Lada pisang manis - penerangan dan ciri-ciri pelbagai

Varieti Pisang manis dicirikan oleh produktiviti tinggi, buah stabil, buah berkualiti tinggi. Buah masak mempunyai warna oren dan tinggi gula. Buah-buahan mempunyai aroma, rasa yang menyenangkan.

Pisang Manis Lada

Penerangan gred

Buah memanjang yang tidak biasa dari pelbagai ini akan membantu menghias dan menjadikan meja perayaan yang tidak biasa. Varieti ini sesuai untuk penggunaan segar, untuk penaik, pengetinan. Kilang ini mempunyai hasil yang luar biasa. Sebilangan besar biji yang masak di ruang benih.

Budaya ditanam oleh anak benih. Salah satu kelebihan utama varietas ini adalah kesahihannya dalam penjagaan.

Menanam anak benih

Untuk mendapatkan tanaman yang sangat baik, cukup dengan mengikuti cadangannya. Sebelum menanam, rawat bahan penanaman dengan perangsang pertumbuhan. Anda boleh menyediakan sendiri campuran tanah atau membeli di kedai khusus.

 1. Sebelum menyemai, benih dibasmi kuman, direndam dan ditanam di dalam kotak dengan tanah yang subur. Pra-isikan biji dengan segelas air. Biji-bijian yang muncul dianggap perkahwinan.
 2. Sebelum menyemai benih, disarankan untuk membekukan atau mengukus tanah. Periksa benih untuk percambahan.
 3. Tumbuhkan anak benih lada Pisang manis diperlukan dalam periuk gambut kecil. Dianjurkan untuk menambahkan sedikit pasir kasar ke dalam campuran tanah, ini akan menjadikan tanah longgar, membiarkan benih bercambah lebih cepat.
 4. Jangan menyemai benih terlalu tebal, dengan penanaman yang menebal, tanaman muda mula bersaing untuk mendapatkan cahaya, air. Selepas penampilan empat daun sejati membuat pilihan.
 5. Setelah disemai, semburkan tanah dari penyembur dengan air, tutup dengan bungkus kaca atau plastik.
 6. Pemakaian top pertama dilakukan dengan urea 2 minggu selepas kemunculan.
 7. Lindungi anak benih dari draf dan perubahan suhu secara tiba-tiba. Jangan biarkan pengairan.
 8. Sebilangan tukang kebun tergesa-gesa mula menanam benih lada terlalu awal pada bulan Februari, ketika waktu siang sangat singkat. Anak benih dengan penanaman awal seperti ini memerlukan pencahayaan tambahan. Tanaman muda kekurangan tenaga suria.

Semasa memindahkan anak benih ke laman web, ingat bahawa lada bel sangat bertolak ansur dengan tiupan angin dan hembusan angin. Sekiranya laman web anda terletak di tanah yang buruk, anda sering kali perlu memberi makan lada dengan pelbagai baja kompleks.

Penjagaan tanaman

Penyiraman harus dilakukan secara langsung di bawah akar, jika tidak, anda tidak dapat mengelakkan terbakar dari cahaya matahari pada buah dan dedaunan.

 1. Jangan lupa mencubit, prosedur ini akan membantu mengarahkan tenaga semak ke pengembangan buah, dan bukan jisim vegetatif.
 2. Waktu optimum untuk menanam di tanah terbuka adalah yang terakhir pada bulan Mei. Apabila suhu turun hingga 8 darjah, tanaman membeku, berhenti tumbuh.
 3. Kunci penuaian yang baik adalah anak benih yang ditanam dengan betul. Tumbuhan yang diperoleh dari anak benih kuning yang ditumbuhkan akan tumbuh beberapa minggu kemudian dan, dengan demikian, kemudian membawa tanaman.

Tambahkan ammonium nitrat ke tanah, dikira pada 30 gram per meter persegi. Semasa berbunga, perlu disiram dengan kuat. Dianjurkan untuk menutup dudukan agar dapat mengekalkan kelembapan di lapisan atas tanah.

Video: pembentukan lada di tanah terbuka

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan