atau sambungkan ke sumber utama. Sekiranya aksesori dipasang, baca dengan teliti arahannya terlebih dahulu. Dengan cara ini anda dapat memahami dengan jelas cara menggunakan pengeriting dengan betul.
 2. Semburkan lakuer pada rambut dengan kesan fiksasi yang lemah. Prosedur mesti bermula secara eksklusif dengan helai kering. Anda tidak akan dapat mencapai kesan keriting dengan rambut basah. Pernis mesti disembur ke seluruh rambut. Oleh itu, ia akan menjadi lebih baik untuk menggulung keriting.
 3. Untuk mula melengkung, helai mesti dibahagikan kepada 3 zon. Prosedur ini memudahkan pengendalian curler. Terdapat juga jaminan bahawa mungkin untuk menggulung semua keriting.
 4. Kunci kunci dengan jepit rambut. Mulailah menggulung rambut anda di tengah depan. Ambil kunci dan angin pada pengeriting. Jangan lupa memperbaiki dengan pengapit. Teruskan usaha yang baik. Untuk menjaga keriting selama mungkin, mereka harus dililit ke arah yang berbeza.
 5. Iaitu, bahagian helai angin ke depan dan yang lain kembali. Hasilnya, anda mendapat keriting dengan kesan semula jadi. Untuk membuat keriting kecil, gunakan aksesori dengan diameter yang lebih kecil. Untuk mencapai keriting klasik, gunakan pengeriting bersaiz sederhana.
 6. Betulkan semua helai dan pernis. Tunggu sebentar sehingga keriting terbentuk. Gunakan varnis dengan fiksasi maksimum. Rawat dengan berhati-hati dengan semua rambut. Pengeriting harus disimpan selama kira-kira 20 minit.

Untuk membuat gaya yang sempurna, anda perlu memilih curler yang lebih senang digunakan. Sekiranya boleh, beli satu set peralatan elektrik. Mereka agak selamat untuk rambut, dan juga mudah dikendalikan. Jangan gunakan alat logam, mereka lebih suka dipanaskan di dalam air. Mengenai peraturan penggulungan, ikuti arahannya dengan teliti.

Video: cara menggulung rambut dengan cantik pada pengeriting rambut

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan