Siling Regangan Kain - Kelebihan dan Kekurangan

Mana-mana orang berusaha untuk memastikan rumahnya lebih selesa untuk didiami dan menarik dari segi reka bentuk. Dan, ketika membaiki, hiasan siling memainkan peranan penting. Sudah tentu, siling regangan yang diperbuat daripada filem lebih biasa sekarang. Untuk beberapa sebab, pilihan kain agak tidak diberi perhatian, tetapi, saya mesti katakan, benar-benar tidak layak. Keselamatan, kebolehpercayaan dan kemudahan pemasangan adalah ciri khas siling regangan fabrik moden.

Siling regangan fabrik

Sekiranya ada keinginan untuk memasang siling yang digantung di pangsapuri atau rumah anda, biasanya timbul persoalan - bahan apa yang harus disukai. Ada yang percaya bahawa yang terbaik adalah siling filem, sementara yang lain lebih cenderung ke arah siling kain. Untuk membuat keputusan yang tepat, perlu mempertimbangkan secara terperinci semua kelebihan dan kekurangan filem dan kain, untuk menimbang apa yang disebut pro dan kontra. Inilah tujuan tinjauan ini.

Kelebihan Siling Kain

Pertimbangan terperinci mengenai kelebihan struktur siling dengan kain akan membolehkan pemilik memutuskan sama ada memasang siling seperti itu atau tidak:

 1. Siling semacam itu berbeza dalam kemampuan memilih ukuran hingga 5 m lebar. Pengilang dapat menawarkan siling lancar yang sesuai untuk hampir semua bilik. Kain siling bahkan boleh digunakan untuk hiasan dinding.
 2. Bahannya cukup tahan lama. Walaupun ada keinginan yang sengaja untuk merosakkan siling, tidak mudah untuk melakukan ini. Tidak menjadi masalah sekiranya tiada pemanasan berterusan di bilik. Rintangan fros siling membolehkan anda memasangnya di sana. Dalam hal ini, ia adalah pilihan yang sesuai untuk kotej negara. Walaupun pada suhu rendah, bahan seperti itu tidak dapat merosot atau retak.
 3. Tempoh hayat berguna. Siling tidak berubah warna dalam jangka masa yang panjang. Teknologi pengeluaran struktur sedemikian tidak menunjukkan adanya komponen yang berbahaya bagi kesihatan manusia dan haiwan. Ia sangat sesuai untuk bilik kanak-kanak. Lebih-lebih lagi, siling seperti itu mampu "bernafas".
 4. Kerja pemasangan pada pemasangannya tidak berbeza kerumitannya. Penggunaan bahan tambahan dan pemanasan bilik tidak diperlukan. Hanya perlu memindahkan perabot untuk memberi akses ke pemasangan baguette. Sekiranya ada keinginan, siling seperti itu boleh dicat, dan lukisan dibenarkan sehingga 4 kali. Untuk ini, cat berasaskan air digunakan.
 5. Siling sedemikian mempunyai penebat bunyi yang baik. Terdapat struktur seperti itu, yang merangkumi substrat - ia mampu mencipta kesan "Echo".
 6. Siling kain mempunyai ciri antistatik yang baik. Ini dicapai kerana permukaannya mempunyai lapisan khas. Debu tidak dapat terkumpul di atasnya. Atas sebab ini, siling kain tidak memerlukan penjagaan khas.
 7. Lapisan siling seperti itu tidak mudah terbakar. Oleh itu, struktur seperti itu dapat dipasang di bilik-bilik yang dikenakan syarat keselamatan kebakaran yang meningkat.
 8. Sifat estetik yang tinggi. Kerana permukaannya yang ideal, siling boleh dicat secara artistik atau percetakan foto dapat digunakan.

Titik negatif

Malangnya, tanpa menyelesaikan, mungkin, setiap bahan penamat:

 1. Siling kain tidak tahan air. Sebaik sahaja di dalam siling, air akan mula keluar setelah beberapa ketika. Secara semula jadi, sifat hiasan bahan akan menderita dari ini.Sekiranya air sejuk masuk ke siling, maka waktu dalam 24 jam dianggap selamat untuknya. Untuk air panas, jangka masa ditetapkan pada 6 jam. Sukar untuk mengeluarkan air dari siling sendiri. Ia akan mendapat panggilan daripada pakar.
 2. Anda tidak boleh memasang tampalan di siling seperti itu jika kawasan yang terpisah rosak. Penggantian bahan atau pemasangan siling baru diperlukan.
 3. Sekiranya lebar bilik melebihi 5 meter, maka tidak mungkin memilih pilihan tanpa jahitan. Lebar lukisan ini tidak ada.
 4. Titik negatif termasuk hakikat bahawa siling seperti itu cukup mahal untuk harganya. Ia boleh mencapai hingga 400 rubel per meter persegi. Kebolehubahan harga bergantung pada kualiti dan jenis pengeluar.
 5. Kelemahannya adalah bahawa palet warna tidak berbeza dengan pilihan yang kaya. Pembeli terpaksa memilih warna dalam kerangka yang agak sempit.

Walaupun harganya tinggi, kualiti siling tersebut setanding dengan harganya. Kita tidak boleh lupa bahawa pemasangan siling sedemikian menyebabkan penurunan jumlah bilik. Oleh itu, pemilik sebuah bilik kecil harus terlebih dahulu memikirkan kesesuaian pemasangannya.

Dari mana siling dibuat?

Asas pengeluaran adalah kanvas. Ia boleh diregangkan jika mahu. Kanvas dilambangkan dengan kain poliester tipis yang mempunyai impregnasi berdasarkan polimer poliuretana. Ini mencapai ciri kekuatan dan keupayaan untuk mengekalkan kelembapan. Kain itu sendiri dalam strukturnya mengandungi serat poliester.

Bahan-bahan yang diresapi oleh kain tidak beracun dan sama sekali tidak berbahaya. Dari mereka sama sekali tidak akan membahayakan kesihatan atau persekitaran. Bahan yang mengandung tidak dapat menyebabkan alahan pada kanak-kanak. Ia tidak berbau. Petunjuk persekitaran berada pada tahap tertinggi. Atas sebab ini, reka bentuk seperti itu sering dipilih untuk menghias bilik kanak-kanak.

Percetakan hiasan dan gambar

Siling regangan yang diperbuat daripada kain sangat cantik. Bagi mereka yang meragukannya, lihat foto siling dari brosur. Kanvas boleh dilukis secara artistik. Kaedah menyikat udara digunakan. Sekiranya anda menghiasi siling secara artistik, maka dengan itu ia tidak hanya akan memperoleh semangat yang aneh, tetapi ruangan itu sendiri secara keseluruhan akan dirasakan agak berbeza. Anda boleh mencapai kesan visual yang bermanfaat. Siling mungkin kelihatan lebih tinggi dan bilik lebih luas.

Percetakan hiasan dan gambar pada siling kain

Keunikan bilik dapat memberikan percetakan foto. Pemiliknya berpeluang memilih gambar dari katalog. Terdapat banyak pilihan yang boleh anda pilih yang paling anda sukai. Tetapi pilihan percetakan foto harus diputuskan terlebih dahulu. Ia digunakan sebelum siling dipasang, kerana tidak mungkin untuk membongkar dan memasangnya semula.

Pengilang utama siling kain lancar

Jenis pasaran ini diwakili oleh pengeluar asing. Syarikat domestik terutama terlibat dalam pembuatan siling dari filem. Di antara pelbagai pengeluar, pemimpinnya adalah:

Clipso dari Switzerland
Siling yang dihasilkan oleh syarikat ini tidak mempunyai analog di dunia. Produk berkualiti tinggi. Kain dicirikan oleh kekuatan, ketahanan terhadap keausan, keanjalan. Ia tidak mengalami ubah bentuk. Kain itu mempunyai sifat tenunan rajutan yang jelas. Untuk keselamatan kebakaran, kain ini diklasifikasikan sebagai M1. Dalam skala pangkat, ini adalah darjah tertinggi.

Bentuk pelepasan kain adalah gulungan. Mereka mempunyai lebar 2,1 hingga 5,1 m. Ketika kanvas dibeli, lebarnya harus dibandingkan dengan penunjuk yang sama di ruangan. Sekiranya lebarnya lebih besar, maka memasang kanvas tanpa jahitan tidak akan berfungsi. Semua petunjuk persekitaran kanvas seperti itu berada pada tahap tertinggi. Ini membolehkan mereka dipasang di bilik kanak-kanak.Jamur tidak akan muncul di atasnya, kerana tisu seperti itu "bernafas". Harta ini dicapai dengan sebaran benang jalinan yang seragam.

Siling semacam itu tidak dapat mengalirkan air. Mereka tidak takut dengan fros yang teruk. Kanvas memindahkan suhu hingga minus empat puluh darjah, tanpa kehilangan sifatnya.

Pengilang Jerman Descor
Kualiti Jerman tidak memerlukan iklan. Orang Jerman secara semula jadi pedant dan sangat teliti dalam pembuatan produk mereka. Asas pengeluarannya adalah serat Premium. Bahannya ramah lingkungan, dengan sifat pemadam kebakaran yang jelas. Produk tersebut menjalani pemeriksaan yang ketat. Pengguna dijamin berkualiti 100%. Pada dasarnya, semua ciri mempunyai persamaan yang ketara dengan pengeluar sebelumnya.

Baguette

Sebelum memasang siling, habuk dikeluarkan dengan teliti. Semua kerja pemasangan dapat dijalankan sepenuhnya secara bebas, kerana tidak menunjukkan kerumitan. Tidak lebih dari 4 jam. Dengan pemasangan baguette bermula pemasangan siling regangan kain. Baguettes datang dalam bentuk klip dan dalam bentuk huruf "P". Jenis klip mempunyai penggunaan yang lebih kerap. Ia diperbuat daripada plastik berkekuatan tinggi. Sekiranya semuanya dilakukan mengikut arahan, maka siling boleh dipasang tanpa bantuan luar. Sudah tentu, lebih baik mengajak rakan untuk menolong, kerana sukar untuk memasangnya sendiri.

Baguette dalam bentuk huruf "P" tidak diminati ramai, kerana memiliki masa jaminan kecil.

Penjagaan

Keperluan utama adalah operasi siling regangan yang diperbuat daripada kain. Sekiranya ia dirawat dengan berhati-hati, maka hayatnya hampir tidak terhad. Walau apa pun, pengeluar mendakwa demikian. Permukaan siling seperti itu tidak dapat menarik habuk. Oleh itu, semasa membersihkannya cukup menggunakan pembersih vakum pencuci. Sekiranya tidak ada pembersih vakum seperti itu, pembersihan basah secara manual dilakukan.

Apabila siling seperti itu dicuci, jangan gunakan berus keras. Mereka boleh merosakkan permukaan. Jangan sekali-kali menggunakan objek tajam atau tajam untuk membersihkan. Secara tidak sengaja, mereka hanya boleh menembusi siling.

Ringkasan

Memilih siling untuk pangsapuri atau rumah anda, anda mesti menganalisis dengan teliti semua kelebihan dan kekurangan struktur ini. Jangan cuba mencari siling yang lancar untuk bilik dengan lebar lebih dari 5 m. Perkara seperti itu tidak ada di alam semula jadi. Di ruangan miniatur, biasanya diperlukan untuk menentukan kelayakan memasang siling regangan filem atau kain. Semasa pemasangan, jumlah bilik tentu akan berkurang. Ini diandaikan oleh teknologi pemasangan. Dengan siling seperti itu, sebuah ruangan yang sudah kecil akan menjadi lebih kecil.

Video: Kebenaran Mengenai Siling Regangan Fabrik

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan