Cara membuat gelombang cahaya pada rambut anda

Semua gadis ingin kelihatan cantik, pergi bekerja atau majlis khas. Dalam kes ini, banyak perhatian diberikan tidak hanya pada solek, bersama dengan manikur, tetapi juga pada rambut. Gaya yang indah melengkapkan penampilan, terutamanya jika keriting jatuh di bahu dengan gelombang cahaya. Tidak semua orang bersedia mengunjungi salon kecantikan untuk melakukan perm. Wanita cantik canggih dengan segala cara, menggunakan besi untuk membuat ikal, pengeriting, pengering rambut dan bahkan kain serbet.

Cara membuat gelombang cahaya pada rambut anda

Pilihan styler untuk mencipta rambut bergelombang

 1. Buih. Komposisi ini dirancang untuk memperbaiki keriting luka, busa juga menaikkan rambut di zon akar. Produk harus dipilih untuk kanak-kanak perempuan dengan rambut nipis dan nakal. Untuk menggunakan produk, anda mesti mencuci rambut terlebih dahulu. Kemudian busa diperah di telapak tangan anda dan digosok, selepas itu disebarkan pada helai basah. Penting untuk tidak keterlaluan dengan jumlah dana (isipadu ukuran bola ping-pong).
 2. Mousse. Seperti busa, komposisi diedarkan ke rambut dalam jumlah yang sama. Walau bagaimanapun, produk tersebut dapat diedarkan pada helai kering dan basah. Styler sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan jenis rambut berminyak dan kombinasi. Wanita dengan rambut kering harus menolak penggunaan mousse, kerana ia menyebabkan kesan pengeringan. Hasil akhir secara langsung bergantung pada reaksi rambut terhadap stylers: jika keriting itu nakal, sapukan lebih banyak.
 3. Gel aerosol. Komposisi tidak melekat pada helai, senang digunakan, sesuai untuk semua jenis rambut. Untuk mula meletakkan, anda mesti mencuci, mengeringkan dan menyikat keriting terlebih dahulu. Selepas ini, produk harus disembur dan diratakan ke permukaan dengan sisir. Menggayakan lebih selesa dengan pengeriting rambut, seterika atau pengering rambut.
 4. Memperbaiki varnis. Styler direka untuk memperbaiki gaya rambut terakhir. Dengan bantuan varnis, keriting mengekalkan bentuknya untuk masa yang lama. Keadaan meletakkan secara langsung bergantung pada tahap fiksasi, boleh ringan, sederhana, kuat dan super kuat. Sekiranya anda menggunakan varnis untuk membuat isipadu, semburkan komposisi ke kawasan akar. Jangan lupa bahawa varnis digunakan pada jarak 20-25 cm, jika tidak, ia akan melekatkan rambut.

Menjadikan rambut bergelombang sebagai pengering rambut

 1. Basuh rambut anda, keringkan sebahagian dengan tuala. Sebarkan busa atau gaya rambut di sepanjang rambut, perhatikan akarnya. Sebaiknya gunakan styler dengan perlindungan terma.
 2. Untuk membuat gelombang, berus diameter sederhana atau kecil diperlukan. Ambil sisir nipis, bahagikan keseluruhan timbunan menjadi keriting, berpegang pada ukuran yang berbeza. Oleh itu, anda akan mencipta imej romantis.
 3. Sekarang kunci setiap helai dengan jepit rambut supaya rambut berlebihan tidak mengganggu penciptaan gaya rambut. Balut ikal bebas di sisir, meletakkan tali di zon akar.
 4. Penggulungan dilakukan mengikut arah jam. Sekarang hembus kering spiral yang dihasilkan sehingga kelembapan menguap. Jika tidak, ombak akan reput setelah 20 minit.
 5. Ulangi manipulasi dengan setiap keriting, putar pada pemotongan dan pengeringan. Sekiranya dikehendaki, anda boleh memutar helai mengikut arah jam atau lawan jam.
 6. Apabila anda membuat semua rambut bergelombang, mulailah mengangkat keriting di akar. Semburkan helai dengan varnis untuk jumlah tambahan.
 7. Anda boleh menggunakan beberapa kuas untuk membuat penampilan romantis. Di samping itu, setiap sisir bulat harus mempunyai diameternya sendiri.Dalam kombinasi dengan helai penggulungan ke arah yang berbeza, anda akan menjadikan gambar itu individu.

Gelombang cahaya pada rambut

Anda boleh menjadikan rambut anda bergelombang dengan besi dengan beberapa cara. Lihat setiap pilihan, pilih yang sesuai. Sebelum prosedur, anda perlu mencuci rambut, keringkan dengan baik dan sikat.

Gelombang cahaya pada rambut

Nombor pilihan 1. Gelombang bentuk yang sama pada rambut

 1. Sebarkan produk dengan perlindungan termal pada rambut kering, panaskan seterika hingga rata-rata maksimum. Dengan menggunakan sisir dengan pemisah, buat yang berpisah dari dahi ke belakang kepala, dan yang kedua - dari telinga ke telinga.
 2. Anda mendapat 4 bahagian dengan berpisah dalam bentuk salib. Betulkan tiga bahagian dengan jepit rambut, biarkan satu longgar. Bahagikannya kepada 3-4 keriting. Angkat satu helai, ambil dengan penjepit di tengah. Jauhkan perkakas pada sudut tepat pada rambut anda.
 3. Sekarang putar kunci dalam satu putaran mengikut arah jam. Kemudian letakkan seterika pada kedudukan tegak (tali di bahagian bawah). Pindahkan tangan anda ke petua dengan lembut, mencipta gaya. Lakukan manipulasi dengan setiap keriting.
 4. Setelah memutar bahagian pertama, larutkan bahagian kedua, ulangi tindakan. Anda harus mendapatkan spiral yang sama ukurannya. Sikat rambut dengan tangan anda, potong keriting. Taburkannya dengan varnis dari jarak 20-25 cm.

Nombor opsyen 2. Rambut bergelombang lembut

 1. Siapkan dengan mencuci rambut dengan syampu terlebih dahulu. Sekiranya anda mempunyai helai berminyak, jangan gunakan balsem. Keringkan rambut dengan baik, sebarkan produk dengan perlindungan daripada panas. Sapukan styler (penyembur gel paling sesuai).
 2. Ambil sikat dengan hujung untuk memisahkan rambut. Buat 3 pembahagian lurus dari dahi ke belakang kepala dan 3 bahagian dari satu bahagian kepala ke yang lain. Sematkan setiap bahagian, biarkan satu dibubarkan.
 3. Bahagikan bahagian rambut menjadi keriting. Cubit satu helai di antara plat besi, mulailah hingga ke akar (seperti ketika bekerja dengan besi lengkung). Apabila anda sampai di kulit kepala, tunggu setengah minit. Larutkan keriting, jangan sikat dan jangan sentuh.
 4. Putar setiap kunci dengan cara yang sama. Anda boleh menyesuaikan jumlah keriting: semakin tebal keriting awal, gelombang akan semakin besar. Apabila gaya rambut dibuat, taburkannya dengan varnis untuk memperbaikinya.

Nombor pilihan 3. Gelombang romantis pada rambut

 1. Setelah mencuci dan mengeringkan rambut, bahagikan kepala menjadi 2 bahagian yang sama. Untuk melakukan ini, ambil sikat di kepala, anda akan mendapat bahagian bawah dan atas.
 2. Bahagikan bahagian atas kepala, belakang kepala, dan zon pertumbuhan rambut di bahagian atas menjadi kunci yang sangat nipis (diameter kira-kira 7-10 mm). Balut masing-masing di jari anda untuk mendapatkan bulatan. Sematkan kulit kepala dengan jepit rambut.
 3. Apabila bahagian atas terkunci, lakukan perkara yang sama dengan bahagian bawah. Panaskan seterika hingga 195–205 darjah. Tanggalkan penjepit, ambil setiap cangkul secara menegak (tanpa menolak piring ke bulatan). Tunggu satu pertiga minit tanpa melepaskan klip dari rambut.
 4. Sekarang lakukan manipulasi dengan setiap bahagian rambut. Apabila semua helai dijepit dengan besi, jangan tergesa-gesa untuk melarutkannya. Tunggu 10 minit, kemudian lepaskan jepit rambut. Gunakan varnis untuk memperbaiki gelombang dengan lebih baik.

Mengeriting rambut di pengeriting

Mengeriting rambut di pengeriting

 1. Siapkan pengeriting besar, dengan pertolongan mereka, anda akan mendapat gelombang yang indah. Tidak perlu mengambil peranti sederhana atau kecil, ia direka untuk membuat keriting. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menggunakan pengeriting dengan diameter yang berbeza.
 2. Sebelum prosedur, anda perlu mencuci rambut. Jangan gunakan balsem, buat syampu sahaja. Keringkan keriting dengan tuala, ratakan agen penata (busa atau mousse paling sesuai).
 3. Bahagikan keseluruhan pel menjadi beberapa bahagian dengan sisir nipis. Anda harus membentuk 4-5 kotak. Sematkan setiap bahagian agar tidak kusut. Tinggalkan satu bahagian, bahagikannya dengan keriting.
 4. Sekarang ambil pengeriting, anda boleh menggunakan yang panas.Mula membalut dari belakang kepala, terus ke arah yang sama. Seterusnya, pergi ke mahkota, wiski dan garis rambut.
 5. Apabila semua rambut dililit, hembuskan kering dengan pengering rambut. Tunggu 1-2 jam agar gaya ditetapkan. Semakin lama anda menahan pengeriting, ombak akan lebih padat. Selepas masa yang diperuntukkan, larutkan rambut, pisahkan keriting dengan jari anda. Taburkan keriting dengan varnis.

Membuat gelombang pada rambut anda dengan kain buruk

 1. Mula-mula anda perlu memasak pengeriting. Ikut stoking atau stoking nilon lama. Potongnya menjadi jalur selebar 2-4 cm.Tarik setiap segmen di tepi sehingga kain melengkung. Sekarang sediakan lembaran lanskap, potong menjadi segi empat tepat. Balut kepingan di sekitar kain.
 2. Pengeriting sudah selesai, sekarang sediakan rambut. Mereka perlu dibasuh dan dikeringkan dengan tuala. Anda tidak boleh menggunakan pengering rambut, kerana helai mesti basah sebelum memulakan pembalut. Bahagikan keseluruhan timbunan menjadi keriting dengan cara yang huru-hara, cuba patuh pada helai ketebalan yang sama.
 3. Ambil pengeriting, letakkan gelendong di bawah keriting, lekatkan pada kawasan di atas tengah. Angin rambut ke hujungnya, ikat tepi kain dengan simpul yang ketat. Dianjurkan untuk menggulung setiap ikal berlawanan arah jam.
 4. Apabila anda telah mengolah semua rambut, ikatkan selendang kepala di kepala anda. Tunggu 3-5 jam, bergantung pada hasil yang diinginkan. Untuk mendapatkan gelombang lebar yang padat, perlu menggulung helai tebal. Setelah tempoh yang ditetapkan berlalu, lepaskan pengeriting dengan teliti. Sikat rambut dengan jari anda, taburkan dengan varnis.

Untuk membuat ikal bergelombang, pertimbangkan pilihan gaya dengan setrika, kain dari stoking lama, pengeriting rambut atau pengering rambut. Anda boleh menggunakan besi pengeriting, dalam hal ini cukup untuk menggulung rambut dari diri sendiri, bermula dari petua. Jangan lupa untuk menyemburkan gaya rambut dengan varnis sehingga mengekalkan bentuknya lebih lama. Sebagai bantuan, sapukan busa, mousse atau gel spray ke helai.

Video: gelombang cahaya tanpa bantuan besi pengeriting, menyeterika dan pengeriting

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan