Cara berhenti mencintai lelaki yang sudah berkahwin: nasihat psikologi

Sekiranya impian telah menjadi kenyataan yang keras, dan anda tidak lagi bersama kekasih anda, perlu dipertimbangkan bagaimana menyingkirkan pemikiran negatif. Anda tidak boleh berdebar-debar dan merenung kenyataan bahawa semuanya sudah selesai. Ingat, anda masih muda, ada banyak lelaki baik dan bebas di sekitar. Anda tidak perlu lagi mencuba peranan sebagai kekasih.

Bagaimana untuk berhenti mencintai lelaki yang sudah berkahwin

Langkah nombor 1. Tetapkan diri anda untuk berehat

 1. Analisis dengan teliti tingkah laku dan watak lelaki itu. Cuba cari sisi negatifnya. Anda mungkin tidak dapat melakukan ini pada mulanya, kerana anda sedang jatuh cinta. Tetapi jika anda melihat sesuatu secara berbeza, anda akan dapat mengatur diri anda untuk berehat sebentar.
 2. Sekarang menjelma semula dalam "kulit" isterinya. Betapa tidak menyenangkan baginya untuk mengetahui bahawa suaminya selalu ke kiri. Betapa sukarnya untuk menerima kewujudan orang ketiga dalam hubungan. Kemungkinan anda juga akan bosan dengan seorang lelaki, dan dia akan mengatasi semangat yang lain. Adakah anda memerlukannya?
 3. Cari kekuatan untuk marah pada kekasih anda. Ingatlah semua saat ketika dia berjanji akan datang, tetapi tidak datang. Berapa lama saya menyeksa anda dengan kata-kata "Saya akan bercerai." Seperti selalu bercakap mengenai peninggalan dengan isterinya. Mengapa anda memainkan peranan menyokong, kerana mengetahui bahawa lelaki ini adalah orang asing.
 4. Tanggalkan akhirnya cermin mata merah jambu. Hadapi keadaan. Fahami bahawa kekasih ada bersama anda kerana dia sangat selesa. Isteri memberi makan, menghapus, membelai, perempuan simpanan memuaskan. Seorang lelaki yang menipu jodohnya tidak layak mendapat cintamu.
 5. Fikirkan tentang penyatuan anda dari segi agama (bagi orang yang beriman). Dalam mana-mana buku kitab suci itu, pengkhianatan dikutuk dan dihukum. Jangan menyalahkan diri sendiri kerana cinta padanya, mintalah pengampunan kepada isteri secara mental dan ikuti hubungan dengan suaminya.

Langkah nombor 2. Putus hubungan dengan seorang lelaki

 1. Pertama, menilai diri anda. Mengapa anda memilih lelaki yang sudah mempunyai isteri? Adakah dia bebas dari segi kewangan, pandai tidur, dewasa? Mungkin, tetapi ada rancangan seperti itu untuk lelaki yang tidak sibuk dengan wanita lain. Jangan cuba meningkatkan harga diri anda kerana hakikat bahawa anda menjauhkan teman dari isterinya.
 2. Seorang lelaki yang sudah berkahwin dalam komunikasi dengan perempuan simpanannya tidak tergesa-gesa memutuskan hubungan. Anda mesti melakukannya sendiri. Bercakap dengannya, kongsi pendapat anda. Katakan bahawa anda tidak lagi mahu memainkan peranan menyokong.
 3. Kecualikan koyak, pelukan dan kelembutan lain. Bercakap dengan jelas dan yakin, jangan cuba meragui dan tunduk pada pujukannya untuk tinggal. Fahami bahawa dia akan memberi anda "sarapan" untuk masa yang akan datang. Kita perlu menghentikan ini.
 4. Jangan menawarkan untuk tetap berkawan dan tidak menerima tawaran seperti itu daripadanya. Sekiranya anda selalu melihat orang ini di hadapan anda, sukar untuk berhenti mencintainya. Hentikan sekali dan untuk semua.

Langkah nombor 3. Bakar semua jambatan

 1. Ahli psikologi yang berpengalaman dalam bidang hubungan manusia akan mengatakan bahawa anda boleh berhenti mencintai lelaki yang sudah berkahwin, tetapi hanya melupakannya. Bakar jambatan, jangan menoleh ke belakang, kecualikan peluang untuk bertemu lagi.
 2. Selalunya, wanita yang sudah berkahwin terus mencari kencan dengan bekas kekasihnya untuk sekali lagi merasakan kelembutan dan perspektif lain yang dapat diberikannya. Hargailah diri sendiri, jangan tunduk pada pujukan mengenai hobi bersama.
 3. Sekiranya anda dan kekasih anda mempunyai rakan biasa, jika boleh, hadkan komunikasi dengan mereka untuk pertama kalinya. Apabila kesakitan reda, anda boleh menyambung semula komunikasi. Tetapi jangan sekali-kali membincangkan hal ehwal lelaki yang sudah berkahwin. Cuba sama sekali untuk tidak membicarakannya, hindari perbualan seperti itu.
 4. Jangan cuba membalas dendam dengan mencari lelaki baru dan menghebahkan hubungan anda.Penting untuk memahami bahawa dalam kes ini, anda mesti mencari ketenangan fikiran terlebih dahulu, dan barulah membina hubungan baru.
 5. Tolak pemerasan, idea yang boleh digulung di kepala. Sekiranya anda merancang untuk memeras ugut bekas kekasih dengan gambar bersama, cuba menghancurkan keluarganya, pertimbangkan semula nilai moral anda.

Langkah nombor 4. Kecualikan semua kenalan

 1. Sekiranya mungkin, semua pertemuan dengan orang yang anda rasa harus dikecualikan. Sekiranya perlu menukar pekerjaan kerana ini, tentukan langkah yang serupa atau cuba cari sendiri. Pada setiap pertemuan, penderitaan dan kilatan perasaan tidak dapat dielakkan.
 2. Singkirkan semua jenis peringatan hubungan anda. Buang hadiah, hapus semua kenalan, termasuk di rangkaian sosial. Berhenti berbual dengan rakan kekasih anda. Bersihkan telefon anda dari mesej dan foto. Oleh itu, pemikiran seorang lelaki secara beransur-ansur akan hilang.
 3. Ubah arah pemikiran anda. Semasa mula-mula cuba memikirkan hubungan masa lalu, segera cuba mengalihkan perhatian. Hentikan diri anda. Fikirkan kisah hidup yang lain. Cari hobi. Latih fikiran anda dan jadikannya lebih kuat. Belajar untuk menolak kenangan yang menyakitkan.

Langkah nombor 5. Menangis

Menangis

 1. Sebaik sahaja hubungan anda berakhir, jangan sampaikan emosi kepada orang terdekat anda. Mereka seharusnya tidak melihat kelemahan anda, jadi anda merasa terhina dan menimbulkan rasa kasihan pada diri sendiri.
 2. Dalam kes ini, orang yang rapat dapat menilai anda dan mengatakan bahawa pada mulanya hubungan itu gagal. Lelaki yang sudah berkahwin bukanlah pilihan terbaik, semuanya tidak dapat berakhir dengan baik. Sekiranya anda ingin membuang emosi, lakukan secara tertutup.
 3. Ambil bantal, mula menjerit dan menangis ke dalamnya. Percayalah, ia akan menjadi lebih mudah bagi anda. Yang paling penting, tidak ada yang akan melihat betapa menyakitkannya anda. Sekiranya perlu, lawati ahli psikologi, pakar boleh mengatakan semuanya. Jangan dibunuh, jangan bendera diri.
 4. Anda masih muda, jangan lupakan, teruskan. Perlu difahami bahawa usia adalah keadaan psikologi. Ini bukan mengenai tahun-tahun biologi, walaupun anda berumur 30+. Jangan takut untuk bersendirian dengan diri sendiri, fikirkan kebaikan.
 5. Juga, jangan menggunakan alkohol dan bahan serupa. Dalam kes ini, anda tidak akan mendapat jalan keluar. Ia akan menjadi lebih menyakitkan, di samping itu, anda akan meningkatkan kesihatan tanaman. Beralih kepada perkhidmatan ahli psikologi, tidak ada yang perlu dibimbangkan. Arahkan emosi anda ke sukan atau kreativiti.

Langkah nombor 6. Mulakan hidup baru

 1. Perlu dihapuskan sepenuhnya kisah cinta yang tidak berjaya dari kehidupan. Mula membuat sejarah dari awal. Jangan menjalani kitaran dalam perasaan yang dialami, di dunia ada banyak perkara yang menyenangkan, selalu ingat mengenainya.
 2. Buat kesimpulan, analisa apa yang dapat anda pelajari sepanjang masa yang dihabiskan bersama. Di perhentian ini dan hilangkan semua yang ada. Luahkan pemikiran anda di atas kertas, baca semula, kemudian bakar. Nasihat seperti itu akan memberi anda psikologi, mereka benar-benar berjaya.
 3. Cuba lakukan apa yang selalu anda impikan. Ingatlah apa yang selalu anda tolak kerana kekurangan masa. Tidak ada gunanya menghabiskan masa percuma. Sekarang anda mempunyai lebih banyak masa, gunakannya dengan bijak.
 4. Masukkan latar belakang semua emosi yang berkaitan dengan kisah cinta. Anda lebih merosakkan diri dari dalam, itu tidak membuat sesiapa lebih mudah. Sebaiknya anda menukar aktiviti jika tidak sesuai dengan anda. Cari kerja mengikut keinginan anda dan nikmati kehidupan.

Kaji tingkah laku anda, mulailah menghormati "I" anda sendiri. Cari kekuatan untuk berpisah dengan lelaki yang sudah berkahwin. Letakkan diri anda di tempat isterinya, ucapkan kata-kata perpisahan yang dihargai. Cuba berhenti mencintai bekas kekasih dan membakar semua jambatan.

Video: bagaimana mengakhiri hubungan dengan lelaki yang sudah berkahwin

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan