Cara memilih jaket bawah kanan: petua berguna

Di kawasan terbuka tanah air kita, kerana keadaan iklim yang khas, jaket bawah "berakar" dengan sempurna dan mantap. Seluar dalam jenis ini bermaksud jaket, yang asasnya adalah bulu burung. Produk yang cukup hangat yang tidak membenarkan sejuk, mengawal suhu badan dan sangat sesuai untuk musim sejuk. Tetapi kerana pengedaran yang meluas ini, banyak pengeluar yang tidak bertanggungjawab membekalkan jaket bawah berkualiti rendah ke kedai. Oleh itu, pasti ada kesukaran dengan pilihannya.

Cara memilih jaket bawah

Tanda jaket bawah

 1. Untuk mengurangkan dasar harga produk mereka, pengeluar pakaian luar mencairkan bulu dengan bulu. Sekiranya ini terjadi, maka akan ada tanda "bulu" yang sesuai pada label.
 2. Sekiranya anda melihat tulisan "kapas" di lidah jaket, tidak ada apa-apa dari jaket bawah di pakaian seperti itu. Ini adalah jaket berlapis biasa, yang tidak sesuai untuk semua orang. Ia berat dan berkualiti rendah.
 3. Penamaan "poliester" menunjukkan bahawa produk 100% diisi dengan poliester pelapik. Sekiranya anda mempunyai tanda "bulu", anda akan mengetahui bahawa komposisi itu mengandungi pengisi bulu.
 4. Perlu difahami bahawa penyejuk musim sejuk sintetik merujuk kepada pengisi buatan, yang merupakan serat sintetik. Oleh kerana struktur ini, setelah mencuci pertama, produk kehilangan hingga 30% kemampuannya untuk mengatur suhu badan. Bulu berkualiti tinggi, seterusnya, bertahan 15-20 tahun, mengekalkan ciri dan sifat utamanya sepanjang tempoh ini.
 5. Sehingga kini, jaket, yang disebut tidak lebih daripada jaket musim sejuk sintetik, sangat popular. Ini adalah penyelesaian moden yang mempunyai termoregulasi 1.5 kali lebih baik daripada produk sintepon konvensional. Sebagai tambahan, jaket bawah seperti itu lebih murah daripada yang sebenarnya, tetapi tidak lebih buruk. Sintepon fluff merujuk kepada bahan berteknologi tinggi, mesra alam, bukan alergenik. Sangat mungkin untuk mempertimbangkan jaket bawah seperti itu jika anda ingin menyimpan, tetapi tidak kehilangan kualiti.

Peraturan untuk memilih jaket bawah

 1. Rasakan produk dengan jari anda, dengan mengambil jaket di bahagian dalam dan luar. Dalam proses palpasi, anda tidak boleh merasa gumpalan, zarah tajam, kesemutan dan sensasi lain yang tidak menyenangkan. Sekiranya ada, jaket bawah tidak berkualiti.
 2. Perhatikan blok firmware. Semakin kecil mereka, semakin lama jaket tahan. Pilihan yang ideal adalah segiempat sama / rombus, ukurannya tidak melebihi 20 * 20 cm. Sekiranya blok lebih besar daripada yang ditentukan, sangat mungkin bahawa semasa operasi, bulu akan meluncur ke dalam, meninggalkan bintik-bintik botak. Ini akan menyebabkan penyimpanan haba yang lemah dan kekurangan perlindungan angin.
 3. Sekiranya jaket berkualiti tinggi, sebahagian besarnya akan merangkak ke bawah (80%). Sehubungan dengan itu, pengeluar bona fide menunjukkan maklumat pada label mengenai perkara ini. Selebihnya 20% diperuntukkan untuk bulu kecil. Biasanya, angka-angka pada label ini ditandai dengan nilai pecahan.
 4. Contohnya, anda melihat sebutan 80/20. Petunjuk pertama merujuk kepada jumlah pengisian bulu, dan yang kedua merujuk pada bulu. Produk moden yang dikembangkan pada musim bunga dan akhir musim gugur diisi dengan 50 hingga 50. Sekiranya jaket bawah dirancang untuk digunakan dalam keadaan sejuk, maka lebih baik memberi keutamaan kepada produk yang diisi dengan 80 hingga 20.
 5. Terdapat banyak lagi faktor yang akan memberitahu anda mengenai kualiti jaket tertinggi. Khususnya, produk mesti tahan. Cukup dengan menekan jaket, untuk melihat seberapa cepat bulu dari keadaan yang hancur akan kembali ke jalan semula. Semakin cepat borang dipulihkan, semakin baik perkara di hadapan anda.
 6. Jaket bawah boleh berlapis-lapis, terbuat dari beberapa bantalan bulu puff. Semakin banyak lapisan ini, semakin tinggi kualiti produk. Juga, jika anda melihat label "DIN EN 12934" pada label, anda harus mengetahui sedikit perkara sebelum ini, bulu dan bulu yang telah menjalani rawatan hypoallergenic secara menyeluruh.
 7. Periksa jaket dengan berhati-hati sebelum membayarnya. Sekiranya bulu atau bulu menonjol melalui serat, produk ini berkualiti rendah. Ciri ini menunjukkan bahawa "pengisian" tidak diedarkan dengan betul di dalam jaket bawah (di beberapa tempat terdapat lebih banyak, di tempat lain kurang). Jaket bawah seperti itu akan meletup dan basah.
 8. Untuk mengenal pasti bulu yang menonjol, cukup memerah produk dengan telapak tangan anda dan menilai reaksi anda. Sekiranya terdapat sensasi kesemutan, maka ada banyak bulu daripada ditunjukkan pada lidah benda itu. Oleh itu, bulu akan mengasingkan panas jauh lebih teruk.
 9. Jaket berkualiti tinggi tanpa gagal akan mempunyai sampel pengisi, yang dipasang secara berasingan dalam bentuk rantai kunci ke lidah ritsleting. Juga, jaket bawah yang bagus akan mengandungi beberapa label yang menunjukkan maklumat mengenai penjagaan produk, pengeluar, kemungkinan ujian yang betul.
 10. Sekiranya jaket itu benar-benar berharga, setiap butang atau aksesori lain akan mempunyai logo pengeluar yang timbul. Butang tambahan dan butang yang boleh ditukar ganti dikenakan pada jaket.

Ciri Tambahan

Jaket bawah

 1. Sekiranya anda mempunyai pengetahuan tentang beberapa ciri penting, prosedur untuk memilih jaket bawah boleh dipermudah. Wanita harus selalu memperhatikan beberapa butiran. Contohnya, pengisi tidak boleh bergolek dan sesat di satu tempat.
 2. Jaket bawah mesti dijahit dengan baik. Perlu diingat bahawa ukuran sel di mana bulu itu penuh tidak boleh melebihi 20 x 20 cm. Juga, jumlah lapisan yang terdapat pada penebat itu perlu diberi perhatian khusus.
 3. Sekiranya anda tinggal di iklim sederhana, satu lapisan cukup. Sekiranya anda sering menghadapi musim sejuk yang teruk, dan anda mesti berada dalam keadaan sejuk dalam jangka masa yang lama, maka ketika membeli, anda harus memilih jaket bawah dua lapisan.
 4. Untuk memeriksa sesuatu yang berkualiti dan adakah ia akan hangat di dalamnya, tekan lengan baju dan lepaskan dengan tajam. Dia mesti cepat menjadi murni. Semasa memeriksa, perhatian khusus harus diberikan pada bahagian bawah jaket bawah. Lapisan mesti dijahit.
 5. Manset hendaklah berada di bahagian bawah jaket bawah dan lengan baju. Nah, jika mereka disajikan dalam bentuk gusi. Penambahan sedemikian tidak akan membiarkan kesejukan masuk ke bawah jaket. Perlu diingat jika jaket bawah mempunyai lapisan rajutan atau bulu dan tudung, semua ini harus dilepaskan.
 6. Di bahagian atas ritsleting hendaklah terdapat injap atau tambalan khas yang tidak akan membiarkan sejuk masuk ke dalam gigi. Produk berkualiti selalu dibekalkan dengan beg khas yang mengandungi sampel pengisi. Jangan beli jaket bawah yang lain. Mereka mungkin berkualiti.

Pilih jaket bawah pada gambar

 1. Sekiranya anda tidak menekankan pinggang lebar, disarankan untuk membeli model lurus dengan potongan percuma. Sekiranya anda tidak menghadapi masalah dengan berat badan berlebihan, maka pinggang boleh ditekankan sebaliknya dengan tali pinggang atau tali.
 2. Untuk memperbaiki siluet lurus, anda boleh membuat sisipan pepenjuru. Dengan pertumbuhan yang rendah, cuba elakkan model lama. Jaket bawah seperti itu akan mengurangkan pertumbuhan secara visual. Sekiranya anda masih memilih praktikal, dan anda selesa dengan panjang hingga lutut, anda harus memakai tali pinggang. Penambahan sedemikian akan menekankan bayangan.
 3. Sekiranya anda ingin menekankan bust yang subur, sangat disarankan untuk memberi keutamaan kepada model dengan jalur mendatar. Perlu diingat bahawa dalam kes ini, anda berisiko menyembunyikan pinggang. Untuk mengelakkan ini berlaku, gunakan tali pinggang.
 4. Sekiranya anda tergolong dalam pemilik pinggul yang lebar dan hebat, dilarang sama sekali membeli jaket yang dipasang atau lurus ke bawah. Dalam kes ini, keutamaan harus diberikan kepada model dengan bayangan dalam bentuk kepompong. Jaket bawah ini meruncing ke bawah. Semua kekurangan tersembunyi, kekal di bahagian atas. Oleh itu, jangan risau jika anda mempunyai masalah kecil dengan angka tersebut.

Semasa memilih jaket bawah yang berkualiti, anda harus mempertimbangkan banyak faktor. Dekati prosedur dengan penuh tanggungjawab. Tentukan apa sebenarnya yang anda mahukan. Cara menekankan angka. Pastikan anda melihat kualiti bahan dan hasil kerja yang dilakukan. Jangan lupa pertumbuhan anda sendiri. Sekiranya anda membuat pilihan, jangan lupa mencuci atau cucian kering tepat pada masanya. Adalah disyorkan untuk memberikan jaket bawah ke tangan profesional.

Video: bagaimana memilih jaket bawah yang berkualiti

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan