Cara membuat seluar jeans yang robek di rumah

Seluar jeans robek sekali lagi berada di puncak populariti, menjadikan gambar itu mewah, bergaya dan erotik. Orang muda membelinya dengan harga yang terlalu tinggi, tanpa menyedari bahawa sebuah karya boleh dibuat secara bebas tanpa mengeluarkan sejumlah wang yang kemas. Walau bagaimanapun, seperti dalam perniagaan lain, perlu mempunyai kemahiran tertentu dan mengikuti arahannya dengan jelas. Pertimbangkan aspek penting mengikut urutan.

Cara membuat seluar jeans yang robek

Pemilihan produk sumber

 1. Bahannya. Pilih seluar dari seluar jeans klasik berketumpatan sederhana, ini akan sangat memudahkan proses membuat sesuatu yang bergaya. Tidak layak memilih seluar regangan untuk diproses, ia sukar diproses kerana fakta bahawa tidak akan ada pinggiran di sekitar lubang. Selalunya, semasa membuat seluar jeans koyak, anak panah kemudian muncul, yang mengurangkan semua usaha menjadi "tidak" dan merosakkan idea reka bentuk.
 2. Potong. Aspek penting dalam membuat seluar jeans yang robek adalah pilihan tepat pada potongan awal produk. Pilih produk berdasarkan jenis gambar: seluar harus cukup ketat atau ukurannya lebih besar. Pada seluar jeans yang terlalu sempit, lubang akan meregang, dan akan kelihatan tidak kemas. Sekiranya anda memilih seluar lebar, lubang akan tersembunyi di belakang lipatan dan lubang itu tidak akan kelihatan.
 3. Gaya. Tidak menjadi masalah jika anda memilih seluar "kurus" atau "teman lelaki" sebagai versi awal, reka bentuknya akan kelihatan sama baik pada semua jenis produk. Bagi penanaman dan pewarnaan, mereka juga tidak memainkan peranan khas. Untuk mempermudah tugas, disarankan memilih produk tanpa serat tiruan dengan kandungan kapas yang tinggi.
 4. Pilihan untuk pemotongan. Jurang mesti dibuat berdasarkan ukuran kaki. Sekiranya anda mempunyai pinggul yang besar, ada baiknya memilih seluar klasik di mana potongan terletak secara menegak. Agar tidak mengurangkan bahagian bawah badan secara visual, jangan membuat lubang terlalu dekat satu sama lain. Susunan kekacauan dan langka mereka yang meregangkan kaki dan menjadikannya langsing.

Sekiranya anda mempunyai kaki yang agak kurus dan panjang, anda boleh membuat sayatan di lutut dan paha atas. Wanita rendah harus memilih seluar "kurus" dengan lubang yang terletak secara rawak di seluruh permukaan. Tanpa pengecualian, anda boleh memilih seluar jeans asid terang yang akan membezakan anda daripada orang ramai.

Proses membuat seluar jeans yang robek

Teknologi ini menganggap kehadiran slot selari antara satu sama lain dan terletak secara mendatar. Jumlah potongan yang anda pilih sendiri, tetapi lubang tidak boleh menempati lebih dari separuh lebar kaki. Buat lubang yang panjangnya berbeza untuk memberi penampilan santai.

Proses membuat seluar jeans yang robek

Alat yang diperlukan:

 • papan tebal berukuran kira-kira 0,5 * 1 m.;
 • pisau alat tulis;
 • sekeping papan lapis;
 • gunting;
 • jarum panjang dan tebal sederhana;
 • kertas pasir;
 • pensel / kapur / sabun.

Penyediaan
Cuba seluar jeans untuk mengetahui dengan tepat di mana slot akan berada dan ukurannya yang sepatutnya. Lukiskan kapur garis-garis lubang yang sesuai dengan anda. Sepanjang penciptaan karya, perlu mengukur seluar agar dapat melihat kemungkinan penyimpangan dari kursus tertentu pada waktunya. Sekiranya gambar itu membolehkan anda membuat luka di lutut, ia perlu dilakukan di atas atau di bawah cawan. Jika tidak, semasa anda duduk, slot akan tersebar di sepanjang garis pemotongan.

Teknologi

 1. Letakkan seluar jeans di lantai supaya tidak berkerut. Masukkan dalam satu kaki, yang akan diproses, sekeping papan lapis kecil. Langkah sedemikian akan mengelakkan luka di bahagian belakang produk.
 2. Sekarang ambil papan lebar di mana seluruh kaki akan sesuai. Letakkan seluar jeans di atasnya dan lipat sehingga bahagian tepi produk bebas terjepit di antara dua papan.
 3. Bulatkan garis yang telah dilukis sebelumnya dengan kapur untuk menentukan awal dan akhir lubang masa depan. Jumlah slot untuk memproses seluar jeans mestilah dalam lingkungan 5-8. Dalam kes ini, jangan buat lubang terlalu dekat satu sama lain, perhatikan selang 4-6 cm. Tidak perlu membuat potongan pada jarak yang sama.
 4. Setelah memutuskan panjang dan lokasi garisan, anda boleh meneruskan pemotongan dengan selamat. Sekiranya anda perlu membuat bahagian yang rata, potong seluar jeans dengan gunting, setelah membuat lubang kecil dengan pisau.
 5. Dalam kes di mana tujuannya adalah untuk membuat celah yang tidak berotot, menjadikannya pisau ulama, ia tidak memotong dengan tepat. Selepas itu, tarik dengan jarum beberapa utas warna gelap untuk keindahan yang lebih besar. Tidak perlu menarik banyak, setelah mencuci mereka sendiri akan keluar dan mengambil bentuk yang diinginkan.
 6. Sekarang pilih di permukaan seluar tempat di mana anda boleh membuat slot kecil sepanjang 3-4 cm. Lukiskannya dengan kapur, kemudian potong dengan pisau perkeranian. Oleh kerana denim terdiri daripada benang yang terjalin dengan warna yang berbeza (terang dan gelap), anda hanya perlu meregangkan benang gelap yang dijarakkan secara menegak. Mula-mula mengeluarkannya dengan jarum, dan akhirnya menariknya dengan menggunakan tang. Lubang kecil seperti ini juga boleh dibuat di poket belakang.
 7. Setelah membuat slot, ambil batu apung. Gosokkan poket, pinggang dan bahagian bawah seluar bawah seluar. Sebagai pilihan, anda boleh menghiasi kawasan lubang dengan rhinestones atau payet. Untuk memberi kesan buruk pada seluar jeans anda, lembapkan kain dengan air suam dan gosokkan kawasan yang terdedah dengan kertas pasir.

Cadangan praktikal

Seluar jeans yang robek

 1. Seluar jeans koyak memerlukan penjagaan kaki yang berhati-hati, perlu melakukan prosedur penyusutan / penyebaran tepat pada waktunya dan melembapkan kulit dengan krim.
 2. Sekiranya pilihan jatuh pada seluar lebar, slot yang terletak pada jarak yang sangat jauh antara satu sama lain kelihatan cantik pada mereka. Pada masa yang sama, disarankan untuk merawat dengan batu apung bukan hanya tepi bawah dan poket, tetapi juga tempat individu di permukaan seluar.
 3. Wanita muda yang berani dan eksentrik yang mempunyai kaki dari telinga mereka harus melihat pilihannya dengan potongan yang banyak. Buat potongan dari paha atas hingga awal lutut pada jarak 4 cm antara satu sama lain.
 4. Sekiranya anda ingin menjadikan seluar jeans lebih bergaya, gunakan peluntur. Taburkannya dengan produk berasaskan klorin untuk membuat beberapa tetes kecil dan banyak, biarkan selama 10 minit dan basuh di mesin.
 5. Perlu diingat jika slot dibuat dalam keadaan hambatan, setelah jangka masa tertentu mereka akan meregangkan. Sekiranya lubang terletak di tempat yang luas, lubang akan menjadi sempit dari masa ke masa.
 6. Sekiranya anda membuat lubang jarak dekat antara satu sama lain, cubalah jangan berlebihan. Jika tidak, terdapat risiko satu lubang.
 7. Gadis-gadis yang tidak mahu mendedahkan kaki mereka untuk dilihat semua boleh dililit dengan kain terbuka atau kain mesh di bawah slot. Penting untuk melampirkannya dengan teliti dari sisi yang salah. Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran ini, letakkan kain di pita pelekat dari bahagian dalam.
 8. Anda boleh menghias seluar jeans yang robek dengan manik, manik, rhinestones, renda. Lebih baik menghias poket, tali pinggang dan kawasan di sekitar lubang. Mengenai celah itu sendiri, cubalah mengikatnya dengan benang, buat garis tipis di sepanjang sempadan.
 9. Mula memotong seluar jeans dari bawah. Langkah sedemikian akan membolehkan anda mengubah seluar menjadi capris atau seluar pendek sekiranya ada yang tidak kena.

Cara memakai seluar jeans yang robek

 1. Untuk menekankan sosok dan memberikan kecanggihan gambar, pakai blaus sutera berwarna merah atau hijau. Angkat tumit stiletto dan beg tangan berwarna.
 2. Dalam kehidupan seharian, anda boleh memakai kasut balet pastel dan bahagian atas warna yang sama. Penting agar baju tidak mendedahkan perut terlalu banyak, jika tidak, gambar akan berubah menjadi tidak senonoh.
 3. Seluar jeans yang robek kelihatan cantik dengan kasut putih dari jenama terkenal (Adidas, Nike). Dalam kes ini, cukup untuk menambah mereka dengan kemeja-T putih dan kardigan warna apa pun tanpa pengikat.
 4. Dalam cuaca panas, dapatkan t-shirt warna, buat beberapa potongan mendatar di bahagian belakang. Letakkan sandal di kaki anda melalui jari dan voila anda, penampilan musim panas sudah siap.

Membuat jeans yang robek tidak sukar, memandangkan semua nuansa yang mungkin. Jangan mengabaikan kelengkapan perantaraan untuk menghilangkan kemungkinan kerosakan produk. Pilih kain yang padat yang terdiri daripada dua lapisan warna yang berbeza. Hiaskan seluar anda dengan rhinestones atau manik, pilih gambar yang sesuai untuk diri anda.

Video: cara membuat seluar pendek yang bergaya

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan