Timun Maryina grove F1 - penerangan dan ciri-ciri pelbagai

Marina Grove adalah pelbagai jenis timun. Ia dapat dilihat di pondok penanam sayur yang berpengalaman, dan di kawasan-kawasan di awal musim panas penduduk. Varieti ini mempunyai ciri-ciri rasa yang sangat baik dan penampilan yang menarik. Ini dan ciri-ciri lain membezakan varieti timun Maryina Roscha dari banyak jenis lain.

Timun Maryina Grove F1

Ciri-ciri Pelbagai

Varietas kebun Maryina dibiakkan oleh penternak Rusia untuk penanaman, baik di kawasan terbuka maupun di rumah hijau. Tumbuhan ini berjaya tumbuh dan berbuah dengan baik di semua wilayah iklim di Rusia.

Kepelbagaian timun Maryina Roscha merujuk kepada hibrida yang tidak tentu, pendebungaan dilakukan dengan kaedah parthenocarpic. Kilangnya bersaiz besar. Ketinggiannya dapat mencapai tanda 3 m. Belukar ditutupi dengan dedaunan lebat, yang dicat dengan warna hijau yang kaya, dan jumlah ovari dapat bervariasi dari 2 hingga 8. Kemampuan memanjat di semak Maryina adalah sederhana. Ini memudahkan pengumpulan buah masak.

Timun pelbagai ini masak lebih awal. Buah-buahan pertama dapat dikumpulkan dari tanaman pada hari ke-40, setelah ia ditanam di tempat pertumbuhan yang berterusan.

Belukar hibrida ini perlu dibentuk dengan betul, kerana sebilangan besar pucuk sisi terbentuk di batang tanaman. Penduduk musim panas yang berpengalaman yang telah menanam varieti ini selama beberapa tahun disarankan untuk memangkas semua pucuk samping dan membentuk semak dalam 1 batang. Ini akan membolehkan anda mendapatkan jumlah hasil maksimum dari setiap semak timun.

Huraian Buah

Hibrid Maryina Grove tergolong dalam varieti dengan hasil tinggi. Dari 1 meter persegi musim panas penduduk mengumpulkan lebih dari 12 kg tanaman hijau yang masak. Saiz timun agak besar. Panjangnya bervariasi dari 12 hingga 15 cm, diameternya 4 cm, dan berat rata-rata tidak melebihi 100 g.

Buah-buahan dari pelbagai kebun Maryina berbentuk silinder, hanya sebilangan timun yang dapat bulat kuat di dasar. Permukaan kehijauan ditutup dengan tubercles kecil, di atasnya terdapat paku putih.

Ciri rasa buah masak sangat tinggi. Daging mereka rangup dan rasanya enak. Kehadiran kepahitan dalam rasanya tidak biasa untuk varieti ini, dan perairannya ringan, rasa manis mungkin ada.

Ciri-ciri gred positif

Ahli agronomi mencatat sebilangan ciri positif yang membezakan varietas kebun Maryina dari banyak kacukan lain:

 1. Semesta. Hijau yang matang dimakan segar dan dalam tin. Semasa menyediakan persiapan untuk musim sejuk, timun mengekalkan rasa yang enak, penampilan yang menarik dan tetap renyah.
 2. Hasil tinggi. Untuk mendapatkan hasil panen yang baik, penduduk musim panas tidak perlu menghabiskan banyak masa dan usaha untuk mengurus tanaman.
 3. Kekebalan yang baik. Varieti ini dibezakan oleh imuniti yang baik dan tidak bertindak balas terhadap banyak penyakit biasa.
 4. Penjagaan sederhana. Hibrida tidak memerlukan penjagaan khas. Untuk pengembangan tanaman yang betul, sudah cukup untuk mengikuti peraturan standard.
 5. Rintangan terhadap perubahan suhu. Perbezaan suhu tidak mempengaruhi pertumbuhan, perkembangan dan buah tanaman.
 6. Rasa sedap.
 7. Penyampaian buah-buahan.
 8. Kualiti menjaga yang baik.
 9. Kemudahan pengangkutan. Buah-buahan tidak kehilangan persembahan semasa pengangkutan dalam jarak jauh.

Ciri Berkembang

Menanam varieti timun Maryina Roscha F1

 1. Di daerah dengan iklim sederhana, anak benih dapat ditanam di pondok musim panas yang terbuka. Di kawasan pertanian berisiko, varietas kebun Maryina ditanam di rumah hijau tertutup.
 2. Benih dibiarkan bercambah di tanah terbuka dan di dalam bekas individu. Baik dalam kes pertama dan kedua, pendaratan dilakukan dalam jangka masa dari akhir April hingga awal Mei.
 3. Keadaan utama percambahan benih di tanah terbuka adalah suhunya, yang sekurang-kurangnya +15 darjah celcius. Kegagalan mematuhi peraturan ini akan mengakibatkan kematian benih.
 4. Menanam anak benih di tempat pertumbuhan tetap diperlukan pada waktu petang atau pada hari yang mendung. Ini akan menghilangkan risiko selaran matahari pada daun tanaman muda. Anak benih ditransplantasikan dengan transshipment, yang memungkinkan untuk memelihara sistem akar dan memudahkan masa penyesuaian.
 5. Semasa mengedarkan semak atau benih muda di laman web ini, penduduk musim panas yang berpengalaman disarankan untuk mematuhi skema 50 × 50. Kedalaman menyemai benih adalah 3-3.5 cm. Sekiranya benih dilewati terlebih dahulu, kedalaman dan lebar lubang harus 1-2 cm lebih besar daripada kapasitas di mana belukar muda timun berada.

Ciri Penjagaan

Untuk mendapatkan tanaman timun yang baik, menanam pelbagai kebun Maryina, anda harus mematuhi peraturan standard untuk merawat tanaman ini:

 1. Menyiram. Menyiram timun dari pelbagai kebun Maryina harus dilakukan secara berkala. Penyiraman dilakukan pada waktu petang dengan penggunaan air yang diselesaikan pada suhu bilik.
 2. Melonggarkan tanah. Melonggarkan tanah secara berkala akan menghalang perkembangan mikroorganisma yang boleh membahayakan tanaman. Selain itu, tanah yang longgar membolehkan air melewati lebih baik dan membolehkan udara beredar.
 3. Merumput. Penyingkiran rumpai secara berkala akan memberi akses kepada semak semua unsur surih yang diperlukan dan mencegah pengoksidaan tanah.
 4. Pengenalan baja. Memupuk semak timun harus kerap. Untuk melakukan ini, gunakan baja organik dan mineral.
 5. Penuaian Greenback yang matang, yang untuk waktu yang lama tetap berada di semak tanaman, menghalang perkembangan ovari baru, yang menyebabkan penurunan hasil.
 6. Penyakit dan perosak. Varietas Maryina Grove tidak rentan terhadap berlakunya kebanyakan penyakit yang menyebabkan kematian wakil-wakil budaya lain. Dia tidak takut dengan penyakit seperti: mosaik timun, bintik-bintik, cendawan tepung.

Tetapi perosak dapat menetap di semak dan menyebabkannya sangat berbahaya. Sekiranya serangga berbahaya muncul di satu atau lebih tumbuhan, disarankan agar mereka dikumpulkan dan dirawat dengan semua bahan kimia khas.

Menanam pelbagai kebun Maryina, penanam sayur tidak menghadapi kesulitan khas. Oleh kerana itu, populariti kacukan yang disajikan semakin meningkat setiap tahun.

Video: jenis timun terbaik

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan