Lada Husky F1 - penerangan dan ciri-ciri pelbagai

Hibrid lada belang yang sudah masak. Ketebalan dindingnya sederhana. Kilang ini memberikan hasil yang tinggi, baik di tempat terbuka maupun di tanah tertutup. Hibrida terkenal dengan produktiviti yang tinggi dan rasa yang sangat baik. Buahnya manis, lebat, harum, sangat cantik.

Lada Husky F1

Huraian Hibrid

Belukar adalah padat, rendah, luas, dengan dedaunan hijau gelap. Buburnya berdaging dan manis. Di ruang benih, sebilangan kecil biji masak.

Buahnya mempunyai bentuk piramidal, sedikit memanjang. Pelbagai lada Bulgaria ini disyorkan untuk ditanam di tanah terbuka.

Hibrid ini sangat sesuai untuk pemadat, pengetinan. Bubur buah berair dan beraroma mengandungi vitamin, unsur surih dan pigmen karotena. Kilang ini mempunyai hasil yang luar biasa. Buah lada menurunkan kolesterol, meningkatkan metabolisme dan mempunyai kesan diuretik.

Walaupun hibrid Husky berukuran lebih kecil, garter diperlukan. Tumbuhan ini dicirikan oleh tempoh berbuah yang panjang. Waktu optimum untuk mendarat adalah dekad terakhir bulan Mei. Buahnya panjang, dalam dua, tiga gelombang.

Menanam anak benih

Semasa menanam anak benih lada, gunakan periuk gambut. Anda boleh menyediakan sendiri campuran tanah dari tanah kebun, tanah hitam, pasir dan abu, tetapi lebih baik menggunakan tanah yang dibeli dengan nilai pH neutral.

  1. Benih dikalibrasi dan terukir sebelum disemai, dan mereka diproses dengan kalium permanganat dan racun kulat.
  2. Perhatian! Gunakan biji tahun lalu, biji tua hilang percambahan.
  3. Benih disemai hingga kedalaman 3 cm. Pada suhu 22-24 darjah, anak benih muncul pada hari ke-7. Pada masa-masa awal, anda perlu membuat iklim mikro untuk anak benih menggunakan filem atau kaca. Pucuk perlu dilindungi dari draf.
  4. Benih disemai dalam cawan yang dipenuhi dengan tanah yang subur. Untuk mendapatkan anak pokok lada belanda berkualiti tinggi di pangsapuri bandar, anda tidak boleh melakukannya tanpa lampu tambahan. Hakikatnya ialah pada bulan Mac siang tidak cukup lama, dan anak benih semestinya memerlukan tenaga suria. Anak benih dos pada waktu pagi dan petang selama dua jam.
  5. Tanpa pencahayaan tambahan, anak benih meregang dan menguning, tumbuh-tumbuhan seperti itu sakit untuk waktu yang lama setelah pemindahan dan memberikan hasil panen yang sedikit.
  6. Pembalut top pertama dengan baja kompleks dilakukan 15 hari selepas kemunculan.

Pada hari-hari yang hangat, anak benih diletakkan di balkoni, menutup pertama kali dengan filem.

Penjagaan

Anda dapat memperoleh hasil yang tinggi hanya jika anak benih yang sihat dan kuat ditanam di tanah.

Hibrida lada menyukai tanah yang hangat dan lembap. Suhu tanah tidak boleh kurang dari 20 darjah kepanasan.

Setelah anak benih lada ditransplantasikan ke tempat yang tetap di tanah, semak mulai tumbuh aktif, dan memberi banyak anak tiri. Pucuk dan anak tiri Zhiruyuschie mesti dikeluarkan segera. Untuk melindungi anak benih yang dipindahkan, pada mulanya mereka menggunakan filem plastik, polikarbonat, hotbeds sementara.

Untuk memerangi kutu daun, penyemburan menggunakan infusi bawang atau lada dengan penambahan sabun cucian digunakan.

Menyiram tanaman hanya di akarnya. Sekiranya percikan melanda dedaunan dan buah-buahan, luka bakar mungkin muncul.

Hasil hibrida Husky berterusan sehingga fros. Pelbagai lada Husky Bulgaria sangat sesuai untuk tumbuh dalam jumlah besar di ladang untuk dijual kepada penduduk.

Video: Lada Husky F1

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan