Cara membawa kasut yang mengangkat bahu di jari

Berapa kerap selepas membeli kasut didapati agak ketat? Ya, hampir selalu. Untuk kaki manusia tidak sempurna, dan alas kasut adalah standard. Apa yang perlu dibuat? Bagaimana mengedarkan kasut yang sedikit ketat di jari? Jangan letakkan kasut atau kasut baru di dalam almari.

Cara membawa kasut yang mengangkat bahu di jari

Seperti yang dikatakan oleh watak kartun terkenal: "Tenang, tenang sahaja." Hari ini kita akan memikirkannya bersama. Mari pergi.

Peraturan am

Perlu diingat bahawa untuk meregangkan kasut, sedikit sempit di jari, hanya mungkin separuh ukurannya. Sekiranya anda benar-benar mencuba, maka ukurannya. Tidak lebih. Walaupun begitu, proses ini tidak boleh disebut regangan menurut semua peraturan. Kasut hanya berbentuk kaki anda, dan rasa tidak selesa di kawasan jari kaki hilang.

Terdapat beberapa kaedah yang banyak digunakan di rumah untuk membetulkan keadaan. Tetapi, ia tidak sesuai untuk semua bahan. Kulit dan kain semula jadi diregangkan dengan baik. Bahan yang paling "ketat" adalah getah dan kulit tiruan. Pertimbangkan secara terperinci semua pilihan untuk stretch mark.

Alkohol dan cecair yang mengandungi alkohol

Kaedah yang diketahui oleh nenek kami. Anda memerlukan:

 • alkohol (kira-kira 40-50 ml)
 • kasut
 • stoking tebal tetapi tidak tebal
 • kaki anda

Prosedurnya sangat mudah. Anda perlu mencurahkan separuh alkohol (atau cologne) ke dalam kasut. Separuh masa kedua adalah stoking basah. Kemudian anda perlu memakai kasut, but, but atau apa sahaja yang anda ada di sana, dan untuk sementara waktu mengelilinginya di sekitar rumah.

Petua. Masa regangan dapat digunakan dengan bijak di dapur.

Biasanya 1.5-2 jam sudah cukup untuk kasut ketat untuk mengambil bentuk yang diingini dan berhenti menekan. Anda hanya perlu berjalan, tidak duduk dan tidak juga berbohong. Jika tidak, tidak akan ada akal.

Beberapa sumber mengesyorkan menggunakan kaedah ini dengan berhati-hati. Diduga, alkohol boleh membahayakan bahan, dan kasut akan menjadi buruk. Kami berani tidak bersetuju. Kerana jumlah cecair seperti itu tidak mampu melakukan bahaya.

By the way, sumber-sumber yang sama sangat disarankan untuk menggunakan stoking tebal. Atau 2 pasang. Dan di sini kita juga tidak bersetuju. Sekiranya hanya kerana masuk ke kasut baru dengan kaus kaki tebal agak bermasalah. Kerana selepas pelaksanaan seperti itu, kasut anda akan berubah menjadi galoshes, dan akan bertepuk di kaki. Atau lebih teruk lagi, bahan tersebut boleh meletup dari peregangan yang berlebihan.

Petua. Terdapat cadangan untuk melembapkan dengan alkohol dan juga permukaan luar kasut. Hanya untuk beberapa sebab tidak dijelaskan mengapa. Betul, apa penggunaan prosedur sedemikian? Terutama jika ia adalah sepasang kasut kulit berkualiti tinggi yang tidak basah. Atau, sebagai contoh, kasut getah.

Ais

Terdapat pilihan lain, bagaimana meregangkan kasut, yang sedikit menekan jari. Anda memerlukan:

 • air sejuk biasa (malah sesuai dari paip)
 • sepasang paket yang sangat padat (utuh, tanpa lubang atau kerosakan)
 • kasut
 • tali elastik atau tali yang ketat
 • fros di jalan (peti sejuk peti sejuk isi rumah biasa)

Apa yang perlu dilakukan untuk meregangkan kasut? Anda perlu meletakkan beg di dalam kasut atau kasut. Kemudian luruskan dengan teliti. Tuangkan air sejuk ke dalam. Tidak sampai ke bahagian atas beg. Begitulah begnya di dalam kasut yang diisi hampir di tengah blok, jika itu adalah kasut. Atau dalam pergelangan kaki jika but atau but.

Sekarang bungkusan yang diikat rapat berhampiran air itu sendiri. Selepas semua prosedur, kasut terkena fros di balkoni. Atau letakkan dengan teliti pada peti sejuk di dalam peti sejuk.

Petua. Atas sebab kebersihan, kami mengesyorkan membungkus beberapa surat khabar, filem pelekat atau beg lain.

Dalam kedudukan ini, kasut dibiarkan selama 18 jam hingga sehari.Apa yang berlaku dengan ini? Air membeku, ais mengembang dan meregangkan kulit.

Selepas itu, hanya tinggal stim yang panas, cairkan ais. Dan anda boleh memakai barang baru dengan selamat. By the way, kaedah ini hanya berfungsi dengan baik pada bahan semula jadi. Tetapi harus diingat bahawa kulit paten tidak tahan terhadap perlakuan sedemikian pada suhu rendah.

Bagaimana cara membawa kasut getah?

Kebetulan kasut getah atau kasut gim juga sedikit ketat di jari. Ini bukan masalah. Kebijaksanaan popular telah lama muncul dengan cara untuk meregangkan kasut seperti itu. Anda memerlukan:

 • besen besar agar sesuai dengan tapak selebar
 • air panas, kira-kira + 75-85 ° С
 • stoking tebal
 • sepasang beg filem tebal
 • kaki anda

Prosedurnya adalah seperti berikut. Stoking tebal diletakkan di kaki. Di atas pakej kencangkan. Reka bentuk ini diperlukan agar tidak membakar kulit. Sekarang air yang sangat panas dituangkan ke dalam lembangan. Dan mereka meletakkan kasut di dalamnya. Kasut getah boleh dicelupkan sepenuhnya. Pada kasut, disarankan untuk memanaskan satu-satunya tapak kaki, tanpa menjejaskan asas kain di bahagian atas.

Waktu pemanasan adalah sekitar 15-20 minit. Sekarang anda perlu mengeluarkan kasut dari air dan, tanpa menunggu getah sejuk, letakkan di atas kaki anda. Kemudian tinggal berjalan dengan kasut atau kasut selama lebih kurang satu jam. Selama ini, kasut di kawasan jari akan meregangkan sedikit, menyejukkan badan dan mengambil bentuk kaki.

Petua. Jangan mengelirukan getah dengan busa poliuretana. Kasut dengan solnya tidak tahan dengan ujian suhu tinggi. Dia akan berubah menjadi galoshes.

Petua Berguna

Beberapa sumber mengesyorkan membilas kasut ke dalam dengan air mendidih. Diduga selepas itu, ia akan meregang. Omong kosong mutlak. Dari rawatan sedemikian, kasut hanya akan basah. Tetapi kaki tidak duduk.

Cara mengedar kasut

Satu lagi nasihat gila: mengisi stoking kasut dengan ketat dengan surat khabar basah dan biarkan kering, tetapi tidak suam. Dan berapa banyak reka bentuk seperti itu akan kering? Seminggu? Sebulan? Ini jika tidak panas. Plus, kasut tidak akan meregang. Diperiksa.

Sebilangan orang membeli kasut yang sangat mahal. Jarang, tetapi boleh juga sesak di kawasan jari. Pemilik takut menggunakan kaedah peregangan rumah, bimbang akan menyebabkan kerosakan yang tidak dapat diperbaiki. Tetapi ada jalan keluar untuk mereka. Lebih tepat lagi, sebanyak 3:

 1. Hubungi bengkel kasut yang bagus. Dengan bayaran yang sangat berpatutan, pembuat kasut akan meregangkan kasut di tempat yang betul. Dan tanpa bahaya. Jangan meminta yang mustahil. Ingat - ukuran separuh, ukuran maksimum.
 2. Menjahit kasut untuk dipesan. Langkah yang mahal tetapi kadangkala perlu. Terutama bagi orang yang mempunyai kaki yang tidak standard. Mereka tidak akan memakai kasut biasa dari pasaran massa. Tetapi perkara baru seperti itu akan sempurna.
 3. Terima kasih kepada industri kasut kerana menjual pelbagai jenis semburan dan busa. Mereka direka khas untuk meregangkan kasut di kawasan yang bermasalah. By the way, harganya cukup berpatutan, tetapi botolnya tahan lama.

Menggunakan alat sedemikian sangat mudah. Cukup untuk mengetahui bahan dari mana kasut eksperimen dibuat. Kemudian masih perlu membaca dengan teliti arahan pada bungkusan atau botol, agar tidak membuat kesilapan dengan pilihannya. Dan perkara terakhir yang harus dilakukan adalah mengikut arahan ini.

Percayalah, menggunakan lebih banyak dana tidak akan meningkatkan hasil akhirnya. Serta peningkatan masa galas. Terdapat had untuk segalanya. Oleh itu, jangan cuba meregangkan kasut anda terlalu banyak. Ia boleh menyakitinya.

Apakah kemudahan perindustrian yang baik? Kemudahan penggunaan dan pelbagai jenis. Anda boleh mengambil busa untuk sebarang bahan.

Sekarang anda tidak takut dengan pemerolehan baru. Anda pasti mengetahui cara mengedarkan kasut yang sedikit ketat di jari. Selamat membeli-belah dan kaki gembira!

Video: cara meregangkan kasut yang ketat dan mengedarkan kasut

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan