Bolehkah saya memberikan bunga di dalam pasu?

Memilih hadiah adalah proses yang sangat kompleks dan bertanggungjawab, yang bergantung kepada reaksi orang yang diberi hadiah. Sudah tentu, anak lelaki ulang tahun yang sopan akan selalu mengucapkan terima kasih dan mengatakan bahawa hadiah anda adalah apa yang selalu dia impikan. Tetapi pada hakikatnya, saya ingin hadiah itu berguna, menyenangkan, dan diperlukan. Di negara kita, adalah kebiasaan memberi bunga atau gula-gula kepada hadiah utama. Tidak semua orang suka gula-gula, dan bunga tidak tahan lama - mereka layu. Itulah sebabnya mengapa banyak orang berfikir untuk memberikan bunga di dalam pasu. Bunga rumah adalah trend moden yang sangat relevan untuk mana-mana orang. Bunga seperti itu tidak akan pudar, dan jika anda terus merawatnya, bunga itu akan tumbuh, masih bertahun-tahun mengingatkan pendermanya.

Bolehkah saya memberikan bunga di dalam pasu

Mengapa anda tidak boleh memberikan bunga di dalam pasu?

Beberapa dekad yang lalu, memberi bunga dalam pasu adalah pertanda buruk, ada beberapa sebab untuk ini. Selalunya, periuk itu dikaitkan dengan tanah lembap, yang boleh menyebabkan kematian. Oleh itu, sangat disarankan agar orang yang sakit parah membuat hadiah seperti itu. Selain itu, pada zaman kuno, bersama dengan sebatang pohon atau bunga yang masih hidup, mereka dapat menyebarkan kerosakan yang jatuh ke dalam rumah dan tumbuh, dengan mengambil kekuatan, keberuntungan dan kesejahteraan dari pemiliknya. Itulah sebabnya mungkin untuk menerima bunga di dalam periuk hanya dari orang yang dikasihi yang niatnya anda tidak ragu.

Bagaimana memberi bunga dalam pasu?

Sebelum memilih pilihan hadiah ini, anda perlu mengetahui sesuatu tentang hari lahir.

 1. Sebilangan orang tidak menyukai bunga dalaman, sebagai peraturan, mereka tidak mempunyai tanaman rumah. Untuk memberi orang seperti itu bunga di dalam periuk, sekurang-kurangnya, tidak rasional.
 2. Alergi terhadap bunga dalaman, atau lebih tepatnya, pada beberapa spesiesnya sangat nyata. Untuk mengelakkan rasa malu yang terperinci, cuba dapatkan maklumat terlebih dahulu mengenai kemungkinan reaksi alahan dari seseorang yang dekat dengan orang yang akan lahir pada masa akan datang.
 3. Cuba pilih tanaman yang tidak memerlukan penjagaan yang rumit atau keadaan hidup yang istimewa. Perlu menanam tanaman terlebih dahulu, "memberi makan" bunga dengan baja yang diperlukan, dll. Berikan hanya salinan bunga yang sihat dan kuat. Sekiranya bunga itu mati kerana sebab-sebab tertentu, orang yang akan lahir akan kecewa. Selain itu, ada yang menyimpulkan bahawa bunga itu disajikan dengan niat jahat.
 4. Bersama-sama dengan bunga itu, berikan memo kecil kepada anak lelaki ulang tahun tentang cara menjaga tanaman, berapa banyak air, cara membaja, dll.
 5. Bunga memerlukan perhatian, oleh itu, tidak perlu memberi bunga dalam perawatan yang sukar kepada orang yang sibuk. Wanita akan menyukai hadiah seperti itu; mereka secara semula jadi bersedia untuk menjaga semua orang di sekitar. Tetapi lelaki harus memberikan bunga itu di dalam periuk dengan berhati-hati.
 6. Sekiranya anda memberikan bunga kepada penjual bunga yang berpengalaman, minati pilihannya. Setuju bahawa dia tidak memerlukan seratus violet merah pertama, tetapi sejenis tanaman yang langka mungkin lebih menyukai hadiah yang paling mahal.
 7. Sekiranya anda bimbang sama ada lelaki hari jadi bimbang tentang tanda-tanda dan adakah dia tidak akan menerima hadiah itu dengan permusuhan, ubah saja penampilan tanaman itu. Anda boleh menyingkirkan tanah lembap jika memindahkan bunga ke tanah hiasan basah. Nampak sangat menakjubkan, hadiah seperti itu pasti akan dikenang. Di masa depan, seseorang dapat menanamkan bunga ke dalam pasu dengan ukuran yang tepat.

Lebih baik memberikan tanaman rumah dalam bentuk mekar, ini akan meningkatkan kesan pemberian itu. Pengecualian adalah kecambah kecil dan langka, yang dengan sendirinya bernilai tinggi.

Bunga apa dalam periuk untuk diberikan pada hari jadi?

Terdapat banyak tanaman dalaman, masing-masing mempunyai makna tersendiri dan rahsia. Berikut adalah beberapa pilihan yang mungkin berguna.

Bunga apa dalam periuk untuk diberikan pada hari jadi

 1. Spathiphyllum, atau kebahagiaan feminin. Ini adalah bunga yang sangat indah dan menyebar yang menyenangkan dengan bunga putih. Tidak sukar untuk merawat bunga seperti itu; dipercayai bahawa ia membawa keharmonian kepada wanita dalam keluarga dan hubungan cinta. Selain itu, anda tidak dapat membeli bunga, anda hanya dapat menerimanya sebagai hadiah. Oleh itu, mana-mana wanita akan gembira dengan hadiah seperti itu.
 2. Crassula, atau pokok wang. Hadiah seperti itu disampaikan kepada orang-orang yang kuat dan berjaya dengan harapan untuk kesejahteraan dan kekayaan. Ini adalah salah satu daripada sedikit bunga yang dapat diberikan kepada lelaki. Bersama dengan pokok, mereka sering memberikan benang merah yang ditenun menjadi dedaunan, sebagai simbol keberuntungan dan kejayaan dalam perniagaan.
 3. Kaktus dan Ficus. Sekiranya lelaki hari jadi bekerja di komputer atau sentiasa dikelilingi oleh teknologi, kaktus dan fikus Benjamin sangat sesuai untuknya. Kedua-dua tumbuhan ini mempunyai faedah yang cukup ketara - meneutralkan sinaran berbahaya.
 4. Lada Dijual anda boleh menemui lada hiasan, yang setelah bunga memberikan buah yang cukup asli dan boleh dimakan. Mereka mempunyai rasa yang membakar dan aroma yang ketara. Hadiah seperti itu bukan sahaja akan menghiasi dapur, tetapi juga dapat dijadikan makanan. Ini pasti dihargai oleh tukang masak atau wanita tua.
 5. Anthurium, atau kekuatan lelaki. Ini adalah satu lagi dari beberapa bunga jantan yang hanya diberikan kepada seks yang lebih kuat. Dipercayai bahawa anthurium tumbuh dengan baik di sebelah spotiphyllum, bunga-bunga ini harus dipasangkan dengan rumah. Anthurium adalah simbol seksualiti, kekuatan dan kejantanan.
 6. Orkid Ini adalah cara untuk mengakui kepada seorang wanita bahawa dia cantik. Warna bunga merah jambu putih atau pucat lebih sesuai untuk wanita muda, ungu dan merah menekankan martabat dan pengalaman hidup seorang wanita dewasa.
 7. Lidah ibu mertua. Tumbuhan ini boleh menjadi hadiah indah bagi pengantin baru di majlis perkahwinan. Maksudnya bukan bahawa dengan pemberian ini, anda ingin membawa perselisihan kepada keluarga, sebaliknya. Dipercayai bahawa bunga lidah ibu mertua menyerap semua negatif dalam negeri, menjadikan pemiliknya aura cerah dan baik.
 8. Bonsai Pokok hiasan kecil adalah falsafah sebenar, hadiah ideal untuk orang bijak dan mendalam. Dengan memberikan bonsai kepada seorang lelaki atau wanita, anda mengakui bahawa anda sangat menghormati kepintaran pemilik kilang yang baru.
 9. Pokok limau. Adalah dipercayai bahawa tanaman ini pasti akan membawa banyak emosi terang dan terang ke rumah. Sudah menjadi kebiasaan untuk memberi sebatang pokok limau ke rumah di mana terdapat anak-anak; ia dapat melindungi anggota keluarga kecil dari mata jahat. Lebih-lebih lagi, ini bukan hanya tanaman yang indah, tetapi juga berguna, siapa yang akan menolak tanaman sitrus yang ditanam secara sendiri?
 10. Dracaena. Tumbuhan ini melambangkan permulaan cinta baru dan kelahiran keluarga. Sekiranya lelaki muda atau gadis muda tidak dapat menemui jodoh, pastikan untuk menunjukkan dracaena. Kilang ini akan membantu anda mencari lelaki anda dan mencari cinta sepanjang hayat. Perkara utama ialah pemilik baru mula merawat bunga itu - dia menyiramnya dengan penuh hormat dan berhati-hati, menyusunnya, dll.

Semasa memberi bunga, pastikan untuk mengambil duit syiling kecil atau wang kecil dari orang ulang tahun. Oleh itu, dia membayar kemungkinan tanda-tanda jahat.

Bunga yang hidup di dalam pasu adalah simbol kehidupan, pertumbuhan, tenaga dan perkembangan yang berterusan. Ini adalah hadiah yang luar biasa untuk setiap orang dalam apa jua keadaan. Sebagai tambahan, jika anda memberikan tanaman rumah dari hati, ia hanya akan membawa kebahagiaan, kemakmuran dan nasib baik kepada pemilik baru.

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan