Pepper Sun - penerangan dan ciri-ciri pelbagai

Varieti ini merujuk kepada varieti pematangan awal, penuaian dapat dilakukan 110 hari setelah menanam anak benih. Lebar tinggi sederhana, hingga 80 cm. Tumbuhan dengan buah yang banyak harus diikat pada penyokong. Pelbagai tujuan sejagat. Ia bagus untuk membuat lecho.

Matahari lada

Penerangan gred

Pelbagai jenis Bush perlu dibentuk, diikat pada penyokong. Bubur buahnya sangat berdaging, berair, beraroma dan manis. Ukuran buahnya sederhana, bentuk lada berbentuk kuboid. Lada memperoleh warna berkilat keemasan ketika ia matang. Lada Matahari tinggi karotena dan vitamin.

Kelebihan pelbagai jenis ini meliputi rasa yang sangat baik, toleransi terhadap selaran matahari dan penyakit kulat. Di kawasan dengan iklim yang sejuk, lada ditanam di rumah hijau filem. Selain itu, kelebihan dari Matahari adalah bahawa buah-buahan dapat dimakan segar, beku, disumbat.

Cara menanam anak benih di rumah di ambang tingkap

Sebelum menanam, percambahan bahan penanaman diperiksa, benih dirawat dengan perangsang pertumbuhan, larutan kalium permanganat. Seterusnya, benih ditekan ke tanah dan ditaburkan dengan lapisan tanah yang subur.

  1. Perkara penting ialah penyediaan tanah untuk menanam anak benih. Bekas untuk menanam anak benih mengambil diameter kecil. Pucuk ditutup dengan filem atau kaca untuk mewujudkan kesan rumah hijau.
  2. Perhatian! Gunakan tanah yang subur, berstruktur, longgar untuk menanam anak benih lada bel. Semakin dalam benih di tanah, semakin lama ia akan tumbuh.
  3. Dalam 2-3 hari pertama, kehadiran cahaya matahari tidak diperlukan, cukup panas dan kelembapan. Selepas penampilan putaran keputihan, pindahkan bekas ke ambang tingkap. Pada suhu 22 darjah, biji akan bercambah selepas 7 hari. Anda pasti memerlukan pencahayaan untuk anak benih dengan lampu phytol, kerana waktu siang pada akhir musim sejuk dan awal musim bunga tidak cukup lama.
  4. Jangan gunakan periuk yang terlalu dalam, tanam anak benih di dalam periuk kecil, kerana sistem akar lada perlahan-lahan berkembang. Lada adalah budaya suka panas yang tidak bertolak ansur dengan draf.
  5. Jangan biarkan tanaman tumbuh bersama dalam satu periuk. Anak benih muda akan mula bersaing untuk mendapatkan cahaya dan air, meregangkan dan menguning, pastikan untuk menyelam lada dalam bekas yang berasingan.
  6. Dalam fasa empat daun sebenar, tanam anak benih lada Sun dalam periuk atau cawan yang berasingan.
  7. Untuk membasmi kuman tanah sebelum menyemai biji benih, rawat dengan campuran Bordeaux. Di dalam periuk harus ada saluran pembuangan dan pembukaan saliran kelembapan.

Taburkan anak benih, dua minggu sebelum menanam di tanah, bawa tanaman ke luar.

Penjagaan tanaman

Lada tidak suka kekeringan, tetapi juga tidak bertolak ansur dengan air berlebihan. Untuk mengekalkan kelembapan di lapisan atas tanah, sapukan sungkupan. Gunakan rumput kering, jerami atau habuk papan sebagai mulsa.

Jangan lupa mencubit, ia akan membantu mengarahkan tenaga tanaman untuk pengembangan buah, dan bukan bahagian vegetatif dari belukar.

Pepper Sun sangat responsif untuk membaja dengan baja organik, misalnya, infus herba.

Pada masa berbunga dan munculnya ovari, rawat semak dengan larutan urea.

Adalah wajar untuk menyembunyikan semak, mengikat pada sokongan. Untuk pemupukan budaya ini, perlu memilih tempat yang paling dilindungi dari angin.

Air lada terus di bawah akar untuk mengelakkan selaran matahari pada dedaunan dan buah-buahan.

Penting: menanam lada dari A hingga Z

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan