Cara berpisah dengan lelaki: 4 cara

Cinta memberi inspirasi, tetapi hanya jika diberi makan secara berkala. Hubungan memerlukan kerja berterusan, jika tidak, hubungan itu akan gagal. Apabila seorang gadis tidak lagi merasa simpati terhadap seorang lelaki, semuanya mulai mengganggunya. Kekurangan yang belum pernah terjadi sebelumnya muncul di luar, akibatnya pemikiran perpisahan sering dikunjungi. Wanita itu setiap hari memikirkan bagaimana untuk meninggalkan lelaki itu. Ahli psikologi menasihatkan untuk mematuhi aspek penting. Kami akan menganalisis semua kaedah mengikut urutan.

Cara berpisah dengan lelaki

Apa yang boleh menjadi perpisahan

 1. Berpisah dalam tahap ketidaktentuan. Pasangan tidak boleh berpisah, walaupun pada tahap bawah sedar mereka menginginkannya. Rasa simpati antara mereka semakin pudar, lemah lembut, kasih sayang runtuh. Lelaki dan gadis itu tidak melakukan apa-apa untuk mengukuhkan komunikasi, tetapi masih berpegang pada satu sama lain. Ciri ini dicapai kerana orang muda telah mencipta "hubungan ideal" untuk diri mereka sendiri. Sambungan itu diperkuat oleh khayalan, tetapi, sebenarnya, gadis dan lelaki itu tidak lagi saling memerlukan. Sebahagian besarnya, dalam perkahwinan seperti itu, orang tidak tetap setia, memulakan seseorang di sisi.
 2. Perpecahan positif. Cinta berlalu, fakta ini telah dibuktikan berulang kali. Apabila lelaki dan wanita dapat mengakuinya, maka jurang berlaku. Kedua-dua pasangan menyedari tidak masuk akal hubungan atau perkahwinan mereka, akibatnya mereka membuat keputusan yang bijak - untuk pergi. Dalam kes ini, jurang berlaku pada catatan positif. Sebagai peraturan, di masa depan pasangan yang gagal mengekalkan hubungan, saling membantu jika perlu. Ini adalah senario kes terbaik. Dengan pemisahan positif, orang bebas dari batasan emosi, mereka tidak berpegang pada khayalan dan melihat dengan teliti sesuatu.
 3. Perpisahan yang menyakitkan. Jurang jenis ini paling sering berlaku bukan dengan persetujuan bersama, tetapi dengan keputusan salah satu rakan kongsi. Perpisahan adalah dengan pelanggaran latar belakang psiko-emosi, satu pihak tidak bersedia melepaskan pasangan jiwa anda. Tingkah laku seperti itu dicirikan oleh naluri posesif ketika orang yang tidak membiarkan tidak mahu memberikan kebebasan. Sebagai peraturan, perpecahan seperti ini sukar untuk bertahan, selalunya bantuan psikologi diperlukan. Sekiranya anda meninggalkan lelaki itu, dia mesti mengatasi masalah psikosomatik, dan kemudian kembali ke kehidupan sepenuhnya.

Cara berpisah dengan lelaki: cara berkesan

Bergantung pada sifat hubungan, psikologi membezakan 4 kaedah putus yang berkesan. Kami akan mempertimbangkan masing-masing mengikut urutan, kami akan memberikan cadangan praktikal.

Kaedah nombor 1. Kerosakan elektronik

 1. Di zaman kemajuan teknologi, berpisah dengan bantuan SMS atau rangkaian sosial semakin popular. Tidak kira betapa tidak masuk akal idea itu, ia berkesan. Kaedah ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan yang tidak lama bertemu dengan lelaki muda. Sekiranya selepas beberapa ketika anda menyedari bahawa pemuda itu tidak sesuai, tulislah dia mesej.
 2. Gunakan rangkaian sosial "VKontakte" atau "Rakan Sekelas", komunikasi telefon juga sesuai. Karang teks yang besar, nyatakan pendapat anda dengan betul dan jelas. Soroti sebab utama mengapa anda mahu pergi.
 3. Penting untuk memahami bahawa selepas mesej sentimental anda tidak dapat memutar balik masa. Oleh itu, tentukan sendiri sama ada anda benar-benar mahu memutuskan hubungan. Sekiranya ada, teruskan manipulasi.
 4. Oleh kerana pemuda itu jauh, dia tidak akan dapat mengekalkan hasratnya dengan ciuman atau pelukan. Kita boleh mengatakan bahawa jurang melalui teknologi akan melancarkan sudut. Anda tidak akan melihat emosi, akibatnya penyesalan tidak akan berlaku.
 5. Cuba menjadi spesifik. Pertimbangkan terlebih dahulu jawapan yang mungkin ada pada seorang lelaki semasa membaca. Jelaskan diri anda dalam satu mesej, dengan itu menghilangkan saat-saat tidak menyenangkan yang berkaitan dengan korespondensi panjang "apa dan mengapa?".
 6. Jangan hadkan diri anda kepada dua ayat. Lelaki itu berhak untuk mengetahui mengapa semangat itu meninggalkannya. Jelaskan bahawa anda tidak menyalahkannya atas semua dosa fana. Elakkan ungkapan yang tersembunyi, bersikap tegas dan yakin. Cadangan ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan yang tidak dapat melihat mata lelaki muda dan membuat ucapan yang serius (lebih mudah memutuskan hubungan secara elektronik).

Kaedah nombor 2. Tête-à-tête perpisahan
Tête-à-tête perpisahan

 1. Jurang melalui dialog mata-mata benar dianggap salah satu yang paling popular. Perhatikan kaedah ini dengan lebih dekat sekiranya anda sudah lama bertemu dengan lelaki. Orang yang tinggal bersama, penting untuk memahami bahawa jeda SMS tidak sesuai di sini.
 2. Teknik ini tidak penuh dengan muslihat khas. Hubungi lelaki itu melalui telefon, katakan bahawa anda mempunyai perbualan yang serius. Lakukan manipulasi 1 atau 2 hari sebelum jangkaan rehat. Langkah seperti itu akan memberi anak muda masa tambahan untuk membuat persediaan mental.
 3. Apabila hari "X" tiba, katakan bahawa anda mahu pergi. Jelaskan bahawa anda bersikap dingin terhadap jodoh anda, sehingga tidak ada gunanya menyeksa satu sama lain. Jangan terus mencela, jangan menjawab penghinaan (jika ada), jangan bersikap sombong.
 4. Jangan menumpukan pada sifat negatif watak seorang pemuda, perangainya tidak lagi dapat diperbaiki. Jika tidak, anda menghadapi risiko menghadapi frasa "Saya akan membetulkan!", "Mari kita mulakan sekali lagi!" dan sebagainya.
 5. Jangan mengucapkan diktum yang popular "Bolehkah kita tetap berkawan?". Lelaki itu akan melihat situasinya secara berbeza, mereka berkata, "Saya tidak sesuai dengannya sebagai pasangan hidup, tetapi saya boleh menjadi teman." Bagi seorang lelaki, kedudukan seperti itu memalukan.
 6. Jangan membuat janji palsu. Sekiranya anda sudah mula berkencan dengan pemuda lain, janganlah mendedikasikan "pihak yang cedera" untuk ini. Bersikap tabah dan sopan, jangan menunjukkan perasaan penyesalan, kesedihan atau tarikan.
 7. Tidak perlu memeluk lelaki itu sebagai tanda perpisahan, agar tidak memburukkan lagi keadaan. Apabila anda yakin bahawa dia tidak akan mula minum alkohol atau memandu kereta dengan laju, tamatkan perbualan. Bersetuju terlebih dahulu bahawa selepas rehat anda tidak akan terus berhubung.

Kaedah nombor 3. Berpisah dengan bantuan rakan

 1. Sekiranya anda ingin berpisah dengan lelaki tanpa menyinggung perasaannya, gunakan kaedah perjodohan. Cari kenalan menarik yang bersetuju untuk membayangi teman lelaki anda. Buat rancangan, mulakan halaman baru di rangkaian sosial, mulakan surat-menyurat.
 2. Tugas utama teman wanita adalah membawa lelaki itu ke dialog terus terang, selepas itu membuat janji dan mencium. Ingat, semuanya harus semula jadi. Pada akhirnya, rakan dan pemuda dapat membentuk pasangan (bagi anda, ini akan menjadi pilihan terbaik).
 3. Pilih calon cantik yang disukai lelaki anda mengikut jenis. Adalah baik jika dia mempunyai rasa humor, ironi diri, pesona dan penampilan yang rahsia (manis). Pada masa ini, jadilah teman yang mengerikan: membuang amukan, bersumpah dengan perkara-perkara kecil, sentiasa tidak berpuas hati.
 4. Perbezaan seperti itu akan menghasilkan tanah yang sangat baik untuk berpisah, lelaki itu sendiri akan mengambil kakinya. Pemuda dengan segenap lapisan jiwanya pasti bahawa di hadapannya adalah masa depan bersama teman wanita anda. Dengan cara ini, anda akan berpisah tanpa rasa benci, kerana pemuda itu akan membuat pilihan.
 5. Apa yang akan berlaku seterusnya tidak begitu penting. Seorang rakan boleh mundur atau memutuskan untuk meneruskan hubungan. Misi anda selesai. Walaupun pada akhirnya mereka berpisah, ego lelaki akan sedikit terluka, kerana lelaki itu biasa dengan semangat baru hanya beberapa minggu.

Kaedah nombor 4. Jurang positif

 1. Berpisah dengan cara ini tidak sesuai untuk semua orang, tetapi sangat berkesan.Gadis yang mempunyai percintaan jangka pendek sering menggunakan tipu muslihat seperti ini. Temui pemuda itu, nyatakan penyesalan yang tulus dan akui bahawa anda tertarik dengan gadis-gadis.
 2. Pastikan untuk menyebut bahawa anda pernah berusaha untuk bersama lelaki, tetapi intinya tidak jelas. Anda tidak akan dapat bertemu dengannya dan menentang tarikan seks wanita. Jangan cuba membenarkan pembohongan dengan tindakan, jika tidak, keadaan akan terkawal.
 3. Sekiranya lelaki itu cukup pintar, dia akan cuba menipu anda menjadi "lemah". Jangan terjebak dengan tipu daya mencium gadis atau bertiga. Walaupun tidak masuk akal, teknik ini berkesan. Yang paling penting, jangan ketawa semasa perbualan. Anda mesti mempercayai apa yang anda katakan.
 4. Sekiranya pasangan anda tinggal di bandar kecil, anda tidak boleh menggunakan kaedah tersebut. Selalunya, di kawasan penempatan kecil, orang banyak mengenali antara satu sama lain, muslihat anda akan cepat terungkap. Dengan kaedah ini, percintaan resort jangka pendek atau hubungan yang tidak penting, yang terikat "dari tidak ada hubungannya," berakhir dengan baik.

Petua praktikal

Petua berpisah

 1. Luangkan masa untuk memulakan hubungan dengan pemuda lain. Sekiranya ini masih berlaku, jangan letakkan sambungan baru di paparan umum. Ingat, kebahagiaan suka diam. Anda boleh saling menikmati tanpa gambar bersama di avatar di VKontakte.
 2. Sekiranya perpisahan berlaku satu-satu, pilih tempat yang tepat untuk perbualan serius. Anda tidak semestinya biasa, berpegang pada wilayah yang neutral. Salah satu pilihan adalah taman atau restoran yang belum pernah anda lawati sebelumnya.
 3. Cuba bersikap wajar, tetapi tidak sensitif. Tidak perlu bercakap mengenai rehat di saat-saat kegagalan psiko-emosi pada seorang lelaki. Tunggu sehingga dia mendapat tidur yang cukup dan mengatasi masalah lain (serius).
 4. Tinjau perbualan masa depan anda, fikirkan jawapan untuk kemungkinan soalan terlebih dahulu. Jangan bercakap dalam teks monoton yang padat, tetapi jangan tarik perbualan selama beberapa jam. Fokus pada kenyataan bahawa anda telah menyejukkan badan, perasaan tidak dapat dikembalikan.
 5. Jangan cuba meyakinkan pemuda itu dengan kemungkinan perjumpaan, menyelamatkannya dari rasa tidak yakin. Berikan kata-kata perpisahan yang mesra yang menyatakan bahawa sudah tiba masanya dia terus bergerak.
 6. Elakkan kemasukan emosi yang tajam, jangan sampai menangis. Apabila bercakap dengan lelaki yang gugup, jangan membalas dengan penghinaan, jangan mengatakan omong kosong, lebih baik berbalik dengan senyap dan pergi.
 7. Sekiranya anda memutuskan untuk tidak berpisah kerana pengkhianatan, hormati rakan anda. Jangan beritahu rakan anda tentang rahsianya, jangan dedahkan pemuda itu dalam keadaan buruk. Bercakap secara tertutup, bukan dengan rakan-rakan.
 8. Jangan sampaikan mesej untuk pergi melalui rakan-rakan anda, berani dan bercerita tentang semua perkara sendiri. Jika tidak, tindakan anda akan dianggap sebagai pengecut dan tidak menghormati.
 9. Jangan terus berhubung dengan lelaki itu selepas waktu rehat. Padamkan nombornya, hantar ke kotak jauh semua hadiah dan gambar bersama. Elakkan syarikat biasa sehingga jurang menjadi kurang menyakitkan bagi pemuda itu.

Sekiranya anda telah memutuskan dengan jelas bahawa anda mahu pergi, jangan menangguhkan tindakan ini dalam jangka masa yang lama. Oleh itu, anda akan membuat penderitaan bukan hanya diri anda sendiri, tetapi juga pemuda. Pemuda itu akan melihat bahawa hubungan itu tidak membawa kegembiraan, oleh kerana itu dia akan sentiasa merasa terhina.

Video: cara berpisah dengan lelaki tanpa jemu

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan