Tomato Dessert pink - penerangan dan ciri-ciri pelbagai

Gabungan yang baik dari semua kualiti tomato membolehkan anda mengembangkan budaya di hampir mana-mana kawasan dalam keadaan apa pun. Kami akan membincangkan salah satu varieti, iaitu Dessert Pink, dalam artikel ini. Pertimbangkan ciri-ciri varieti, terutama penanaman dan penjagaan.

Tomato Dessert Pink

Ciri-ciri

  1. Gred tanaman yang hebat. Telah lama mendapat perhatian banyak ahli agronomi. Lama disimpan dalam bentuk koyak. Ia bertolak ansur dengan pengangkutan.
  2. Sesuai untuk salad sayur-sayuran, hidangan keju, lecho memasak, saus tomat, sos. Untuk penyediaan hidangan daging dan pengetinan.
  3. Tomato secara rasmi dimasukkan ke dalam daftar negeri dan mempunyai nombor pendaftaran.
  4. Budaya ini sesuai untuk berkembang baik di plot peribadi dan di kemudahan industri. Ia bertolak ansur dengan tanah terbuka. Ia boleh tumbuh di tempat perlindungan jenis rumah hijau. Terutama rumah hijau berguna di kawasan sejuk.
  5. Tuai masak selepas 110 - 115 hari selepas percambahan. Batang memanjang hingga satu setengah hingga dua meter semasa pertumbuhan. Garter tanaman ke bilah atau pasak diperlukan. Oleh itu, batangnya akan terpaku. Tuai tidak akan di tanah, batangnya tidak akan pecah.
  6. Daun tanaman cukup besar, mempunyai warna hijau gelap. Perbungaan pertama muncul pada daun kelapan. Dan berus seterusnya muncul setiap tiga helai.
  7. Pada perbungaan 3 hingga 4 tomato besar terbentuk. Bentuk janin membulat, sedikit rata. Sepanjang lilitan tidak disebut tulang rusuk. Warna tomato di bahagian luar berwarna merah jambu dan lebih putih di dalamnya. Buahnya cukup berdaging, terdiri daripada 4 bahagian dengan biji. Berat setiap janin rata-rata 250 - 300 gram.

Menanam tomato di rumah hijau jenis filem biasa, anda dapat mengumpulkan 9 hingga 12 kilogram setiap musim dari satu meter persegi. Di kawasan terbuka di kawasan yang menguntungkan tanpa penggunaan rumah hijau dan filem, anda dapat mengumpulkan 8 hingga 9 kilogram sayur-sayuran masak.

"Dessert pink" akan terasa hebat dan tumbuh di kawasan yang hangat dan di lorong tengah. Rumah hijau yang dipanaskan diperlukan di tempat yang terlalu sejuk - Siberia dan Utara Jauh. Namun, menurut banyak petani, di kawasan ini anda boleh menanam tomato, menggunakan rumah hijau filem biasa, tanpa menggunakan pemanasan.

Ciri Berkembang

Penting untuk membeli benih di kedai dan jabatan khusus. Maka percambahan dan kepelbagaian akan terjamin. Malangnya, anda tidak dapat membeli benih di mana sahaja. Sebilangan besar pengedar boleh menjual barang berkualiti rendah. Keadaan penyimpanan mungkin juga tidak mematuhi peraturan. Oleh itu, dengan memperoleh biji dari tangan, anda boleh mendapatkan sampah sahaja.

Sebelum menanam, semua biji direndam dalam larutan mangan yang lemah selama 10 hingga 15 minit.

Tanah

Tanah untuk tomato Dessert pink
Bekas yang telah disiapkan dengan tanah. Ia boleh menjadi kotak, periuk atau palet. Anda boleh menggunakan gelas atau periuk kecil dengan segera untuk meletakkan 1 hingga 2 biji di dalamnya, sehingga nanti anda tidak memilih. Tanah tersebut harus khas untuk tanaman sayur-sayuran yang mengandungi kompleks mineral baja asas. Anda boleh menyediakan tanah sendiri. Untuk melakukan ini, anda perlu mengambil tanah dari petak kebun, menambah humus, abu dan habuk papan. Campurkan semuanya dan masukkan ke dalam bekas.

Menyemai dan menanam

Sebelum menyemai, perlu membuat lubang atau lubang di tanah. Tumpahkan semuanya dengan air suam dan letakkan benih pada jarak 2 - 3 sentimeter antara satu sama lain, jika disebarkan ke atas bekas biasa.Pendalaman tidak boleh kurang dari satu setengah sentimeter. Kemudian taburkan semuanya dengan bumi dan tutup dengan polietilena. Setelah menetas biji, bekas tanpa tempat tinggal disusun semula di ambang tingkap dan menyertakan pencahayaan tambahan.

Sebelum menanam ke tanah terbuka, tomato mengeras. Dalam dua minggu, tanaman terkena jalan atau tingkap dibuka. Oleh itu, budaya terbiasa dengan pemindahan.

Sebelum menanam, baja disapukan ke tanah. Sebagai tambahan kepada gambut, baja dan abu di seluruh kebun, baja butiran superfosfat dan kalium sulfat ditambahkan ke setiap sumur.

Penjagaan

Menyiram varieti ini harus apabila jelas bahawa tanah kering. Penyiraman yang kerap tidak diperlukan. Dengan pertumbuhan semak, penting untuk membuang daun tua yang lebih rendah, menggerakkan pangkal batang. Rumpai harus dibuang dan tanah disenyawakan. Pembajaan akan menambahkan kekuatan pada tanaman dan membantunya membentuk lebih banyak ovari untuk pematangan buah.

Untuk melindungi budaya daripada penyakit, anda perlu menyemburkan dedaunan tepat pada masanya. Ini akan melindungi tanaman daripada munculnya penyakit hama dan penyakit lain, serta serangan serangga dan siput.

Pelbagai "Dessert Pink" sangat berbuah dan enak. Sebilangan besar ahli agronomi dengan senang hati menanamnya di ladang dan rumah hijau profesional.

Video: ubat super untuk meningkatkan hasil tomato

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan