Cara menjadi gadis yang yakin: 7 langkah

Kekurangan keyakinan adalah masalah yang paling biasa di kalangan separuh manusia yang lemah. Keseluruhan intinya ada pada kompleks yang ada, yang sering berpindah dari zaman kanak-kanak ke kehidupan yang sedar. Ketidakpastian membawa kepada kesukaran dalam hubungan keluarga dan kerjaya. Gadis itu terus-menerus terpaksa meragui kebenaran keputusannya. Dari sinilah persoalan menjadi akut bagaimana menjadi gadis yang yakin dan melihat semula perkara-perkara biasa.

Bagaimana menjadi gadis yang yakin

Tanda-tanda orang yang tidak selamat

 1. Ucapan tidak jelas, huru-hara, cepat. Seseorang malu untuk menyatakan pendapatnya dalam lingkungan orang yang rapat atau sama sekali tidak dikenali. Sekiranya dia memutuskan untuk melakukannya, ucapannya kelihatan kusut, tidak pasti. Selalunya semasa dialog yang dibuat, keraguan dirasakan dengan suara, oleh itu pihak lawan meragui pernyataan pembicara.
 2. Kekemasan Atribut ini melambangkan keperibadian yang tidak pasti. Dalam proses percakapan, orang seperti itu tidak dapat mencari tempat untuk tangannya, terus meluruskan rambutnya, mencari pose yang selesa dan sebagainya. Kekusutan ditunjukkan dalam kenyataan bahawa semuanya mengalir dari tangan. Perbualan dengan orang lain tidak bertambah kerana anda terlalu fokus.
 3. Gangguan. Tanda ketidaktentuan lain. Seseorang tidak dapat menumpukan pandangannya, melesat dari sisi ke sisi dengan pandangan yang tidak ada. Seseorang yang tidak mempunyai keyakinan diri takut untuk menatap mata pembicara. Sekiranya ini semua sama, pandangan tiba-tiba berpindah ke arah yang berbeza.
 4. Kekurangan gaya pakaian. Seseorang yang tidak percaya pada dirinya sendiri, secara kasar, tidak mempunyai pendapat dan gaya sendiri. Sekiranya yang terakhir ini, tidak ada keyakinan akan perwujudannya dalam kenyataan. Dari sini seorang lelaki bergegas di antara pakaian yang terlalu kasar atau sebaliknya, "kelabu" yang tidak jelas.
 5. Tingkah laku tertutup. Seorang gadis yang terkenal atau tidak selamat memimpin cara hidup yang tertutup. Dia mempunyai sedikit hubungan dengan orang, jarang pergi ke pesta dengan rakan-rakan, cuba mengelakkan keperibadian yang tidak dikenali. Perhatian dari sisi tidak memberikan sanjungan, tetapi hanya membuat anda tertekan.

Terdapat banyak lagi tanda orang tidak selamat, tetapi perkara di atas adalah asas. Sekiranya anda memperhatikannya, gunakan tipu daya psikologi.

Langkah nombor 1. Sedarlah diri anda

 1. Menyedari potensi anda adalah kaedah paling berkesan untuk menghilangkan kompleks dan ketidakamanan secara umum. Setiap orang yang menghargai diri mesti menempuh jalan yang sukar menuju kehidupan yang bahagia.
 2. Nilaikan peluang anda secara realistik, sorot bidang di mana anda ingin merealisasikan diri anda. Untuk mencari keharmonian, anda hanya perlu melakukan perkara yang anda suka. Biarkan hobi membawa kepuasan moral dan wang.
 3. Jangan dengarkan orang yang mengatakan bahawa kebahagiaan bukan mengenai wang. Ya, itu mungkin, tetapi mudah untuk difikirkan seperti itu apabila sejumlah wang disimpan di akaun anda.
 4. Wang memberi keyakinan. Dengan mereka anda belajar dunia dari perspektif baru, anda boleh melakukan perjalanan lebih banyak, makan hidangan mahal dan lazat, berpakaian dengan baik, belajar. Wang membuka banyak peluang.
 5. Analisis diri, watak, profesion, kehidupan seharian anda. Sekiranya anda mendapat wang, ubah skop aktiviti, cari pilihan untuk mendapatkan tambahan.
 6. Akhirnya, simpan untuk kereta, kuasai kepakaran baru! Luaskan cakrawala anda, lakukan apa yang membuat goosebumps berjalan. Jangan dengarkan mereka yang meragui anda.

Langkah nombor 2. Berusaha untuk yakin

 1. Setiap orang sekurang-kurangnya sekali dalam hidupnya menghadapi keraguan diri. Situasi tertentu membuat seseorang meragui kemampuan mereka sendiri, sementara tangan mereka jatuh, sikap tidak peduli dan kemurungan bermula.
 2. Penting untuk memahami bahawa semua ini hanyalah peristiwa tertentu di jalan kehidupan. Bar hitam akan berakhir dan putih akan bermula, jadi anda tidak boleh berpusing dalam keadaan tidak pasti.
 3. Cuba yang terbaik untuk menjaga maruah. Masalah kecil tidak boleh diselesaikan, mereka sementara. Tidak kira apa yang berlaku, tidak kira apa pun situasi yang menggelikan yang anda alami, tetap yakin pada diri sendiri.
 4. Selalu ada keraguan, tetapi jangan biarkan mereka mengalahkan harga diri anda. Lawan kesukaran, cari jalan untuk mengalihkan perhatian daripada masalah. Bertafakur, membaca, bermain sukan.
 5. Untuk menguatkan keyakinan anda, lakukan perkara yang anda lakukan dengan "cemerlang" lebih kerap. Adakah anda seronok membuat persembahan di atas pentas? Teruskan, tetapkan kelas!

Langkah nombor 3. Hormatilah diri anda

 1. Tanpa harga diri tidak mungkin menjadi orang yang yakin. Jangan biarkan orang lain bercakap buruk tentang anda, dapat menyatakan pendapat dan tidak setuju, katakan "Tidak!" Sekiranya keadaan memerlukannya.
 2. Jangan terpinggir dengan kekurangan, semua orang melakukan kesilapan. Fikirkan kualiti yang telah menolong anda berjaya atau memenangkan kemenangan atas kesukaran.
 3. Hidupkan kembali harga diri setiap hari. Jangan memuji pujian. Cari kelebihan dalam penampilan, watak, tingkah laku anda. Kembalikan bakat masa lalu dan selami hobi.
 4. Dengarkan pujian dan jangan malu. Orang yang mengatakan ini dengan tulus wajar mendapat perhatian. Sekiranya mereka mengatakan bahawa anda mempunyai senyuman yang indah, begitulah.
 5. Bos memuji ketahanan tekanan dan ketenangan? Hebat, anda telah membuktikan diri anda dalam keadaan sukar. Genggam semua yang anda dengar dan catat pujian di kepala anda.
 6. Tinjau pencapaian yang membantu merasa bangga. Lulus universiti dengan kepujian? Tidak semua orang boleh melakukannya! Ada sesuatu untuk menghormati diri sendiri.

Langkah nombor 4. Berkomunikasi dengan Orang "Betul"

Berhubung dengan orang yang betul

 1. Pilih syarikat yang tepat. Jangan berkomunikasi dengan mereka yang menarik anda dan beralasan terlalu negatif. Kelilingi diri anda dengan orang-orang yang baik hati, berjaya dan positif.
 2. Penting agar komunikasi berjalan dengan selesa, tanpa kritikan dan kemunafikan. Sekiranya anda merasakan bahawa orang itu tidak boleh dipercayai, kecualikan dia dari senarai rakan.
 3. Biasakan perhatian lelaki dan wanita khususnya. Kendalikan diri anda, jangan "jatuh ke dalam cat" semasa pujian penampilan dan kebaikan lain.
 4. Pelajari seni menahan penonton anda dengan cerita. Cuba lebih kerap menjadi perhatian, mengikuti kursus pidato. Lawati ahli psikologi untuk mengajar anda cara berkomunikasi dengan orang lain.

Langkah nombor 5. Perhatikan diri anda

 1. Perlu diingat bahawa anda mesti sentiasa kelihatan luar biasa. Oleh itu, keyakinan diri 100% akan muncul. Perlu diingat bahawa solek tempur tidak ada kaitan dengannya. Penting untuk memberi perhatian khusus kepada keadaan kulit, tangan, manikur dan rambut.
 2. Agar tidak memikirkan apa yang anda akan nampak lebih baik, ada baiknya memilih almari pakaian yang sederhana, tetapi dengan selera. Dapatkan perkara yang diperlukan oleh ego anda. Dengan pakaian inilah anda akan merasa yakin dan selesa.
 3. Jadilah individu. Jangan tergesa-gesa untuk menjalankan jualan dan membeli semuanya dengan harapan anda akan memahami semuanya kemudian. Langkah seperti itu adalah yang paling salah. Almari pakaian mestilah agak sederhana, tetapi selesa dan diminati.

Langkah nombor 6. Lakukan apa yang anda suka

 1. Cuba mengecualikan dan melupakan semua kenangan negatif dari kehidupan. Satukan diri anda dan perhatikan filem apa yang anda tonton, dengan siapa anda berkomunikasi, apa yang anda baca.
 2. Anda perlu menghadkan komunikasi dengan individu yang meragui anda dan tidak percaya bahawa anda boleh mencapai sesuatu.Percayalah, setelah anda melalui ini, anda akan digantikan oleh orang yang positif dan ceria yang akan memotivasi anda. Kesannya, anda sendiri akan menjadi orang seperti itu.
 3. Cuba luangkan lebih banyak masa untuk aktiviti kegemaran anda, sama ada kreativiti atau sukan. Pergi ke pelbagai bulatan dan bahagian berdasarkan minat anda. Di sinilah anda akan bertemu dengan orang yang berpikiran sama dan rakan baru.
 4. Jangan malu, lama-kelamaan, perasaan seperti itu akan berlalu. Anda akan menjadi orang yang lebih yakin dan mempunyai tujuan. Cuba ungkapkan diri anda ke arah yang baru. Jangan berdiri dan berkembang. Anda adalah individu, jangan lupakan. Jadilah sinar matahari di dunia kelabu.
 5. Mula kecil. Contohnya, memaksa diri untuk tidur lebih awal dan bangun lebih awal. Luangkan masa lapang anda dengan bersukan. Berjalan lebih banyak, berlari. Menyerah rancangan TV yang tidak bermakna. Terokai topik yang selalu menarik minat anda.
 6. Berhenti membuang masa dengan duduk di komputer di Internet. Cuba untuk mengekstrak maklumat yang berguna sahaja. Sukan selari akan menaikkan harga diri anda. Anda sendiri tidak akan menyedari apa yang mereka alami 1-3 bulan yang lalu. Menjadi individu.

Langkah nombor 7. Kerjakan kekurangan

 1. Masalah utama orang yang tidak selamat dianggap bahawa mereka tidak mengenal diri mereka sendiri, kekurangan dan kelebihan mereka. Mula menyelesaikan masalah dengan belajar sendiri. Oleh itu, anda akan meningkatkan harga diri dan menemui peluang baru.
 2. Langkah pertama untuk mencapai matlamat adalah pemikiran yang digariskan di atas kertas. Untuk melakukan ini, tuliskan 100 kualiti negatif dan positif anda dalam buku nota. Di lajur dengan kekurangan, buat catatan tentang kelebihan apa yang akan anda gantikan.
 3. Seterusnya, ada kerja keras untuk diri sendiri. Setiap kali dengan pencapaian baru, hilangkan kekurangan yang telah anda ganti dengan harga diri. Buat buku nota kejayaan khas, di dalamnya anda setiap hari dapat mengatasi masalah yang dihadapi.
 4. Kaedah ini sangat berkesan, ini adalah cara yang tepat untuk menjadi gadis yang yakin. Dalam masa-masa sukar dalam hidup, anda selalu dapat mengingatkan diri anda sendiri tentang apa yang telah anda lalui, membaca semula senarai pencapaiannya.

Beberapa petua lagi ...

Gadis Berkeyakinan

 1. Jangan memikirkan kesalahan. Setiap orang dalam hidup berhadapan dengan situasi yang tidak menyenangkan. Untuk mengatasi masalah, ada baiknya merawat semuanya dengan humor. Oleh itu, anda tidak akan mempunyai keinginan untuk jatuh ke tanah. Anda akan yakin pada diri sendiri dan lebih mudah menahan tekanan.
 2. Bertanggungjawab. Untuk menjadi orang yang yakin, anda harus berani dan menjawab apa yang telah anda lakukan atau katakan. Jangan meragui diri sendiri, jika anda mencuba, anda boleh menyelesaikan keadaan dengan memihak kepada anda. Oleh itu, anda dapat memantapkan diri di mata orang lain, orang akan memahami bahawa anda telah berubah menjadi lebih baik.
 3. Tunjukkan kemampuan anda. Setiap orang unik dengan cara mereka sendiri, pasti anda mempunyai kebolehan dan bakat yang berbeza dari yang lain. Percayalah, mereka ada, jangan teragak-agak. Cuba fokus pada perkara ini dan hancurkan tembok di sekitar anda, dengan kata lain, menonjol antara lain.

Banyak gadis ingin mendapatkan keyakinan pada diri mereka sendiri, agar tidak kekal di kalangan kelabu. Untuk mencapai hasil yang diinginkan, anda perlu mengikuti petua mudah. Oleh itu, anda secara beransur-ansur akan mendedahkan keperibadian dan potensi anda. Percayalah, pada pandangan pertama, perubahan kecil secara serius dapat mengubah kehidupan menjadi lebih baik.

Video: bagaimana menjadi lebih yakin

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan