Seluar jeans dicat: apa yang perlu dilakukan di rumah?

Seluar jeans dilekapkan dengan kuat di almari pakaian lelaki moden. Ini adalah "must have" yang sebenar, seluar denim sesuai dengan kasut dan pakaian apa pun. Seluar jeans menjadikan kaki lebih ramping secara visual, menekankan punggung dan melengkapkan penampilan. Tetapi produk baru selalunya mempunyai ciri yang tidak menyenangkan - mereka cair. Dalam proses pemakaian, seluar dalam dan kulit kaki dicelup. Ini menimbulkan pertanyaan logik: "Apa yang harus dilakukan agar seluar jeans tidak pudar?". Mari lihat semuanya dengan teratur.

Apa yang perlu dilakukan jika seluar jeans dicat

Sebab mencabut seluar jeans baru

Peminat pakaian denim sejati bergembira apabila mereka mendapat barang kecil baru. Tetapi kegembiraan mereka kekal sehingga kaus kaki pertama. Tidak ada tanda biru estetik di kaki; semasa proses mencuci, air menjadi cerah. Jangan panik, selesaikan sebab-sebabnya.

Pertama sekali, para peminat jeans mesti memperhatikan nasihat pengeluar. Syarikat pembuatan terkemuka bertanggungjawab terhadap kualiti produk mereka. Mereka berpendapat bahawa jika denim itu asli, semestinya akan dicat untuk pertama kalinya. Aspek ini dianggap sebagai kelebihan, kerana anda telah membeli produk berkualiti tinggi.

Perlu diingat bahawa hanya seluar jeans yang sebelumnya telah diproses dengan pigmen berwarna semula jadi yang dicat. Cat mereka tidak tahan lama, sebab itulah seluar jeans mahal cepat kehilangan warna. Nampaknya semuanya harus sebaliknya, tetapi tidak.

Ramai orang berpendapat bahawa semakin kurang seluar jeans yang mereka pakai, semakin baik. Tetapi kenyataan ini salah. Hanya seluar berkualiti rendah yang tidak akan dicat, kerana dalam proses membuatnya, bahan kimia berterusan daripada pigmen semula jadi digunakan. Perhatikan hakikat ini.

Di puncak populariti adalah produk denim dengan calitan ringan. Gadis cuba menjadikannya bergaya dengan mengeluarkan cat. Tetapi banyak pengeluar telah "memotong" ini, jadi mereka tidak menggunakan pigmen yang sangat tahan. Pada masa yang sama, banyak fashionista moden menyatakan bahawa selepas 2-3 kali mencuci, seluar jeans tidak dicat seperti sebelumnya dan menjadi lebih cantik.

Cara membuat seluar jeans tidak dicat

Sebelum berlari ke acara dengan seluar jeans yang baru dibeli, mereka perlu bersedia. Tetapi jika anda tidak keliru dengan mewarnai warna biru, lewati cadangannya. Oleh itu, kami menyenaraikan teknologi utama untuk membuang tahi lalat.

Langkah nombor 1. Pra rendaman

 1. Sekiranya produk baru tidak pernah dicuci sebelumnya, produk ini akan mengotorkan kaki. Untuk menghilangkan ciri ini, putar seluar di sebelah yang salah dan bersiap untuk merendam.
 2. Tuangkan air ke dalam lembangan pada suhu 40 darjah, setiap 1 liter. tuangkan 30 g cecair. garam meja. Kacau hingga larut kristal.
 3. Hantar seluar jeans ke dalam, ingat dengan tangan anda dan angkat ke atas dan ke bawah selama beberapa minit. Biarkan selama setengah jam, kemudian terus mencuci.

Langkah nombor 2. Prosedur mencuci

 1. Apabila masa yang ditetapkan dalam larutan garam berakhir, seluar jeans mesti dicuci. Peras dari cecair berlebihan, ubah air di lembangan.
 2. Tambahkan penutup pencuci untuk kain berwarna. Anda boleh menambah serutan pada sepertiga batang sabun cuci atau menambah syampu bayi.
 3. Apabila butiran produk tambahan dicampur dengan air, letakkan seluar jeans di dalam larutan. Basuh dengan berus pakaian atau dengan tangan anda. Sekiranya dikehendaki, hantar seluar jeans ke mesin.

Langkah nombor 3. Bilas

 1. Membilas adalah langkah terakhir dan paling penting. Pemakaian seluar lagi tanpa pewarnaan bergantung pada bagaimana anda membelanjakannya.Untuk memastikan keluasan manuver, lakukan prosedur bukan di lembangan, tetapi di tempat mandi, atau lebih baik lagi, di mesin taip.
 2. Sekiranya manipulasi dilakukan dengan tangan, hamparkan seluar jeans sepanjang panjang di dalam tab mandi. Tuangkan air ke dalam baldi dan masukkan seluar. Halau keluar air dengan tangan anda pada masa yang sama. Ulangi di kedua-dua belah pihak.
 3. Sekarang masukkan air ke lembangan dengan suhu 40 darjah. Turunkan dan angkat seluar jeans selama 5 minit. Bilas seluar anda sehingga air benar-benar jernih.
 4. Akhirnya, celupkan seluar jeans ke dalam air sejuk (sejuk-ais) dan biarkan selama 5 minit. Tarik, peras, hantar hingga kering.

Cara memeriksa seluar jeans sebelum membeli molt

Sebelum membeli, anda mungkin mencuba seluar hanya jika anda tidak memesannya di kedai dalam talian. Untuk memeriksa kualiti pewarnaan, kami mengesyorkan meneruskannya seperti berikut.

Cara memeriksa seluar jeans sebelum membeli molt

Bawa selendang putih atau sehelai kapas bersama anda. Lembapkan dengan air yang disucikan dan gosokkan bahagian kaki yang salah. Sekiranya anda melihat warna biru yang jelas, seluar jeans ketika anda memakai akan mewarnai seluar dalam dan kulit kaki.

Terserah anda untuk memutuskan sama ada mempertimbangkan ciri pewarnaan sebagai kelebihan, atau pengeluaran produk yang berkualiti. Tetapi jika anda sangat menyukai barang tersebut, anda tidak boleh menolak untuk membeli. Anda boleh menghilangkan tahi lalat menggunakan teknologi di atas dalam 3 peringkat.

Cara mencuci seluar jeans secara manual

 1. Setelah membeli seluar jeans, beberapa pemilik menghadapi situasi yang tidak menyenangkan. Pakaian mula luntur pada cucian pertama. Jangan putus asa lebih awal, masalah dapat diselesaikan dalam masa yang singkat.
 2. Dalam kebanyakan kes, masalah itu dapat diatasi dengan menggunakan rawatan di rumah dan muslihat kecil. Jangan cuba mengenakan seluar jeans dengan segera dan memakainya lama. Pada cucian pertama, anda perlu melakukan beberapa tindakan khusus.
 3. Ambil lembangan dengan ukuran yang sesuai dan isi dengan sedikit air suam. Larutkan sedikit garam. Putar produk ke dalam dan rendam. Perkadaran diambil dengan jangkaan bahawa 30 gram diambil setiap 1 liter air. garam.
 4. Proses mencuci tangan mesti dilakukan dengan menggunakan komposisi khas untuk denim, sabun cuci atau serbuk untuk barang berwarna. Untuk mencapai hasil yang maksimum, garam harus dicampurkan dengan mana-mana produk.
 5. Bersihkan seluar jeans disarankan di bilik mandi, kerana lebih selesa. Untuk produk, anda memerlukan pancuran kontras dari air suam dan sejuk. Bilas seluar jeans anda dengan membalikkannya dengan kerap.
 6. Untuk menghilangkan serbuk sepenuhnya, anda perlu menyediakan penyelesaian. Cairkan di dalam lembangan air sejuk 60 ml. cuka meja. Akhirnya, bilas seluar jeans yang sudah siap. Keringkan mengikut cadangan pada label.
 7. Sekiranya seluar jeans sangat berwarna dan meninggalkan pigmen yang berterusan, prosedur bilas harus dilakukan 4-5 kali. Jangan menyalahgunakan bahan rendaman dalam komposisi masin dan cuka. Jika tidak, terdapat risiko merosakkan produk.

Mencuci seluar jeans dengan mesin taip

Mencuci seluar jeans dengan mesin taip

 1. Tidak semua orang lebih suka menyelesaikan masalah menanggalkan seluar jeans dengan mencuci tangan. Sekiranya anda mengikuti peraturan mudah, anda akan mencapai hasil yang diinginkan. Seluar jeans boleh dicuci dengan lembut dengan mesin basuh tanpa kesan negatif.
 2. Membasuh seluar jeans di mesin dibenarkan, tetapi jangan sampai terkena putaran. Jumlah putaran maksimum untuk denim tidak boleh melebihi 300 unit seminit. Jika tidak, kain akan merosot dengan teruk.
 3. Untuk mencuci seluar jeans dengan baik, anda perlu mengatur prosedur dalam beberapa langkah. Periksa poket dan putar produk ke dalam. Tetapkan mesin dalam mod lembut atau mencuci tangan.
 4. Jangan lupa tentang suhu, yang tidak boleh melebihi 30 darjah. Sebaiknya basuh seluar jeans dengan bahan pencuci dalam bentuk gel atau kapsul untuk mencuci halus.Untuk memperbaiki warna akhir, bilas produk dalam larutan asetik pada suhu air tidak melebihi 30 darjah.

Peraturan pengeringan seluar jeans

 1. Selain mencuci, seluar jeans juga disyorkan untuk dikeringkan dari sisi yang salah. Anda perlu menggantung seluar dengan tali pinggang. Oleh itu, anda dapat mengelakkan lipatan dan kerosakan pada kain.
 2. Agar tidak menyetrika seluar jeans selepas mencuci, anda tidak perlu memusingkannya semasa pusingan putaran. Sekiranya anda berusaha dengan bersungguh-sungguh, anda boleh memecahkan serat.
 3. Seluar jeans memerlukan penjagaan yang betul, seperti kain apa pun. Oleh itu, pewarnaan mungkin bukan masalah terbesar. Mengikuti semua cadangan, perkara akan mengekalkan penampilan asalnya untuk jangka masa panjang.

Sangat mudah untuk mengatasi celana jeans, jika anda menggunakan tipu muslihat kecil. Ikuti garis panduan mudah. Perhatikan produk, lakukan pencucian dan pengeringan yang betul.

Hasil 100% jika perkara itu sudah pudar

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan