Bagaimana membina hubungan dengan lelaki

Ketika seorang lelaki dan seorang wanita bertemu, mereka secara tidak sengaja mula menganggap satu sama lain sebagai pasangan hidup. Tingkah laku ini khas bagi banyak pasangan, tetapi tidak semua orang tahu bagaimana membina hubungan dengan betul. Dalam kebanyakan kes, kanak-kanak perempuan yang berusaha untuk menjaga teman dan membuatnya senang menggunakan soalan yang serupa. Ahli psikologi yang berpengalaman telah mengembangkan sejumlah cadangan berkesan yang mesti diambil kira.

Bagaimana membina hubungan dengan lelaki

Jangan tergesa-gesa barang

Tidak perlu tergesa-gesa, jangan cuba mendapatkan semuanya sekaligus. Anda tidak dapat membina hubungan yang kuat dalam seminggu atau sebulan; ia akan memerlukan lebih banyak masa. Jika tidak, ada risiko menakutkan lelaki yang menganggap bahawa anda terlalu mengganggu.

Anda boleh mempunyai rasa simpati dan semangat yang tidak terbatas, tetapi tidak setiap pasangan bersedia terjun ke kolam dengan kepalanya. Ini tidak bermaksud bahawa seorang lelaki tidak mahu menjadikan anda sebahagian daripada hidupnya, sama sekali tidak. Ia memerlukan lebih banyak masa untuk keluar dari cengkerang dan mencapai potensinya. Ambil seperti itu, jangan tolak.

Sekiranya anda dapat mengatakan dengan yakin bahawa anda tidak menemui jodoh, tetapi hanya orang anda sendiri, anda akan berjaya. Sekiranya hubungannya cepat dan tidak terfikir, ada risiko lelaki itu tidak akan pernah terbuka di bawah tekanan yang kuat atau manifestasi perasaan dari pihak anda.

Oleh kerana dunia moden berbeza dengan Abad Pertengahan, jangan cuba memulakan perbincangan mengenai perkahwinan selepas hubungan seks pertama atau sebulan menghabiskan masa bersama. Jangan campur tangan rakan anda untuk benar-benar menikmati tempoh sejambak gula-gula, berehat dan bersantai.

Terdapat kes-kes yang sering berlaku apabila hanya seorang gadis melabur dalam pengembangan hubungan. Lelaki itu, pada gilirannya, ingin mendapatkan kepuasan fizikal dan bersenang-senang. Penting untuk mengetahui niat sebenar lelaki itu tepat pada waktunya, kemudian untuk memahami sama ada anda memerlukannya atau tidak. Sekiranya seorang lelaki tidak serius, usaha anda akan sia-sia.

Ramai kanak-kanak perempuan tidak mempercayai rakan yang baru dicetak. Dalam kes seperti itu, kami mengesyorkan melakukan "penyiasatan" pada tahap awal hubungan. Namun, jangan mengalami kecenderungan paranoid, tindakan anda boleh menimbulkan perpisahan.

Tahu bagaimana menjadi lemah

Nasib lelaki yang sebenarnya adalah melindungi dan melindungi wanita anda. Biarkan rakannya kuat, anda tidak boleh memenangi kehormatan anda dan menjawab pesalah. Seorang lelaki harus mendapat "hak" pada anda, tunjukkan diri anda sebagai ketua keluarga dan pelindung.

Kemampuan untuk menjadi lemah bukan hanya terletak pada kemungkinan atau kemustahilan untuk menghalau pesalah. Ini bukan mengenai situasi yang melampau, tetapi mengenai masalah sehari-hari. Adakah anda tidak selesa bertengkar dengan rakan sekerja anda? Beritahu pasangan anda tentang keadaannya, biarkan dia menjemput anda dan menenangkan anda.

Kadang-kadang pelukan kuat dan kata-kata sokongan cukup untuk gadis itu merasa dilindungi. Jangan cuba menyelesaikan masalah mendesak sendiri, serahkan sebahagian tanggungjawab kepada pasangan.

Menyerah cita-cita

Wanita cenderung mencipta citra sahabat yang ideal, dan kemudian berusaha untuk membentuk semula seorang lelaki dengan cita-cita mereka. Sekiranya anda mengelaskan diri anda dalam kategori orang ini, berhenti. Belajar untuk menerima pasangan untuk siapa dia sebenarnya. Adakah seorang lelaki berdengkur dengan kuat dalam mimpi atau dia tidak cukup menyatakan dirinya? Terimalah atau arahkan dengan penuh kasih sayang, tanpa celaan, bijaksana.

Gunakan teknik psikologi yang akan menghalang analisis. Ambil lembaran album, bahagikannya kepada dua lajur, pada yang pertama tuliskan kualiti positif, pada yang kedua - negatif (yang tidak anda sukai). Cuba fahami dengan tepat sifat mana yang berlaku. Bolehkah anda bertahan dengan banyak kelebihan? Sekiranya demikian, tenangkan dan tutup mata anda dengan kualiti negatif.

Sebilangan gadis berpendapat bahawa lelaki tidak berubah, tetapi kesalahan ini sangat salah. Seorang wanita yang cerdas tahu bagaimana mempengaruhi pasangan untuk "membentuk" dirinya untuk dirinya sendiri. Penting untuk diingat selamanya bahawa orang yang ideal tidak wujud secara apriori. Lelaki itu tidak sempurna, anda tidak sempurna. Jauh lebih mudah untuk membina hubungan yang serius, jika anda tidak menemui kesalahan pada diri sendiri dan orang lain, cubalah.

Seorang lelaki yang berhubungan dengan wanita idealis tidak akan pernah merasa santai. Selepas tempoh tertentu, separuh yang indah akan mula menekan kejantanannya, akibatnya satelit itu akan pergi selamanya.

Biarkan pasangan memberikan anda

Nasib lelaki adalah menjadi pencari dan pencari nafkah. Sekiranya pasangan meragui kemampuannya untuk memberi makan keluarganya dan memberi teman, ego jantannya sangat menderita. Seorang lelaki mula meragui kekuatannya, sering menutup, menjadi tertekan. Seorang wanita perlu membuat semua syarat untuk mengelakkan perkembangan keadaan sedemikian di satelit.

Sudah tentu, dunia moden meninggalkan tanda pada masyarakat. Semakin ramai gadis mencapai tahap kerjaya, memandu kereta, membeli harta tanah dan mencari faedah lain tanpa penyertaan seorang lelaki. Sudah berlalu ketika kanak-kanak perempuan dianggap sebagai seks yang lebih lemah.

Tugas utama anda adalah untuk mendorong seseorang mencapai pencapaian baru, untuk menjadi muse untuknya. Pasangan mesti memahami bahawa masa depan anda hanya bergantung pada kemampuannya menjana wang. Walaupun anda menjana wang yang baik, tetap menjaga kewanitaan anda.

Belajar untuk bahagia

Tidak ada lelaki yang mahu hidup dengan orang yang tertekan yang tidak melihat masa depan yang bahagia. Berhenti mengeluh tentang penampilan, keadaan, rakan sekerja, rakan. Sayangi diri anda dan nikmati kehidupan, tanpa mengira keadaan. Berhenti berbincang dengan pasangan anda mengenai lawatan ke doktor gigi dan kuku yang patah, cari kebahagiaan dalam perkara-perkara sederhana.

Bukan rahsia lagi bahawa keadaan dalaman seseorang secara langsung bergantung pada kekayaan material. Sekiranya anda mengalami tempoh kekurangan wang yang sukar, cubalah untuk tidak memberi tumpuan kepada perkara ini. Bekerja, tetapi tidak berjaya. Berusaha lebih banyak, sambil sentiasa memberi semangat kepada pasangan. Katakanlah "Kami akan berjaya!" Lebih kerap, memberi lelaki itu insentif untuk hidup.

Perkara yang paling indah berlaku tanpa diduga. Sekiranya anda menikmati setiap hari, satelit akan mula menggunakan suasana hati yang baik dari anda. Pada akhirnya, anda akan membentuk pasangan ceria yang bahagia yang melalui semua perkara dan tidak putus asa.

Cari hobi yang akan menyeronokkan. Daftar ke gim atau kolam renang, mulailah menari, pertimbangkan bidang seperti peregangan, Pilates, yoga. Sekiranya tidak mungkin menghadiri bahagian khusus, membaca buku, dengarkan muzik santai. Kedudukan hidup sedemikian akan memperluas cakrawala dengan ketara. Ingat berapa lama anda mencuba untuk mula bersukan, tetapi tidak ada masa untuk ini? Sudah tiba masanya untuk bertindak!

Kecualikan Seks Berjadual

Daya tarikan utama seks adalah bahawa ia tidak perlu dijadualkan. Dalam hubungan antara lelaki dan wanita, peranan penting dimainkan bukan hanya oleh kedekatan rohani, tetapi juga oleh fizikal. Semasa kegembiraan cinta, pasangan berkawan, saling terbuka, dan mengatakan dengan lantang apa yang tidak akan mereka bicarakan dalam keadaan biasa.

Cobalah untuk tidak melakukan seks, bercinta di mana sahaja dan bila-bila masa yang anda mahukan, sama ada meja dapur, mesin basuh, atap bertingkat tinggi atau bilik yang sesuai di butik pakaian dalam. Jangan meletakkan kerangka kerja, jika tidak lelaki itu akan mencari wanita lain untuk peranan pendukung.

Dalam hubungan, penting bahawa teman memenuhi keinginan seksual mereka, mewujudkan khayalan dalam kenyataan dan membincangkan kemungkinan kesulitan dalam bidang intim. Cubalah untuk bersikap terbuka dan seksi mungkin, tetapi pada masa yang sama dapat diakses secara berpatutan.

Jangan memuji pujian

Agar seorang lelaki mempunyai harga diri pada tahap yang tepat, perlu mengakui kewibawaannya sebagai ketua keluarga. Jangan memendam kata-kata pujian, walaupun menurut anda pasangan itu melakukan perkara biasa (membasuh pinggan, pergi ke kedai, dll.).

Bagi anda, manipulasi seperti itu adalah rutin, tetapi baginya - alasan untuk sombong. Penting untuk menjelaskan bahawa anda berkewajiban untuk menyatakan rasa kagum anda mengenai hal-hal yang lebih serius (membeli apartmen, menaikkan tangga kerjaya anda, mendapatkan kepakaran baru, dll.).

Bercakap tentang semua yang terlintas di fikiran. "Sayang, terima kasih kerana menjaga kami. Anda adalah lelaki yang sempurna! " atau "Anda mendapat ayam yang enak di dalam ketuhar, saya gembira!". Jangan tunggu sehingga pasangan itu sendiri mula meminta pujian, memberi mereka dengan kerap dan dari hati.

Taktik semacam itu berfungsi lebih berkesan jika anda akan meningkatkan kewibawaan lelaki di hadapan keluarga dan rakan-rakan. Tidak perlu menggunakan ungkapan yang tidak betul, bercakap dengan ikhlas. Cari yang anda suka, fokus pada kualiti itu.

Tetap benar

Tidak peduli seberapa bunyinya, tetapi banyak pasangan melupakan perkara-perkara sederhana. Kanak-kanak perempuan menuntut kesetiaan dari lelaki, walaupun mereka sendiri sering melihat ke kiri. Sekiranya anda ingin membina hubungan yang kuat, setia dalam apa jua keadaan. Tidak menjadi masalah jika anda bertengkar atau kurang perhatian, jangan berhenti menjadi seperti pengkhianatan.

Kesetiaan mesti dijaga bukan hanya dalam lingkungan intim, tetapi juga dalam situasi kehidupan. Contohnya, anda pasti tahu bahawa pasangan itu salah. Tidak perlu "menelefon" rakan dan saudara tentang perkara ini, jangan membuat kekurangan orang awam.

Sentiasa dekat, tanpa mengira keadaan. Sokong lelaki itu walaupun nampaknya dia tidak akan berjaya. Cinta sejati akan mengatasi semua rintangan, menjadi sokongan pasangan. Anda akan melihat bagaimana lelaki itu mulai mekar di depan matanya, ini akan menjadi isyarat bahawa arahnya dipilih dengan betul.

Dengarkan intuisi

Untuk membina ikatan yang kuat, anda mesti mendengar suara dalaman. Sekiranya hubungan antara lelaki dan wanita berkembang dengan betul, anda akan mula mengalami kenaikan, anda akan bergelombang dan menikmati setiap hari. Ternyata ikatan yang kuat memberi inspirasi, tenaga, dan bukan sebaliknya.

Pertengkaran dan perselisihan faham yang sering berlaku, yang kadang-kadang berlaku semasa pengisaran, mengambil semua tenaga. Manifestasi kelembutan, hobi sendi dan seks akan membantu mengisinya.

Sekiranya anda merasa tidak mempunyai kekuatan yang cukup untuk perkara biasa yang selalu menggembirakan, lari dari lelaki itu dan jangan menoleh ke belakang. Di sebelah pasangan yang penyayang, seorang wanita harus mekar, tidak layu.

Sangat mudah untuk membina hubungan dengan seorang lelaki, jika anda menunjukkan perhatian dan kesetiaan. Jangan tergesa-gesa perkara, biarkan pasangan terbuka. Jangan idealiskan rakan anda, belajarlah menjadi lemah, biarkan seorang lelaki menyediakan untuk anda dan melindungi anda. Nikmati setiap hari yang berlalu, cari hobi yang akan membuat anda bahagia.

Video: bagaimana membina hubungan dengan lelaki dengan betul

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan