Bagaimana untuk melupakan cinta pertama anda setelah bertahun-tahun

Cinta adalah salah satu perasaan terkuat dan paling jelas dalam kehidupan mana-mana orang. Dan jika ia berlaku buat pertama kalinya, kita mengingatnya sebagai sesuatu yang terang dan indah. Sukar untuk menamakan cinta dan cinta pertama. Selalunya ia adalah kasih sayang, simpati, cinta. Namun, kita ingat perasaan kuat pertama ini, dan kadang-kadang walaupun dewasa kita tidak dapat menyingkirkannya. Mengapa perkara ini berlaku? Mengapa kita mengingati cinta pertama sepanjang hidup kita?

Bagaimana untuk melupakan cinta pertama anda

Bagaimana untuk melupakan cinta pertama baru-baru ini

Ia berlaku bahawa cinta pertama adalah hasil dari hubungan yang kuat dan berkekalan. Tetapi ada sebab mengapa anda putus. Hati tertarik kepada yang terdahulu atau yang terdahulu, apa yang harus saya lakukan?

 1. Untuk memulakan, fahami apa yang penting bagi anda. Tetap bersendirian dengan hati dan fikiran anda, dan jawab soalan anda, apa sebenarnya yang anda mahukan. Adakah orang ini yang anda mahukan menjalani kehidupan ini? Perkara yang paling penting dan sukar adalah membuat keputusan. Sekiranya anda memutuskan untuk tetap bersama, berusahalah untuk menyelesaikan semua masalah, dan jangan membendungnya. Sekiranya anda memutuskan untuk pergi, kami akan memberikan beberapa petua untuk membantu anda melupakan cinta pertama anda.
 2. Anda tidak akan kekal berkawan. Perkara ini mesti diambil kira. Setelah memutuskan untuk pergi, anda perlu memutuskan semua komunikasi dan kenalan. Anda tidak boleh berkawan dengan seseorang jika anda mahu melupakannya. Cuba jangan menjawab panggilan dan mesej. Segera kesakitan akan berlalu, anda memerlukan sedikit kesabaran.
 3. Sekiranya anda sedih dan kesepian, ingat mengapa anda berpisah. Adakah terdapat alasan yang baik untuk ini? Mungkin anda dikhianati? Setiap kali, fikirkanlah jika tangan anda meraih telefon.
 4. Ubah menjadi lebih baik dan luangkan masa lapang. Sekiranya anda berpisah, ini tidak bermaksud bahawa akhir dunia telah tiba. Ini adalah alasan yang baik untuk memulakan kehidupan baru. Terlibat dalam sosok, ubah diet, pergi menari, yoga atau kursus bahasa Inggeris. Jadikan diri anda lebih baik. Bayangkan diri anda burung bebas yang boleh terbang ke mana sahaja.
 5. Jumpa rakan anda. Tetapi minta mereka untuk tidak membincangkan hubungan masa lalu anda. Lebih baik jika mereka adalah syarikat yang menyeronokkan yang bising di mana anda melupakan semua masalah anda. Sekiranya anda ingin menangis, anda boleh melakukannya sendiri dengan rakan rapat anda. Tetapi jangan berlarutan dengan "air mata", cubalah menangis pada suatu hari dan jangan lakukan ini lagi.
 6. Wedge mengeluarkan baji. Ini tidak bermaksud bahawa anda perlu terburu-buru menjalin hubungan baru dengan kepala anda. Perhatikan sahaja. Pasti seseorang menyukai anda. Mudah menggoda, pergi ke pawagam - kembangkan diri anda. Pemikiran tentang sesuatu yang baru akan mengalihkan perhatian anda dari pengalaman.

Sekiranya cinta pertama berlaku baru-baru ini, sangat sukar untuk bertahan. Bagaimanapun, ini adalah kesan, harapan pertama yang jelas. Sebagai tambahan, maksimalisme muda telah lama membentuk imej keluarga bahagia dan juga anak-anak masa depan. Dan semuanya runtuh dalam sekelip mata. Cuba fahami bahawa akan ada banyak saat bahagia dalam hidup, dan kisah-kisah seperti itu adalah pengalaman yang tidak ternilai yang akan mengajar anda di masa depan untuk membezakan yang baik dari yang buruk. Sayangi diri anda terlebih dahulu dan paling utama, ini adalah perkara yang paling penting.

Bagaimana untuk melupakan cinta pertama anda setelah bertahun-tahun

Ini adalah jenis cinta pertama. Selalunya berlaku pada masa muda orang-orang bertemu dan mencintai, memberi dan menerima sejambak bunga. Dan kemudian seluruh dunia kelihatan terbuka dan ramah. Tetapi ada perpisahan dan pemisahan, mungkin ada banyak alasan. Semua orang mengikut jalannya sendiri. Bertahun-tahun berlalu, suami / isteri, anak-anak muncul, hanya di sini kenangan hubungan bekas hidup. Setiap kali seseorang kembali ke saat-saat hidupnya di mana dia gembira dan ceroboh. Di mana tidak ada tanggungjawab, tetapi hanya janji untuk selalu bersama. Bagaimana untuk melupakan cinta yang menyakitkan yang setelah bertahun-tahun mengingatkan dirinya sendiri?

Bagaimana untuk melupakan cinta pertama anda setelah bertahun-tahun

 1. Cinta pertama adalah perasaan euforia yang belum pernah terjadi sebelumnya.Pada usia muda, kita tidak menyedari kekurangan seseorang, nampaknya dia sempurna. Oleh itu, kita cinta dengan segenap jiwa kita, hingga ke tahap kegilaan. Sekiranya anda kembali kepada orang ini dengan sepenuh hati, cubalah perhatikan dia. Dia adalah orang biasa dengan kekurangannya sendiri. Selalunya mereka mencintai dan tidak mengingati seseorang, tetapi gambar yang anda bina di kepala anda. Jawab soalan anda, adakah seseorang benar-benar menyukai orang yang anda bayangkan?
 2. Jangan mencari pertemuan dengan orang yang pernah anda cintai. Jangan pergi ke mesyuarat rakan sekelas dan rakan sekelas jika anda tidak mahu perasaan bersemangat dengan semangat yang baru.
 3. Sebaliknya, jika anda tahu bahawa yang pertama tidak berubah menjadi lebih baik, mungkin anda harus memastikan bahawa anda melakukan perkara yang betul dengan memilih yang lain? Contohnya, seseorang yang pernah anda cintai tidak mencapai apa-apa dalam hidup, mula minum, atau mula kelihatan mengerikan. Ia tidak melukis sesiapa pun. Sekiranya anda melihat KEM lelaki ini telah menjadi, anda akan merasa kasihan kepadanya, tetapi anda akan berterima kasih kepada nasib bahawa apabila ia menyebarkan jalan anda ke arah yang berbeza.
 4. Sekiranya cinta kepada mantan atau mantan terbakar di hati, fikirkan apa yang boleh anda lakukan? Cara pertama adalah meninggalkan segala yang ada, cuba lupakan perasaan ini. Yang kedua adalah bersatu semula jika dia menginginkannya. Tetapi itu bermakna membuat banyak orang tidak berpuas hati. Suami dan anak-anaknya, isteri dan anak-anaknya, mungkin ibu bapa. Adakah anda mahu menyakiti orang yang anda sayangi? Dan adakah ini bermakna anda akan gembira? Tahun berlalu, manusia berubah dan menjadi berbeza. Rutin rumah tangga dapat sepenuhnya menghilangkan semua euforia dari cinta pertama. Ini hanyalah kenangan di mana hanya kebaikan yang tinggal. Sebagai tambahan kepada kebaikan, kehidupan nyata mempunyai kekurangannya. Oleh itu, hargai apa yang anda ada sekarang.
 5. Adakah anda mempunyai isteri atau suami tercinta, tetapi anda tidak dapat menghilangkan kenangan cinta pertama yang gagal? Simulasikan keadaan sedemikian. Bayangkan bahawa pasangan kekasih anda meninggalkan anda untuk orang lain. Perasaan cemburu adalah luahan emosi yang kuat yang dapat menurunkan seseorang ke tanah. Orang yang sekarang berada di dekat anda juga mencintai anda, adakah dia layak kerana anda selalu mengembalikan fikiran ke masa lalu? Masa lalu tidak kembali, apa sahaja yang boleh dikatakan. Jangan mengembalikan apa yang sebelumnya - ada orang lain, masa dan ANDA. Anda adalah orang yang berbeza. Fahami bahawa anda tidak akan pernah memilikinya sebelum ini dan nikmati hari ini.
 6. Atau mungkin anda masih belum mencipta keluarga dan ingat cinta ajaib pertama anda sebagai satu-satunya saat yang cerah dalam hidup. Jangan risau dengan apa yang berlaku. Anda belum menemui kebahagiaan anda, tetapi ini tidak bermakna anda perlu menderita dari masa lalu. Mereka mengatakan bahawa jika kebahagiaan itu besar, maka itu akan dilakukan dalam beberapa langkah. Bersabarlah, ia akan sampai kepada anda tidak lama lagi! Dan jika anda terharu dengan pemikiran tentang hubungan masa lalu, fikirkan harga diri. Adakah orang ini layak untuk anda menumpukan semua pemikiran anda kepadanya?

Cinta pertama sukar dinilai dengan baik. Di sana, pada masa lalu, rama-rama melambung di awan merah jambu, dan kehidupan nampaknya tanpa henti. Atau mungkin anda tidak boleh melupakannya, cinta pertama ini? Biarkan ia tetap di hati anda sebagai kenangan akan sesuatu yang terang dan menyenangkan. Ia adalah tempoh indah dalam hidup anda yang berakhir. Hidup berjalan dan berubah, di masa depan emosi dan kesan baru menanti anda. Dan cinta pertama adalah impian zaman kanak-kanak dan awet muda yang menjadikan anda orang seperti anda sekarang. Hargai apa yang anda ada dan jangan bersedih dengan masa lalu!

Video: bagaimana melupakan cinta pertama

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan