Cara meregangkan sarung tangan kulit di rumah

Selalunya terdapat situasi ketika, setelah memperoleh sesuatu, pemasangan berulang berakhir dengan kekecewaan. Sarung tangan boleh kelihatan kecil atau, sebaliknya, besar. Jangan putus asa lebih awal, ada jalan keluar dari sebarang keadaan. Sekiranya anda perlu meregangkan produk kulit, anda boleh menggunakan tipu muslihat kecil. Mari kita pertimbangkan mengikut urutan.

Cara meregangkan sarung tangan kulit

Cara mengubah saiz sarung tangan kulit

 1. Jangan lupa bahawa kulit adalah bahan yang cukup elastik. Oleh itu, sarung tangan boleh ditambah atau dikurangkan sebanyak 1 ukuran. Ingat bahawa barang yang dibuat dari bahan semula jadi tidak boleh dicuci atau direndam.
 2. Kulit kehilangan struktur semula jadi. Dalam beberapa kes, ciri serupa dapat menyelamatkan keadaan. Apabila basah, bahan semula jadi menjadi lembut. Sekiranya dijalankan dengan betul, sarung tangan dapat diregangkan.
 3. Ingat ciri penting kulit - apabila dikeringkan, bahannya menjadi kasar dan mengecut. Serat semula jadi tidak begitu mesra dengan kelembapan. Dalam kes ini, air boleh digunakan sebagai agen tegangan.

Cara-cara menegangkan kulit

Untuk memulakan manipulasi, anda boleh menggunakan beberapa kaedah. Untuk melakukan ini, anda memerlukan krim bayi dengan peratusan kandungan lemak yang tinggi, cologne berasaskan alkohol, kaedah khusus untuk tindakan arah, atau tuala basah.

Krim lemak

 1. Sekiranya anda menggunakan krim lemak sederhana, anda boleh memperoleh hasil yang baik dan meregangkan produk kulit. Komposisi sedemikian secara lembut mempengaruhi struktur bahan tanpa merosakkannya.
 2. Rawat kulit dengan murah hati. Tunggu 2-3 minit. Dalam masa yang diperuntukkan, komposisi akan meresapi bahan dan melembutkannya. Kulit menjadi lebih lembut dan kenyal.
 3. Selepas prosedur, pakai sarung tangan di tangan dengan teliti. Tunggu 10-15 minit. Seterusnya, komposisi lemak berlebihan mesti dikeluarkan. Keluarkan produk dan letakkan untuk simpanan masa depan. Gliserin boleh menjadi alternatif, tetapi kesannya akan kurang berkesan, komposisi kurang diserap ke dalam kulit.

Cologne pada alkohol

 1. Gunakan produk berasaskan alkohol yang murah untuk tujuan tersebut. Eau de toilette atau minyak wangi lama mungkin sesuai untuk prosedur ini.
 2. Rawat komposisi produk kulit. Letakkan sarung tangan di tangan anda dan tunggu sehingga kering sepenuhnya. Prosedur ini mungkin memakan masa hingga setengah jam.
 3. Setelah masa yang ditetapkan berlalu, keluarkan produk dari bahan semula jadi dan letakkan di tempat yang sesuai untuk disimpan.

Tuala basah

 1. Kaedahnya sangat popular. Dalam kes ini, anda dapat dengan mudah mencapai hasil yang diinginkan. Produk kulit boleh diregangkan ketika basah.
 2. Gunakan tuala terry yang bersih. Lembapkan kain dan peras dengan baik. Tuala mestilah mempunyai kelembapan yang mencukupi.
 3. Letakkan atribut kulit pada tuala. Balut sarung tangan dengan kain lembap. Biarkan produk selama 2-3 jam. Setelah melembutkan kulit, sarung tangan harus dipakai dan menunggu pengeringan lengkap. Seterusnya, alih keluar atribut untuk penyimpanan.

Kaedah tindakan arah

 1. Sekiranya anda tidak mahu mengambil risiko, tetapi berusaha mencapai hasil yang diinginkan tanpa tindakan dan akibat yang tidak perlu, anda boleh menggunakan alat khas.
 2. Komposisi boleh dibeli di mana-mana kedai kasut. Alat ini paling sering ditawarkan dalam bentuk semburan. Sarung tangan akan meningkat sebanyak 1 saiz.
 3. Sebarkan komposisi di bahagian dalam produk. Letakkan sarung tangan di tangan anda dan tunggu seperempat jam. Kemudian ikuti arahan di atas.

Cadangan praktikal

 1. Sebelum meneruskan prosedur, penting untuk mengetahui beberapa fakta penting mengenai bahan semula jadi. Agar sarung tangan kulit tidak kehilangan kualiti dan penampilan yang murni, hanya boleh diregangkan 1 ukuran.
 2. Sekiranya anda memutuskan untuk meregangkan produk lebih banyak, kulit akan kehilangan keanjalan dan penampilannya yang cantik. Dalam kebanyakan kes, atribut mula menyimpang pada jahitan.
 3. Perlu diingat bahawa kulit diregangkan hanya selebar, panjangnya manipulasi seperti itu tidak berguna. Sekiranya produk baru, jangan tergesa-gesa dan cuba meregangkan sarung tangan dengan pelbagai cara. Cubalah untuk memakainya dan mengaibkan sebentar.
 4. Sentiasa mencuba sarung tangan sebelum membeli, dan pada masa akan datang anda tidak perlu menggunakan prosedur sedemikian. Sekiranya anda merasa tidak selesa, ini bukan model anda. Jangan berharap yang terbaik.

Kulit boleh diregangkan secara bebas di rumah. Sekiranya produk itu dibeli lama dahulu, kaedah di atas akan sangat membantu anda. Jika tidak, anda mesti memilih model dan ukuran dengan teliti. Pertimbangkan ciri fisiologi tangan. Cuba beli produk di kedai yang bagus, sehingga anda dapat memperoleh jaminan atas barang tersebut dan kemampuan untuk mengeluarkan pengembalian dalam waktu tertentu.

Video: cara membawa sarung tangan kulit

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan