Cara membuat keriting tanpa melengkung besi dan pengeriting

Bukan rahsia lagi bahawa setiap wanita berusaha untuk kelihatan menarik. Dalam hal ini dia dibantu oleh produk penjagaan rambut asas, serta alat termal moden dalam bentuk besi curling atau alat bantu curling lain. Tetapi apa yang perlu dilakukan apabila anda ingin kelihatan mewah dengan keriting comel di kepala anda? Betul, cari alternatif untuk cara memutar helai. Malah besi biasa akan menjadi pembantu anda yang sangat diperlukan, kerana di Internet terdapat banyak peretasan nyawa yang sangat memudahkan kehidupan. Pertimbangkan mereka mengikut urutan keutamaan.

Cara membuat keriting tanpa melengkung besi dan pengeriting

Kerosakan rambut dari penggunaan peralatan termal

 1. Tentunya semua orang tahu bahawa walaupun dengan penggunaan semburan dengan kesan perlindungan haba, rambut merosakkan dengan sangat baik. Tetapi perlu dinyatakan sekali lagi bahawa penggunaan alat gaya panas merosakkan rambut sepanjang keseluruhannya, terutamanya petua. Mereka mula berpecah, pecah, menjadikan gaya rambut dandanan.
 2. Sekiranya anda sering menggunakan besi pengeriting, kelembapan berharga meninggalkan batang rambut. Ia perlu untuk mengekalkan pigmentasi semula jadi stok dan menghilangkan struktur berliang. Tetapi apabila besi pengeriting bersentuhan dengan helai, ia secara harfiah menarik kelembapan. Ini dapat ditentukan dengan menjalankan tangan ke atas curl panas, nampaknya sedikit lembap.
 3. Selalunya, kanak-kanak perempuan yang menggunakan alat penggayaan mengadu keguguran rambut yang berlebihan. Mentol tidak lagi duduk di tempatnya, kerana kekurangan kelembapan dan mineral. Pada akhirnya, penyalahgunaan perkakas panas membuat wanita terkejut.
 4. Sekalipun selamat, pada pandangan pertama, pengeriting tidak melakukan pertarungan dengan baik. Pakar mendakwa bahawa Velcro lebih kuat pada helai daripada besi untuk meluruskan. Jenis pengeriting ini menyumbang kepada kerapuhan dan penampang rambut, menjadikannya berliang, melekat ke semua arah dan nakal.
 5. Pengeriting termal pada asas logam atau getah juga tidak berguna. Dalam proses pemanasan dan penggulungan, mereka menghilangkan kelembapan dan mengeringkan rambut. Pada masa akan datang, helai elektrik, tidak menyerah pada gaya sama sekali, pecah. Panjangnya menjadi lebih pendek kerana hujungnya jatuh.

Kaedah Keriting Rambut

Atas sebab-sebab di atas, ada baiknya menggunakan kaedah pembungkus yang lebih lembut. Sama sekali tidak perlu mempunyai pengeriting atau penjepit di tangan. Gadis-gadis yang telah lama bereksperimen dengan rambut berkongsi rahsia mereka yang berkesan. Perkara utama, ingat bahawa anda mesti mematuhi arahan.

Sekumpulan

 1. Kaedah termudah yang akan membolehkan anda mencapai hasilnya secepat mungkin. Semua manipulasi dilakukan pada rambut yang telah disiapkan. Untuk tujuan ini, mereka dibasuh dengan syampu beberapa kali, balsem tidak digunakan. Kemudian pel dibungkus dengan tuala, dikeringkan secara semula jadi sekitar 90%.
 2. Selepas itu, belatkan diri anda dengan tali elastik yang ketat dan lebar. Miringkan kepala ke bawah, buat ekor kuda di kawasan oksipital. Pastikan kedudukannya simetris. Putar ekor menjadi keriting dan putar ke dalam tong sampah, kemudian perbaiki dengan jepit rambut atau alat lain.
 3. Biarkan selama kira-kira 9 jam, selepas itu gaya rambut akan siap. Lepaskan flagellum, pukul sedikit dengan tangan anda, tetapi jangan menyisir. Voila, gaya rambut dengan gelombang cahaya sudah siap. Masih taburkannya dengan varnis dan anda boleh pergi berkencan!

Kain buruk

 1. Cara lama yang baik, yang semuanya tidak terkecuali pada satu masa menggunakan. Inilah masanya untuk mengingati kain buruk. Dengan pertolongan mereka, anda boleh membuat keriting kecil dari bahagian basal. Dengan semua ini, keriting tidak akan kehilangan selekohnya.Untuk memulakan manipulasi, anda memerlukan kain kapas.
 2. Tetapi pertama, bilas keriting dengan syampu, jangan gunakan agen penyaman. Keringkan kunci dengan tuala, kemudian sikat dengan kerang lebar dan lepaskan ke keriting yang berasingan. Lebarnya mungkin sama atau berbeza bergantung pada pilihan anda.
 3. Sekarang ambil sehelai kain, letakkan hujung keriting di tengahnya dan mula memusingkan. Apabila anda sampai ke tengah panjang atau akar, ikatlah tali. Lakukan perkara yang sama dengan setiap keriting.
 4. Sekarang satu-satunya perkara yang tinggal, anda perlu tidur atau menunggu 12 jam. Selanjutnya, keriting terbuka satu persatu, tetapi jangan menyisir. Gaya rambut sudah siap, anda hanya perlu menyemburkannya dengan varnis.

Pigtails

 1. Cara yang terbukti, popularitinya tidak berhenti hingga hari ini. Ia dianggap paling selamat kerana tidak ada kesan mekanikal atau termal pada kunci.
 2. Oleh itu, kami meneruskan prosedur. Bilas rambut dengan baik, kemudian bungkus dengan tuala dan berjalan dengan topi seperti itu di kepala anda selama kira-kira setengah jam. Kemudian keluarkan tuala, tunggu rambut kering hingga 80%.
 3. Siapkan permen karet kecil terlebih dahulu, dengan mana anda akan memasang kunci. Jalinan banyak, banyak kepang dengan ketebalan yang diinginkan, ikat di hujungnya dan berehat.
 4. Pada waktu pagi sudah cukup untuk mencabut kerja anda, lepaskan sedikit kunci dengan tangan anda dan dapatkan kecantikan seperti itu. Dan agar keriting tahan lebih lama, mereka mesti disembur dengan varnis.

Jepit rambut

 1. Kaedah lain yang mudah dilaksanakan dengan mana anda boleh menggulung keriting yang cantik. Sekiranya anda mempunyai kancing di gudang senjata anda, kami mengesyorkan menggunakannya.
 2. Pertama, gunakan penyembur rambut atau masukkan air biasa ke dalam botol penyembur dan lembapkan sedikit kepala. Kemudian bahagikannya ke keriting nipis, ambil jepit rambut.
 3. Pada gilirannya, setiap ikal mulai berliku pada jepit rambut, pastikan penggulungan dilakukan dalam bentuk lapan. Selepas 3 jam, anda boleh meleraikan kunci dan menyikatnya dengan jari anda.

Berpakaian

 1. Hari ini, pembalut dianggap sebagai aksesori paling popular, di mana gaya rambut yang paling rumit dapat diterjemahkan menjadi kenyataan. Nasib baik, kita tidak perlu terlalu canggih. Mari buat keriting ringan dari struktur elastik.
 2. Untuk mula melaksanakan rancangan, ambil pembalut sukan yang nipis dan ketat. Pakai dengan cara biasa, semburkan rambut dengan air yang disaring dari botol semburan.
 3. Bahagikan keseluruhan cerucuk menjadi beberapa bahagian dengan lebar yang sama. Kami memusingkan ikal menjadi ikatan secara bergantian, berjalan di bawah aksesori. Selepas 2-4 jam, keriting besar dapat disembur dengan varnis dan voila, selesai!

Jari

 1. Prosedur untuk menggulung rambut dengan cara ini tidak sukar. Ikuti arahan mudah, dan anda akan dapat melaksanakan rancangan anda. Ambil sehelai rambut dan balutkan di jari anda. Betulkan keriting di pangkal. Untuk kemudahan, gunakan jepit rambut.
 2. Sekiranya anda ingin membuat keriting lebih tebal (lebih besar), disarankan untuk membungkus helai pada beberapa jari. Untuk mencapai gaya cepat dan melihat hasilnya setelah 30-35 minit, anda harus memproses rambut dengan busa dan mengeringkannya sedikit dengan pengering rambut.

Batang

 1. Perlu diingat bahawa dengan sumpit anda bukan sahaja dapat makan sushi dan roti. Peranti ini dianggap sebagai alat yang sangat baik untuk melengkung rambut. Sekiranya anda ingin membuat keriting kecil, anda harus membelah rambut di bahagian tengah. Kumpulkan satu sisi menjadi ekor kuda.
 2. Putar bahagian bebas di sekitar tongkat Cina. Keriting mesti dipasang pada kedudukan ini dengan elastik yang agak ketat. Lulus tongkat melaluinya. Lakukan perkara yang sama dengan bahagian lain. Gunakan gelang getah dan pasangkan batangnya.
 3. Selepas kerja selesai, anda dapat bersiap dengan selamat untuk tidur.Setelah bangun, keluarkan elemen pelekap dari rambut dan nilaikan kepala rambut yang baru. Anda tidak akan acuh tak acuh dengan keriting yang baru. Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah dengan cara ini, disarankan untuk membuat satu tenggelam di kepala anda. Hasilnya, keriting keluar ringan dan semula jadi.

Kertas kerja

 1. Pertama sekali, buat kertas papillot khas. Untuk prosedur sedemikian, anda boleh menggunakan kertas atau helaian buku nota apa pun. Potong kepingan menjadi jalur segi empat tepat. Ingatlah kertas di tangan anda. Gulungkan segi empat tepat ke dalam tiub.
 2. Potongan kain nipis mesti disisipkan ke dalam setiap tiub. Perlu diingat bahawa bahagian tepi kain harus menonjol di kedua-dua belah pihak. Selepas itu, teruskan ke prosedur tradisional dalam bentuk persiapan. Basuh rambut anda dengan bersih.
 3. Sangat disyorkan agar anda menggunakan alat pembilas perapi. Oleh itu, helai akan lebih lembut dan lebih patuh. Kumpulkan kelembapan berlebihan dengan tuala terry, tunggu rambut kering secara semula jadi.
 4. Sebarkan produk gaya profesional sepanjang keriting. Sekarang, bahagikan rambut menjadi helai yang sama. Anginkan rambut anda ke sehelai kertas dan perbaiki dengan kain yang sebelumnya anda buat ke dalam tabung.
 5. Prosedur ini disarankan dari bahagian belakang kepala hingga bahagian depan kepala. Selepas itu, betulkan rambut dengan selendang, sehingga papillot tidak berpeluang tergelincir. Anda boleh tidur dengan tenang. Setelah bangun, longgar rambut anda dan nilaikan hasilnya.

Cadangan praktikal

 1. Bergantung pada kaedah keriting, penting untuk mempertimbangkan panjang rambut. Sekiranya anda mempunyai rambut pendek, kuncir bukanlah pilihan, tetapi spikelet dari akar akan baik-baik saja. Untuk mempermudah tugas, gunakan bantuan rakan atau orang tersayang.
 2. Untuk mencapai hasil yang diinginkan dan tidak menghadapi kesulitan, tanpa gagal, sebelum anda melakukan rambut anda, rawat helai dengan busa atau mousse. Sangat dilarang menggunakan varnis untuk memperbaiki.
 3. Sekiranya anda adalah pemilik potongan rambut pendek, dengan cara yang baik, topi dari pena tip-tip, di mana anda boleh menggulung rambut anda, sesuai. Dengan helai yang patuh sangat senang menggunakan kain.
 4. Untuk rambut panjang sederhana, salah satu kaedah di atas adalah sesuai. Bagi rambut yang panjang dan tebal, perkara lebih rumit dengannya. Dalam kes ini, disarankan menggunakan pertolongan abah-abah, kain buruk, jalinan dan kertas.
 5. Untuk mengekalkan kesan yang berkekalan setelah prosedur, disarankan untuk mencuci rambut dengan baik terlebih dahulu. Juga, jangan lupa menggunakan busa dan mousse. Beri keutamaan kepada komposisi profesional. Oleh itu, gaya rambut akan bertahan beberapa hari.

Sekarang anda pasti dapat mengatakan bahawa tidak ada yang rumit dalam membuat gaya rambut romantis dengan peranti improvisasi. Setuju, anda tidak memerlukan besi pengeriting, yang menyebabkan kerosakan pada helai. Anda selalu boleh menggunakan kancing, pembalut, kain buruk, atau menjalin banyak tocang. Keriting elastik yang menggoda kini menjadi kenyataan!

Video: cara membuat keriting tanpa pengeriting dan pengeriting

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan