Kek strawberi coklat yang sedap dan senang dibuat

Agar meja pencuci mulut di pesta bujang yang paling lucu atau pada hari jadi kanak-kanak kaya dan pada masa yang sama membelanjakan wang untuk minimum, anda perlu menggunakan sedikit tipu daya. Yaitu - untuk memilih resipi supaya hidangan mudah disediakan, dan pembelian produk memerlukan kos yang minimum. Sebenarnya, terdapat banyak resipi berbeza yang membolehkan anda memasak makanan buatan sendiri dengan cepat. Kelezatan yang sangat luar biasa ini adalah salah satu daripadanya.

kek strawberi coklat

Pernahkah anda terfikir mengapa berjuta-juta orang di dunia hanya memuja dan memuja karya seni gula-gula? Jawapannya cukup mudah. Duet coklat dan strawberi yang sihat sangat sesuai untuk sebarang kesempatan! Adakah mungkin untuk tidak jatuh cinta dengan kelembutan luar skala ini, yang menyembunyikan begitu banyak perkara menarik? Kemegahan ini ditutup dengan beludru ganache, yang dapat ditanam dengan gaya apa pun. Ini memberikan kek dengan bahan-bahan semula jadi daya tarikan istimewa dan ringan yang unik. Di dalamnya terdapat dua rasa yang stabil, mous yang sangat lembut, lapisan yang sangat baik dan biskut yang luar biasa, dari mana mustahil untuk ditinggalkan secara sukarela. Dikagumi bukan sahaja kandungan dalaman, tetapi juga penampilan produk.

Mari kita perhatikan butirannya. Pertama sekali, sediakan ganache yang cantik dan halus, yang senang digunakan pada permukaan pencuci mulut yang sudah siap. Panaskan krim lemak (160 gr.) Seboleh-bolehnya hingga tanda pertama mendidih, kemudian tambahkan coklat termostabil (100 gram), campurkan isi dengan sebatan tangan sehingga komponen digabungkan sepenuhnya, tutup dengan filem tebal dan masukkan sejuk.

Selama ini, kami akan menyediakan biskut badam dengan tekstur yang menyenangkan, yang mempunyai kemegahan yang luar biasa. Harus diingat bahawa produk ini membakar dengan baik dan kekal berair di dalam jangka masa yang lama. Oleh itu, dalam mangkuk pengisar tinggi kami menggabungkan kuning telur dari kategori tertinggi (kira-kira 90 gr.), Tepung badam yang diayak (80 gr.) Dan jumlah gula pasir tebu yang sama. Dalam bekas yang berasingan kami mengumpulkan pasir gula pasir biasa (15 gram akan mencukupi) dan protein mentah (70 gram atau kurang). Secara kualitatif mengalahkan jisim dengan peralatan dapur ke emulsi seperti pasta dan disatukan. Seterusnya, kami memperkenalkan tepung universal gred Ekstra (25 gr.), 20 gr. mentega cair dan 15 gr. serbuk koko pahit berkualiti tinggi.

Pada langkah seterusnya, kami membawa campuran ke konsistensi yang stabil, memindahkannya ke dalam bentuk padat timah dan memasak pada suhu rata-rata selama dua puluh minit (tentu saja, penyimpangan dalam had kecil dibenarkan) ke kerak yang yakin. Kemudian kami menyejukkan biskut, memotongnya dengan hati-hati menjadi bahagian yang sama, memotong bahagian tengahnya dengan cincin logam dan menghantarnya ke tempat yang sejuk.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh menyediakan lapisan strawberi, tetapi penaik kami sangat mandiri sehingga sedap tanpanya. Untuk melakukan ini, kita merendam serbuk agar-agar (dalam jumlah 5 g.), Bawakan halia strawberi (tepat 220 g.) Didihkan dengan ringan dalam kuali berdinding tebal, kemudian campurkan komponen dengan teliti, tuangkan ke dalam acuan silikon dan beku.

Masih ada untuk menyediakan mousse coklat yang cukup patuh. Larutkan gelatin (8 gr.) Dalam jisim panas. Tuangkan susu keseluruhan ke dalam piring berdinding tebal (150 g sudah cukup), bawa ke wap pertama, kemudian tuangkan ke dalam mangkuk dalam dengan coklat (190 g), tambahkan gelatin bengkak, krim disebat sebanyak mungkin (220 g), buat jisim yang dihasilkan pengadun planet pada kelajuan rendah dan sejuk sepenuhnya.

Pada langkah terakhir, kami meneruskan, perlahan-lahan, ke perhimpunan kebahagiaan gula-gula kami.Kami meletakkan kek bawah dalam bentuk, meletakkan bahagian beri di sisi, dengan murah hati tuangkan strawberi dengan mousse coklat (hampir ke tepi), tutup dengan kosong kedua, tambahkan ganache, sebarkannya di permukaan produk dengan palet gula-gula dan beku. Kemudian kami meneruskan ke hiasan akhir pencuci mulut mengikut budi bicara kami (seperti yang dibolehkan oleh imaginasi anda). Pada keluaran kami mendapat rasa cerah, baldu, luar biasa memukau dan potongan yang sama.

Kami mengesyorkan membaca


Tinggalkan komen

Hantar

avatar
wpDiscuz

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Belum ada komen! Kami berusaha memperbaikinya!

Perosak

Kecantikan

Pembaikan